head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

 

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında herkes eşittir ve ,her vatandaşın can ve mal güvenliği anayasa çerçevesinde devletimizin güvencesindedir. Makamı ve mevkii ne olursa olsun, herkes kamu görevi yapan polis ve askere ve onlarda vatandaşlara ve yetkililere eşit mesafede saygılı olmak zorundadır. 

 

YORUM HABER ÜSTÜNDE RESMİM VAR.62443478 341914899808485 2332719797860564992 n 8c92e

 

SENİN MİLLETVEKİLİ OLMAN,TÜRK POLİSİNE HAKARET HAKKI VERMİYOR HANIMEFENDİ...

Devletimizin işleyişinin sağlıklı olması için, Atatürk Cumhuriyetinde ve demokrasi rejiminde YASAMA-YÜRÜTME-YARGI erkleri ve onların güçleri; birbirinden bağımsız ve her kurum, Türk milletinin özgürlüğü-huzuru ve mutluluğu; refah yaşamı için vardır ve çalışmaktadır.

Herkes anayasa önünde eşittir ve kimsenin kimseye ,makamı ne olursa olsun hakaret etme hakkı yoktur.

--Sen vekil hanım!

--"Benim kim olduğumu biliyor musun" deyip görevini yapan polise hangi hakla hakaret ediyorsun?

--Başın dara düştüğünde ilk aradığın ve yardım istediğin yine o hakaret ettiğin polis kardeşlerimizdir.

--Polis dediğin kimdir biliyor musun vekil hanım? 

--Polis, senin kardeşin, benim evladım, bir başka Türk hanımının eşi, Ahmet'in babası, Ali'nin dayısı. Yani bizim bir parçamız.

--Haddini bil haddini.

--Git o polis kardeşlerimizden ve milletimizden özür dile.

--O işgüzar "polis amirine" sesleniyorum! Sen hangi hakla bu görev arkadaşlarını mağdur ediyorsun? Yol arkadaşlarına sahip çıkacaksın, görevden almak ve AKP ye yalakalık yapmak, yarın senide yerinden eder.

Son söz olarak; Ülkemizde huzur ve barışın, dayanışma ve kardeşliğin, mutluluk ve özgürlüğün her bireyin hakkı olması için; hukuk kuralları çerçevesinde herkes birbirinin görev ve hukukuna saygılı olmalıdır. 

 

vekil böyle mi olur 2 08446

AK PARTİLİ VEKİLDEN ARACINI DURDURAN POLİSE HAKARET... 

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın ihbar üzerine aracını durduran trafik polisine hakaret ettiği anları paylaştı. Videoda, Yılmaz'ın polise yönelik "Tükürürüm uygulamasına, her geldiğimde bu pisliklerle karşılaşıyorum" dediği duyuluyor.

 

AK  Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz , Erdemli'de kendi aracıyla ilerlediği sırada ihbar üzerine durduruldu. Polis memurunun durumu anlatması üzerine sinirlenen Yılmaz'ın polise yönelik tavrı ve hakaretleri tepkilere neden oldu. Olayı anı CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır tarafından paylaşıldı. 

"DAHA ÖNCE YALANLAMIŞTI"...

18 Temmuz'da AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın aracını Çeşmeli otoban çıkışında durduran polis memurlarının açığa alındığını daha önce kamuoyuyla paylaştığını ifade eden CHP'li Başarır, "Geçtiğimiz Kurban Bayramı öncesi, Mersin Erdemli'de bir polis uygulamasında AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, gelen ihbar üzerine kimlik sordukları için iki polisimize hakaret etmişti. O gün bunu gündeme getirmiştim. Ancak bu durumu AK Parti Mersin milletvekili Zeynep Gül Yılmaz yalanlamıştı. Bugün sizlerle paylaşacağım videoda, utanç görüntülerini göreceksiniz" dedi.

"ARABAMDAN UZAK DUR, TÜKÜRÜKLERİN GELİYOR"...

Ortaya çıkan görüntülerin utanılacak boyutta olduğunu ifade eden CHP'li Başarır şu sözleri dile getirdi: "Üzülerek söylüyorum, AK Partili bir milletvekili Türk Polisi'ne 'şerefsiz' kelimesini kullanıyor, 'arabamdan uzak dur, tükürüklerin geliyor' diyerek aşağılıyor. Mersinin Erdemli ilçesi için 'her geldiğimde bu pislikle karşılaşıyorum' diyor.

Polis memurları ile Yılmaz arasında şu diyalog yaşandı:


POLİS MEMURU: Plakanız otoyolda durmadan ihbar ediliyor. Sistemde milletvekili aracı olarak çıkmıyor.

MİLLETVEKİLİ: Yani bu benim sorunum mu?

POLİS MEMURU: Bizim de sorunumuz...

MİLLETVEKİLİ: Uzaklaş. İçeri çemkiriyorsun, tükürük geliyor içeriye, uzaklaş. Kim ihbar ediyor benim arabamı. Senin adın ne?

POLİS MEMURU: Ekipler, telsizden ihbar geliyor. HTS kayıtları.

MİLLETVEKİLİ: Ekibe tükürürüm. Böyle terbiyesizlik mi olur? Ne zaman Erdemli’ye gelsem bu pislikle uğraşıyorum.

MİLLETVEKİLİ: Adın ne senin? Adını verir misin sen?

POLİS MEMURU: Bir saniye bilgi vereceğim.

MİLLETVEKİLİ: Ş..f..ze bak.

POLİS MEMURU: Hanımefendi küfretmeyin, hakaret etmeyin lütfen.

 

Şoförü memurlara güçlük çıkardı...
Memurlara hakaret ve tehditler ederek isimlerini öğrenmeye çalışan Yılmaz'ın ardından da şoförü memurların işlem yapmasına güçlük çıkarttı.

Görüntüleri Türkiye ve Meclis gündemine getiren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, HalkTV ekranlarında AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın aracını şikayetler üzerine kontrol amaçlı durduran iki polis memurunun açığa alındığını açıkladı.

"Milletvekili Yılmaz, valiyi arıyor"
Başarır sözlerine şöyle devam etti;
"Olay vuku bulduktan hemen sonra bu bilgi bana geldi ve ilk işim bu polis memuru arkadaşların telefon numaralarını aldım ve onlarla görüştüm. Olayı onlardan dinledikten sonra, dediler ki olayın videosu da var ama emniyette.

Bu millet vekili olayın ardından hemen emniyet müdürünü valiyi arıyor. Aradıktan hemen sonra olay araştırılmadan iki polis açığa alınıyor ve bayram öncesi, arefe günü. Bu beni çok üzdü.

Ben olayı meclis gündemine getirdim. Videonun peşine düştüm ve buldum. Çünkü ben polisleri dinledim, haklı olduklarına inandım. O yüzden bu video çok önemliydi, onların kurtuluşuydu.

Vekil bunu yalanladı, 'iftira atıyorlar' dedi
Öncelikle şunu söyleyeyim. Millet vekili (Zeynep Gül Yılmaz) bunu yalanladı. 'Ali Mahir Başarır'ın bize attığı iftiralardan bir tanesi' dedi. Ben asla iftira atmadım bugüne kadar AKP'li milletvekili arkadaşıma. Burada üzüldüğüm nokta, video geldikten sonra kim yalan söylüyor kim yalan söylüyor kim doğru söylüyor....
Bir, ş...z kelimesini kullanıyor Türk Polisi için. İki 'bu Erdemli'de hep bu pisliği yaşıyorum' diyor bir ilçemiz için. Üç 'yaklaşma tükürüklerin geliyor' diyor bir polisi aşağılıyor.

Ben buradan Recep Tayip Erdoğan'a ve Süleyman Soylu'ya soruyorum. Bunu bir başka millet vekili yapsa neler yapardınız..."

Twitter'da gündem oldu #polisiminyanındayım
Olayın sosyal medyada yayılmasının ardından AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'a tepkilerini gösteren vatandaşlar #polisiminyanındayım etiketiyle bir çok twit attı.

 

 

 

 

 

 

HABER ve YORUM: İbrahim AKDAĞ

KAYNAK: Ajanslar 

 

 

Gazeteler