head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Türkiye  her şehirde geçerli olacak, toplu ulaşımda tek kart hazırlığında...

 

tek kart 3 alanya halk otobusu 837bd

Türkiye Kart, farklı şehirlerin kendi içerisinde kullandığı toplu ulaşım kartlarının tek bir ulaşım kartı haline dönüşmesini sağlayacak. Hayatımızı büyük ölçüde kolaylaştıracak bu uygulama, Alanya toplu taşıma araçlarında da kullanılabilecek.

tek kart 2 müdür 8443b

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca düzenlenen 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'ndaki PTT standında, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"TOPLU ULAŞIM KARTLARI TEK BİR ULAŞIM KARTINA DÖNÜŞECEK"...


12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'nın Türkiye'nin ulaştırma ve haber leşme alanındaki en büyük organizasyonu olduğunu, burada yapılan tüm konuşmaların ulaştırmaya yön vereceğini belirten Gülten, Türkiye Kart uygulamasına ilişkin şu bilgileri verdi:

"Türkiye Kart uygulamamız da bir önceki şuralarda çokça tartışılmış ve kararları alınmış bir uygulamamız. Türkiye Kart, farklı şehirlerin kendi içerisinde kullandığı toplu ulaşım kartlarının tek bir ulaşım kartı haline dönüşmesini sağlayacak.

BAKANLIK ÖZELLİĞİ DUYURDU...


Örneğin, İstanbul'da almış olduğunuz bir kartla Konya'daki toplu ulaşım araçlarına binebileceksiniz eğer Türkiye Kart özellikleri varsa. Türkiye'deki tüm belediyelerimize toplu ulaşım kartlarının Türkiye Kart özelliği kazanmasını teşvik amacıyla Bakanlığımız bu özelliği duyurdu. Tüm belediyelere 'toplu ulaşım sistemlerini Türkiye Kart'ın tarif ettiği şema ve teknoloji ile revize edin, bütün kartlar birbirleriyle geçsin' diye davet yazısını gönderdi.

 

"KART YIĞININA VE MİLYONLARCA LİRA MASRAFIN ÖNÜNE GEÇECEK"...
Bu anlamda destek bekliyoruz. Birçok belediye ile de anlaşmamızı yaptık ve teknik entegrasyonumuzu tamamlamış durumdayız. Konya'da bu işlemlere başladık. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın yapmış olduğu tüm toplu ulaşım kanallarında Türkiye Kart uygulamasının geçmesini istiyoruz. Türkiye Kart, kart yığınına ve milyonlarca lira masrafın önüne geçecek. Dünyada örnek bir teknoloji." 

 

 

 

 

 

 

Gazeteler