head
2183026 810x458 75f08
Salı, 23 Nisan 2024

 

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde bulunan Köprübaşı Hudut Karakolu'na havan saldırısı düzenlendi. MSB'den yapılan açıklamada saldırı sonucu 3 asker ve bir sivilin yaralanırken, 1 asker şehit oldu...

Alınan bilgilere göre, saat 18.00 sıralarında Suriye'den gönderilen havan mermileri Gaziantep'in Karkamış ilçesine düştü.

antepten şehit haberi3jpg 476b5

Son yarım saat içerisinde 10'u aşkın havan mermisi ilçedeki boş alanlara düşerken, bir mermi ise Köprübaşı Hudut Karakolu'na isabet etti. Karakolda bulunan 4 asker yaralanırken, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralı askerler Gaziantep ve ilçelerindeki hastanelere kaldırılırken, hudut birlikleri tarafından angajman kuralları çerçevesinde saldırılara karşılık verildiği öğrenildi.

Sınır karakoluna havan düştü, 4 asker ve 1 sivil yaralandı...

Sınır hattındaki sıcak anların devam ettiği belirtildi.

antepten şehit haberi2jpg 6937f

1 MEHMETÇİK ŞEHİT OLDU...
Milli Savunma Bakanlığı, Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki hudut karakoluna düzenlenen saldırıda yaralanan bir askerin kaldırıldığı hastanede şehit olduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, "Köprübaşı Hudut Karakolumuza yapılan hain saldırısı sonucunda yaralanarak hastaneye sevk edilen bir kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede belirlenen hedefler ateş altına alınmaya devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadelerine yer verildi.

BAKAN AKAR'DAN BAŞSAĞLIĞI...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki hudut karakoluna düzenlenen saldırının ardından yaralı olarak kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit olan Piyade Er Oktay Salar için başsağlığı mesajı yayımladı. Bakan Akar, şehide Allah'tan rahmet, ailesi, TSK ve Türk milletine başsağlığı ve sabır dileğinde bulundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: Ajanslar

Gazeteler