head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 26 Nisan 2024

 

Tunceli Valiliği, AKP İl Başkanı Sercan Özaydın'ın jandarma karakolunda 'tören kıtası' ile karşılandığı iddialarıyla ilgili inceleme başlattı. İnceleme sonrası komutan A.Y görevden alındı... 

AKP İl Başkanı Sercan Özaydın, Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız ile Gedikler Jandarma Karakolu'nu ziyaret etti. Ziyaret sırasında karakoldaki askerler, Özaydın'ı tören kıtası ile karşıladı. Valiliğin inceleme başlattığını açıklaması sonrası komutan A.Y. görevden alındı.

 

rezalet 3 34ffd

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu yaşanan durumun kabul edilemez olduğunu belirterek şunları söyledi:

"AKP İl Başkanı Sercan Özaydın bu gücü bu cüretti nerden alıyor? Türk Silahlı Kuvvetleri'ni kendi kişisel emellerine alet etmesini kabul etmek mümkün değil. Şanlı Türk ordusunun bu haberler ile gündeme gelmesi içimizi acıtıyor. Dün geceden beri olayı araştırıyorum. Bu sabah saatlerinde hem Tunceli valisi hem jandarma komutanı ile birçok defa görüştüm. Gedikler Jandarma karakol komutanının görevden alındığı ve İlçe Jandarma komutanlığı emrine çekildiği söylendi. Ayrıca bugün başlatılan idari soruşturma kapsamında soruşturmayı yürütecek üst düzey yetkili grubunun karakola giderek gerekli çalışmayı yapacakları bana söylendi."

“Gedikler Jandarma karakol komutanının kendi inisiyatifi ile AKP il başkanı için böyle bir askeri tören düzenleyeceğine asla ihtimal vermiyorum" diyen Şaroğlu, şöyle devam etti:

"Karakol komutanının böyle bir karşılama yapması için kimler talimat verdi merak ediyorum. Kaymakam ya da ilçe jandarma komutanı karakol komutanını önceden arayarak böyle bir talimat verdi mi, çıkıp açıklasınlar. Bu kabul edilecek bir durum değil tam bir skandal”

'Soru önergesi vereceğim'...


CHP’li Şaroğlu konuyu TBMM gündemine taşıyacağını belirterek, AKP Genel Merkezi, il başkanı hakkında nasıl bir tasarrufta bulunacak merak ediyorum. İlçe Jandarma Komutanı'nın görevden alınması yeterli değil. Bu emri kimler verdi, kimler karşılama töreni için karakol komutanına ne söyledi. Bunların kamuoyuna açıklanması gerekiyor. Ben bugün TBMM Başkanlığı'na soru önergesi vereceğim. İçişleri Bakanı'nın yanıtlaması amacıyla vereceğim soru önergesinde bütün bu soruların cevaplarının kamuoyuna açıklanmasını isteyeceğim.”

 

Tunceli Valiliği: İnceleme başlatıldı...


Tunceli Valiliği, sosyal medyaya da yansıyan görüntülere ilişkin "27 Temmuz 2022 günü basına ve sosyal medya platformlarına yansıyan Çemişgezek ilçemiz Gedikler Jandarma Karakol Komutanlığı ziyareti görüntüleri ile ilgili olarak; konunun tüm yönleriyle araştırılması için valiliğimizce gerekli işlemler başlatılmıştır" açıklaması yapmıştı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK : Ajanslar

Gazeteler