head
2183026 810x458 75f08
Çarşamba, 24 Nisan 2024

 

6 yaşındaki çocuğa istismar davası kapsamında gözaltına alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen baba Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli tutuklandı...


Gazeteci Timur Soykan’ın ortaya çıkardığı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızının istismar davasında iki yıl sonra gelişme yaşandı. Mağdur K.K.G’nin babası Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

 

ki 8ea68

Kadir İstekli göz altına alındığında

 

Karar sonrası polis, şüphelileri yakalamak için Sancaktepe’de bulunan Hiranur Vakfı’na geldi. Gece saatlerinde 6 yaşındaki çocuğa istismar suçundan hakkında dava açılan Kadir İstekli yakalanıp gözaltına alındı.

 

 

Sabah saatlerinde ise kızını 6 yaşındayken Kadir İstekli ile evlendiren baba Yusuf Ziya Gümüşel yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan İstekli ve Gümüşel, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

YUSUF ZİYA GÜMÜŞEL’İN 2020’DEKİ İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

6 yaşındaki H.K.G.’yi ‘evlendiren’ Yusuf Ziya Gümüşel, ifadesinde Hiranur Vakfı’nda fahri imam olarak çalıştığını söyledi. Gümüşel 2020 yılındaki ifadesinde şunları söyledi:

“Benim kızım olan H.K.G’nin 6 yaşındayken Kadir İstekli ile imam nikahını ben kıymadım. Böyle bir olay olmadı. Kızım 16 yaşındayken söz kesilmişti. Kızım 17 yaşındayken Kadir İstekli ile nişanlandı. Nişandan sonra düğüne yakın bir tarihte Sancaktepe’de ben kızımın ve Kadir İstekli’nin dini merasimle imam nikahı işlemini yaptım. Daha sonra da resmi evlilik yaptılar”

“BAŞKA ÇOCUKLARLA BİRLİKTE KADİR’İN YANINA GİDİYORDU”

Kadir İstekli’nin 25 yıldan bu yana vakfın ‘öğrencisi’ olduğunu söyleyen Yusuf Ziya Gümüşel 2020’deki ifadesinde, “Şu anda da vakıfta fahri okutman olarak çalışmaktadır. Ben ve Kadir İstekli Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı personel değiliz. Memur sıfatımız da yoktur. Kızım bana eşinden ayrılmak istediği hakkında bir şey anlatmadı. Kızımın dosyaya verdiği gelinlik şeklindeki giysiyi hafızlığa başladığında ben hediye olarak almıştım. Kolyeyi de ben almıştım. Kızım 6 yaşındayken Kadir’in herhangi bir evi yoktu. Kızım başka çocuklarla birlikte ve benim kontrolüm altında Kadir’in yanına gidiyordu. Ancak ağabeyi Muhammet Sıddık da yanında oluyordu” dedi.

“KADİR İSTEKLİ TALEBEMDİ”

Suçlamaları kabul etmeyen Gümüşel, “Kızım bana evden taşınmak istediğine dair bir şey söylemedi. Ancak eşi bana yaklaşık 1-2 ay kadar önce müştekinin farklı adresteki bir eve taşınmak istediğini yanımızdan uzaklaşmak istediğini söyledi. Yaklaşık 4-5 ay önce kızım annesiyle birlikte bir psikiyatri doktoruna gittiğini biliyorum. Kadir İstekli isimli kişi benim talebemdi” ifadelerini kullandı.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: Ajanslar

Gazeteler