head
2183026 810x458 75f08
Çarşamba, 24 Nisan 2024

 

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesi yakınlarında sürücünün direksiyon kontrolünü kaybettiği yolcu otobüsü kaza yaptı. Devrilen otobüste İlk belirlemelere göre sekiz kişi yaşamını yitirdi, 35 kişi yaralandı...

Diyarbakır'dan Bodrum'a gitmekte olan yolcu otobüsü sabaha karşı Çay-Dinar yolu Karavezir rampasında sürücünün direksiyon kontrolünü kaybetmesi sonucu kaza yaptı.

8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ...

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi. Afyonkarahisar Valiliği, kazada 8 kişinin hayatını kaybettiğini 35 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

 afyon da kaza 2 f1b6e

Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Dinar ilçesi Çay-Dinar yolu Karavezir rampası mevkiinde Diyarbakır'dan Bodrum'a seyir halinde bulunan bir yolcu otobüsü (3 mürettebat, 40 yolcu) şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak devrilmiştir.

Olay yerine Ambulans, Jandarma, İtfaiye ve AFAD ekipleri ivedilikle görevlendirilmiştir. Kazada 8 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 35 vatandaşımız ise yaralanmıştır.

Yaralılar bölgedeki hastanelere sevk edilmiş olup tedavileri sürmektedir. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz.”

YARALI YOLCUDAN ‘ŞOFÖR UYUDU’ İDDİASI...

Kazada kolu kırılan yolculardan Adem Kaya (54), Şanlıurfa’dan otobüse bindiğini ve Bodruma gittiğini söyledi.

Kazada şoförün uyuduğunu iddia eden Kaya, “Yolda buzlanma falan yoktu. Ben de kaza anında yarı uyur vaziyetteydim. Otobüsün uçtuğunu gördüm. Otobüsün altında kalan insanlar vardı. Ölenler vardı, öğrendiğim kadarıyla 8 kişi ölmüş. Çok kötüydü. Sonra bizi ambulanslar Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne getirdi. Benim kolum kırılmış gerçekten kötüydü. Allah sabır versin.” diye konuştu.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU...

Feci kazada hayatını kaybeden 8 kişinin isimleri yapılan incelemenin ardından belli oldu. Kazada ölen İsmail Yoldaş'ın Diyarbakır, Yakup Uçar'ın Mardin, Fatma Temiz (42), Sultan Nur Özay (40), Sevay Özay (40), Halime Tıpırdamaz ve Ayşe Koç'un Denizli, Mehmet Tuncer'in ise Dinar nüfusuna kayıtlı oldukları belirtildi.

VALİ YİĞİTBAŞI: 4 AĞIR YARALI VAR...

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Diyarbakır’dan Bodrum’a seyir halinde olan yolcu otobüsünün Çay- Dinar kara yolundaki Karavezir- Karabedir rampasında şarampole devrildiğini aktardı:

– İlk bilgilere göre; şu an itibarıyla 8 vefatımız var. Şu an devlet hastanemizdeyiz. Hem yaralılarımızı ziyaret ettik hem başhekimimizden bilgi aldık. Şu an itibariyle burada ağır yaralı, hayati riski taşıyan 3 hastamız var. Bir tanesinin dalağı alındı. Birinin akciğerlerine hava girmesi söz konusu, diren takıldı. 3 hastamız, şu an hayati risk taşıyor. Bir tane de Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ndeki (AFSÜ) bir hastamız da şu an beyin cerrahisi uzmanlarımızca ameliyata alındı. Onun da durumu bir miktar ağır.

– Ancak inşallah hayati risk taşıyan hastalarımızın, sağlıklarına kavuşmasını ümit ediyoruz. Bunun dışında da tabii ilk etapta 40 yolcumuz ve 3 mürettebatımız, kayıtlı 40 yolcumuz olduğu bilgisi edinmiştik. Şu anda da yine ağır yaralılarımız çeşitli hastanelere, bölgedeki, hızla yakın hastanelerimize sevk edilmiş hastalarımız oldu. Isparta’ya Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi’ne ve Şehir Hastanesi’ne intikal eden hastalarımız var. İlk etapta Dinar’da, Sandıklı’da, Şuhut’ta ve merkezde vardı. Ancak şu an devlet hastanemizde ve AFSÜ’de hastalarımız tedavilerini devam ettiriyorlar.

– Diğer hastalarımızın ufak tefek yaralarla şifa bulmasını diliyoruz. Bunun dışında da tabii şu an Dinar Cumhuriyet Başsavcılığı bir soruşturma başlatmış durumda. Onlar, Dinar Devlet Hastanesi’nde otopsi işlemlerini şu an tamamladı. Vefat eden vatandaşlarımızın kimlik bilgileri de şu an itibarıyla tamamlanmış durumda. Bir vatandaşımızın kimlik bilgileri henüz netlik kazanmadı. Onun dışında hemen hemen tamamı netlik kazandı ve ailelerine bilgileri verildi. Üzücü bir durum gerçekten. Tüm hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerine sabırlar diliyorum, yaralı vatandaşlarımıza da umuyoruz acil şifalar diliyoruz. Hepimize de geçmiş olsun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: Ajanslar

Gazeteler