head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

 

Kahramanmaraş'ta depremde yıkılan Ebrar Sitesi'nin enkazında kalan 29 yaşındaki Neslihan Kılıç, iş makinesi operatörünün çalışma yaptığı sırada fark edildi. Arama kurtarma ekiplerinin çalışması sonucu Neslihan Kılıç, depremden 258 saat sonra kurtarıldı...

Kahramanmaraş  Şazibey Mahallesi İsa Yusuf Alptekin Bulvarı’nda bulunan ve bugüne kadar en çok can kaybının yaşandığı Ebrar Sitesi Z Blok’da depremden 258 saat sonra yeni bir mucize yaşandı.

İş makinesi operatörü Adnan Eşin, enkaz kaldırma çalışması yaptığı sırada kaldırdığı bir yatağın altından bir kişinin elinin hareket ettiğini fark edince ekiplere haber verdi. Hemen bölgeye yönlendirilen arama kurtarma ekipleri Neslihan Kılıç’a ulaştı.

Yapılan çalışma ile depremden 258 saat sonra enkazdan çıkarıldı. Neslihan Kılıç olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.



 

“YATAĞI ÇEKER ÇEKMEZ BİRİ ELİNİ KALDIRDI”...

Enkazda Neslihan Kılıç’ı fark eden kepçe operatörü Adnan Eşin, “Biz orada çalışırken, bir boşluk yakaladım. Boşluğu takip ede ede giderken yatak odası gibi bir yere rastladım. Yatağı çektim, çeker çekmez biri elini kaldırdı. Daha sonra 2 elini de kaldırdı. Ben de durdum. Makineden fırladım. Gittim üstüne baktım yaşıyor. Hemen AFAD ekiplerine haber verdim. Hiç benimle konuşmadı. Zaten suratı gözükmüyordu” dedi.

EŞİ VE 2 KIZI ENKAZ ALTINDA...

Depremden 258 saat sonra mucizevi bir şekilde enkaz altından kurtarılan Neslihan Kılıç’ın eşi Serdar ile çocukları 5 yaşında Azra ve 2 yaşındaki Alya Dua Kılıç’ın da binanın enkazında olduğu öğrenildi.

BABA CUMA YALÇINÖZ: HERKESİN KURTULMASINI İSTİYORUM... 

Günlerdir Ebrar Sitesi önünde kızı, damadı ve torunlarından gelecek umutlu haberi bekleyen Neslihan Kılıç’ın babası Cuma Yalçınöz, “Kızım ev hanımıydı. Sağ salim çıkacağına inanıyordum, içimden geçiyordu. Eşi Serdar Kılıç, kızları Azra Kılıç ve Alya Dua Kılıç hala enkaz altında. İnşallah onlarda çıkar. Ben herkesin kurtulmasını istiyorum” dedi.

Neslihan Kılıç’ın ağabeyi Yusuf Yalçınöz ise “Şu an hissettiklerimi anlatamam. Hislerimi kelimelerle ifade edemiyorum. Şükürler olsun. Allah’ım enkaz altında kalanlara can verip çıkmayı nasip etsin” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: Ajanslar

Gazeteler