head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

Deprem bölgesinde yaşanan çadır krizi 17'nci günde de aşılamadı. Adıyaman'da yardım gelmeyince depremzedeler naylon branda, halı ve battaniyelerden derme çatma kendi çadırını yaptı. Şanlıurfa'da ise AK Partili yönetici afette hasar almamasına rağmen villasının bahçesine AFAD çadırı kurdu...

 

Vatandaş açıkta çadır bulamıyor, Siyasetçi villasına AFAD çadırı kuruyor...

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremlerde yıkıma uğrayan 11 kentte 'çadırsızlık krizi' devam ediyor. Afetin 17'nci gününe rağmen başta Hatay, Maraş, Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır ve Malatya'da çadır sorunu sürüyor. Depremden kurtulan vatandaşlar ise yardım gelmeyince kendi çözümünü kendi üretti Adıyaman'da görev yapan Yeryüzü Doktorları, mahalle ve sokakları karış karış gezerek depremzedeleri sağlık taramasından geçiriyor. Bu geziler sırasında yansıyan bazı fotoğraflarda çadır gelmeyince vatandaşların naylon branda, battaniye, ve halılardan kendi çadırını kendi yaptığı görüldü.

Görüntülerde çadırın yapıldığı yerin moloz yığınlarının üstü olduğu ve temizlik açısından da sıkıntılı olduğu görüldü.

Öte yandan Eski milli futbolcu Gökhan Zan, Hatay'da çektiği görüntüleri paylaştı. Zan "Neden yardım gelmiyor? Neden unutulmuş bu halk? Bir tane çadır yok! Naylonlardan yapmışlar kendi çadırlarını" dedi.

 

AKP'Lİ YÖNETİCİ VİLLA BAHÇESİNE AFAD ÇADIRI KURDU...

Çadır tartışması sürerken CHP milletvekili Mahmut Tanal çarpıcı bir fotoğraf paylaştı. Tanal paylaşımında "Evleri yıkılan, dışarıda kalan depremzedeler günlerdir çadıra ulaşmazken, Şanlıurfa’da AKP Karaköprü ilçe yöneticisi, depremden etkilenmeyen köydeki evinin bahçesine AFAD çadırı kurabiliyor. AKP'li yönetici, çadırı kolayca temin ederken neden hâlâ deprem bölgelerinde mağdur vatandaşlar çadıra ulaşmaz? Bu arada olayın duyulması üzerine jandarma ve AFAD ekipleri, AKP Karaköprü ilçe yöneticisinin evinin bahçesindeki çadırı söküp götürdü. Bugün depremin 17. günü. Hâlâ 'Çadır nerede?' diye soruyoruz. AKP'li yöneticinin ulaştığı AFAD çadırını, depremzedeler neden hâlâ bulamıyor?" dedi.

 

 

 

 

 

 

Gazeteler