head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

 

Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziantep Nurdağı’nda kurduğu çadır ve konteyner kenti ziyaret ederek, depremzedelerle bir araya geldi...

 Çalışmalar hakkında Başkan Muhittin Böcek’ten bilgi alan Kılıçdaroğlu, depremzede vatandaşlarla yemek yedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Nurdağı ilçesinde kurduğu çadır ve konteyner kenti ziyaretinde Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Ali Öztunç, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile CHP milletvekilleri eşlik etti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’ten, Nurdağı ve Islahiye’deki çalışmaları hakkında bilgi alan Kemal Kılıçdaroğlu, çadır ve konteyner alanında incelemelerle bulundu. Başkan Böcek, bölgede Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ve yapacağı sosyal, tarımsal ve teknik hizmetlerle ilgili brifing verdi.

İNSANİ İHTİYAÇLARI KARŞILIYORUZ...

Bölgede, yıkılan, acil yıkılacak, ağır orta hasarlı bina sayısının 5 bin 825 olduğunu belirten Başkan Böcek, “Bu bölgede tarım ve hayvancılık yapılmaktadır. 14 bin büyükbaş, 70 bin küçükbaş hayvan bulunuyor. 270 bin hektar tarım alanı var. Afet koordinasyon merkezimiz, aşevimizle insanların günlük ihtiyaçlarının tamamını karşılamaya çalışıyoruz. Bütün araç gereçlerimiz burada. Depremzede kardeşlerimize kuaförlük dahil tüm günü birlik ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Çocuklarımız için iki tane kreş açtık. Öğrencilerimizin eğitimine destek olmak amacıyla kitaplar getirdik. Depremzede kardeşlerimize psikolojik destek veriyoruz. Ayrıca tarım ve hayvancılık desteklerimiz sürüyor. Tohum, gübre, yem ve veterinerlerimizle aşılama desteğimiz devam etmektedir” diye konuştu.

DEPREMZEDELERLE YEMEK YEDİ...

Çadırları ziyaret eden Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu, depremzedelere geçmiş olmuş dileklerini ileterek, sorunlarını dinledi. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, çocuklara oyuncak ve kitap seti dağıttı. Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu sabit aşevinde yemek sırasına girerek, depremzedelerle birlikte yemek yedi, Çocuklara yakın ilgi gösteren Kılıçdaroğlu, bir çocuğa Atatürk’ün nutuk kitabını hediye ederek, imzaladı.

TÜRKLERLE BİRLİKTE GÖZYAŞI DÖKTÜK...

Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin çadır alanında Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil ve beraberindeki heyet ile bir toplantı gerçekleştirdi. Klingbeil’in “Türklerle birlikte gözyaşı döktük” sözleri duygulandırdı. Görüşme sonrasında CHP lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, SPD Eş Genel Başkanı Klingbeil ile birlikte ortak basın açıklaması yaptı.

YARALARI HEP BİRLİKTE SARACAĞIZ...

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 13. Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaretiyle ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu birlikte depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın kabrini ve daha sonra şehitlerimizin mezarlığına gittik. Daha sonra Millet Buluşmasını gerçekleştirdik. Nurdağı ve İslahiye ilçemizde 15 Şubat itibarıyla görev verildi ve hemen çalışmalara başladık. Burada aşevimizi ve fırınımıza açtık. Halkın talepleri doğrultusunda ne yapılması gerekiyorsa yaptık. Millet Buluşması bugün Trabzon’daydı ancak Genel Başkanımız burada depremzede vatandaşlarımızla bir araya geldi. Afetzedelere destek olan tüm belediye başkanı, kurum ve kuruluşlara çok teşekkür ediyorum. 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Yaraları hep birlikte saracağız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında daha aydınlık daha özgürce yaşayacağımız güzel günler hep bizi bekliyor.”

 

 

 

 

HABER: Ayten YILMAZ

Gazeteler