head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 25 Nisan 2024

 

İlahiyatçı yazar Cemil Kılıç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla evinin önünde saldırıya uğradığını açıkladı...

Son dönemde gericiler tarafından hedef gösterilen ilahiyatçı yazar Cemil Kılıç’a evinin önünde sopalı bir grup tarafından saldırı gerçekleştirildi.

 

Cemil Kılıç, sosyal medya hesabından bir fotoğraf paylaşarak altına şunları yazdı: “Az önce evimin önünde saldırıya uğradım. Kendimi eve zor attım. Ellerinde sopalarla Allahu Ekber deyip saldırdılar. Evimin önünde bekliyorlar. Adeta Madımak gibi…”

cemil kılıça saldırı 3 34acc

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu; evinin önünde saldırıya uğrayan ilahiyatçı yazar Cemil Kılıç'ı evinde ziyaret etti. Aynı zamanda doktor olan Kaftancıoğlu, yaralanan Kılıç’a müdahale etti.

 

“SALDIRMAYA VE SLOGAN ATMAYA BAŞLADI”...

Yaşananları anlatan Kılıç, şunları söyledi:

* “Yolda yürürken yukarıda bulunan caminin önünden geçerken, biri geldi bana selam verdi, iyi niyetle yaklaştı. Ben de olumsuz bir şey düşünmedim, herhangi bir önlem alma gereği duymadım. Pek çok sefer olduğu gibi yolda görüp hal hatır soranlardan biridir diye düşündüm fakat daha sonra yaklaşıp, ‘Falan kişi misiniz’ diye sordu. Ben de evet deyince, saldırmaya ve slogan atmaya başladı.

  • Bağıra bağıra slogan atınca yanına başka kişiler de gelmeye başladı. Saldırı sonucu önce yere düştüm sonra ayağa kalktım. Ben de onlara karşılık vermeye çalıştım, verdim. Onlar daha kalabalıktılar. Önce saldıran tekti, sonra birkaç kişi daha geldi yanına. Saldıran kişide değil ama diğerlerinin ellerinde sopalar vardı. Ben o esnada çoğaldıkları için ister istemez eve doğru kaçtım. Kendimi eve zor atabildim. Slogan atmayı sürdürüyorlardı, ben de bunu basına duyurdum doğal olarak. Slogan olarak ‘Allah-u Ekber’ diyerek slogan atıyorlardı. Polis arkadaşlar buradalar, şikayetçi oldum.

 

cemil kılıça saldırı 1 74de5

 

“AYLARDIR TEHDİT EDİLİYORDUM”...

* Yakın zamanda değil, aylardır tehdit ediliyordum. Çeşitli terör örgütlerinden İBDA-C’den dahi tehdit aldım. Diğer bazı gerici gruplardan tehdit aldım. Ben yine de bu şekilde bir saldırıya cüret edebileceklerine bu kadar pervasızlık yapacaklarına ihtimal vermiyordum. Ne üzücü ki bu gerçekleşti. Bununla yalnızca bana değil tüm topluma bir gözdağı vermek istiyorlar. Biz korkmadan çekinmeden mücadelemizi sürdüreceğiz.

* Allah’a bir can borcumuz var başka bir borcumuz yok. Günü geldiğinde Allah yazdığında emaneti sahibine teslim ederiz. Can korkusuyla fikirlerimizi, açıklamaktan düşüncelerimizi dile getirmekten çekinmeyiz. Cumhuriyeti, demokrasiyi, insan haklarını, özgürlükleri savunmaya devam edeceğim. Tehditler karşısında asla yılmayacağım. Burada evim dördüncü katta duyamamış olabilirim ama slogan atmayı sürdürmüş olabilirler. Sokakta sopalarla dolaşıyorlardı.”

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Cemil Kılıç, geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğretmenlikten ihraç edilmişti.

Cemil Kılıç, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşında kızını evlendirdiği ve kızının cinsel istismara uğradığı haberlerinin ardından, “Sapıklığa tepki gösteriyoruz; İslam’a saldırı var, diye bağırıyorlar. Yazıklar olsun! İslam’a saldıran asıl sizsiniz! Çünkü siz sapkın amellerinizle İslam’ı yıkmaya çalışıyor, İslam’ı tahrif ediyorsunuz. Biz ise arı duru İslam’ı sizin şerrinizden korumaya çalışıyoruz” demişti.

Bunun üzerine 23 yıldır sürdürdüğü eğitimcilik görevinden geçtiğimiz yılın aralık ayında ihraç edilen Kılıç, kararın tarikatların isteğiyle alınmış ve haksız, hukuksuz bir karar olduğunu belirterek “Gerçek şu ki kamuoyu ve büyük milletimiz benim neden ihraç edildiğimi gayet iyi bilmektedir. Ben artık milletimin ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün memuruyum. Kendimi canımdan aziz bildiğim halkıma emanet ediyorum” açıklamasını yapmıştı.

KARAR İPTAL EDİLMİŞTİ...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ihraç edilen İlahiyatçı yazar Cemil Kılıç kararın iptal edildiğini sosyal medya hesabından beş gün önce duyurmuştu.

Kılıç paylaşımında “Sapık imam Halil Konakçı, İslam düşmanı Akit, sapık tarikatlar ve avaneleri, size bir haberim var. 97 gün önce ihraç edildiğim görevime yakında yeniden başlıyorum. Yargı, MEB'in işlemini hukuka aykırı bulup iptal etti. Ben boyun eğmem! Yaşasın Atatürk devrimi!” ifadelerini kullanmıştı.

Cemil Kılıç, 23 yıllık görevi boyunca MEB tarafından 25 kez soruşturma geçirdi, 19 kez dava açıldı, 3 kez sürgün edildi, bir kez açığa alındı.

 

 

 

 

KAYNAK: Ajanslar

Gazeteler