head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

"Allah Tayyip'in neslini yok etsin" demişti: O kadının cezası belli oldu...


Batman'da sokak röportajında muhalif siyasetçileri 'kafalarını kesmekle' tehdit eden İsmail Cevher Kasımoğlu, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Bu karar sonrası başka bir sokak röportajında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a beddualar eden kadın hakkında ise 'ev hapsi' kararı verildi.

Tülay K., bir sokak röportajı sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Allah AK Parti hükümetinin, Tayyip'in soyunu sopunu neslini yok etsin, Ona oy verenler de 15 Temmuz’da ölen askerlerin kanında boğulsun, Ona oy verenler aynı depremzedelerden beter ölüme terk edilsin, O Tayyip kendi torunlarına gözü gibi bakıyor ya, o torunlarını parça parça Allah mezara koydurmayı nasip etsin" demişti. Bu sözleri nedeniyle gözaltına alınan gözaltına alınan Tülay K., Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

"SÖYLEDİKLERİMDEN PİŞMANIM"...
Savcılıkta ifadesi alınan şüphelinin, şeker hastalığı bulunduğunu, mikrofon kendisine uzatılınca da böyle bir konuşma yaptığını, söylediklerinin suç olduğunu bilmediğini belirterek, pişman olduğunu söylediği öğrenildi. Hakimlik, tutuklama talebini reddederek, şüpheli Tülay K. hakkında konutu terk etmeme ve yurt dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbiri getirdi.

 

KAFA KESİCİ ADLİ KONTROLLE SERBEST...
Batman'da sokak röportajında kendisini Hizbullahçı olarak tanıtan ve muhalefet partilerine yönelik tehdit içerikli ifadeler kullanan İsmail Cevher Kasımoğlu ise adli kontrolle serbest bırakılmıştı. Röportajda, muhalefet liderlerini hedef alan Kasımoğlu “Erdoğan'a dokunsalar var ya kafalarını keseceğim. Biz Hizbullahçıyız. Biz cihada da hazırız” ifadelerini kullanmıştı.

Gazeteler