head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

 

CHP lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Millet Buluşması programında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çocuklara para dağıtmasını eleştiren İmamoğlu, "Veren eli, alan el görmeyecek. Parayı göstermek ayıptır" diye konuştu. Kılıçdaroğlu ise açıklamasında emeklilere bayram ikramiyesi vaadini yineledi...

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, millet buluşmaları kapsamında Trabzon'a geldi.

Halkın yoğun ilgisiyle karşılanan Kılıçdaroğlu’na İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu da eşlik etti.

Trabzon Atatürk Meydanı'nda kürsüye ilk olarak İmamoğlu çıktı.

 trabzonda 3 4ecb4

Meydandaki halka hitap eden İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“TEVAZU SAHİBİ BİR İKTİDARIN İNŞASI İÇİN BURADAYIZ”

*Bugün buradayım ama yalnız gelmedim. Bugün aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile geldim. Bugün buradayız.

 

*Tevazu sahibi bir iktidarın inşası için buradayız. Çok değerli Genel Başkanı işte bu tevazuyu hayat boyu taşıyan memleketi için canını ortaya koyan ve her zaman doğrudan yana olarak Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanımız olacak.

*Millet İttifakı olarak bugün verdiğimiz mücadelenin her aşamasında, milletimizin her sıkıntılı katmanına çare üretiliyor.

*Çocuklara ve gençlere özellikle birkaç şey söylemek istiyorum; ben çocukluğumu burada geçirdim. Hem okudum babamın iş yerinde hem çalıştım.

*Esnaf ahlakı, komşuluk ahlakı, insanı sevme ahlakı, hiç kimseyi ayırt etmeme ahlakı… İşte ben bu ahlakı Trabzon'da aldım. O ahlakın içerisinde beni büyüten sadece ailem değildi, Trabzon'da yaşayan herkes idi. Her esnafa girin esnaf terbiyesini size öğretir.

“PARAYI GÖSTERMEK AYIPTIR”

*Mesela eline bir tomar para alıp çocuğa para dağıtılmaz. Mesela ben çocuklara bu şekilde para dağıtandan harçlık alınmaz.

*Biz böyle biliyoruz. Öbür türlüsü insanı rencide eder. Veren eli, alan el görmeyecek. Parayı göstermek ayıptır.

 trabzonda 4 885e1

KILIÇDAROĞLU'NA TEŞEKKÜR

*Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. Niye biliyor musunuz? Beni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olmam konusunda sağlıklı düşünerek, sağlıklı tartışarak İstanbul’a aday yaptığı için teşekkür ediyorum kendisine.

*İstanbul tarihinde ilk kez bir Trabzonlu belediye başkanı var. Ben Fatih Sultan Mehmet’in fethettiği Trabzon’da doğdum, Fatih Sultan Mehmet’in fethettiği İstanbul’da büyükşehir belediye başkanı oldum.

 trabzonda 5jpg d9cdf

“ARTIK BİR AVUÇ İNSANIN KAZANMA DÖNEMİ BİTTİ”

*Hukuksuzluğa karşı en büyük desteği veren milletin arkasında olduğu makamı alaşağı edemez. Kim edemez? Bir avuç insan.. 2019 seçiminden sonra ne dediler?

*İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder dediler. Vallahi biz demedik İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır dediler. Onu da biz demedik… Ben Sinoplu hemşehrilerimle birlikteyken dedim ki ‘Seni gidi seni…’ o günden anladın seçimi kaybedeceğini…

*Kaybedecekler çünkü artık bir avuç insanın kazanma dönemi bitti. Artık 86 milyon milletin kazanma dönemi başlıyor. Birleşerek kazanacağız. Ayrışmak yok, birliğin gücüyle kazanacağız. Sevgili gençler, sizden tam destek istiyoruz.

“Meteoroloji’ye göre yarın Trabzon’da kuvvetli fırtına bekleniyor. Burası doğru! Ağaç, direk ve çatı uçması, hatta baca gazı zehirlenmesi olabilir.” Yahu biz Temel fıkrası anlatırız ama zekice olur. Böyle olmaz! Ama bir konuda tutturdular. Bugün Trabzon’da, Karadeniz’de fırtına var.

KILIÇDAROĞLU: 85 MİLYONU KUCAKLAŞTIRACAĞIM

İmamoğlu’nun konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu kürsüye çıktı.

 trabzonda 2 8ea06

Birlik ve beraberlik mesajları veren Kılıçdaroğlu, “AFAD’ın dediği kadar var… Bir fırtına var. Ekrem başkan İstanbul’u gerçekten de hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hem Fatih Sultan Mehmet’in öngördüğü İstanbul yapacak Aynı zamanda cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görevini yapacak. Önündeki tüm bürokratik engelleri kaldıracak. Bu ülkede kavgadan bıkmadık mı? 85 milyonu kucaklaştıracağım. Bir arada olacağız ve güzel Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz.” dedi.

“CUMHURBAŞKANI SEÇİLDİĞİMDE ÖNÜMÜZDEKİ BAYRAM EMEKLİLERİN HESABINDA 15 BİN TL YATACAK”

Konuşmasında emeklilere de müjdeli haber veren Kılıçdaroğlu, “Emeklilere Ramazan Bayramı ve Kurban bayramında verilecek ikramiye asgari ücret kadar olsun dedik. 8 bin 500 TL… eksik verdiler. Cumhurbaşkanı seçildiğimde önümüzdeki bayram emeklilerin hesabında 15 bin TL yatacak. Göreceksiniz… Diyecekler ki parayı nereden bulacaksın. Söz. Bay Kemal o paranın tamamını bulacak. 5’li çeteye, uyuşturucu baronuna para var, milyon dolarlar dönüyor, 5 yerden 6 yerden maaş alana para var… Emekliye gelince para yok! Para var, alacağım, vereceğim. 418 milyar dolarlık bir hortum var. O paranın tamamını alacağım ve bu milletin cebine koyacağım.” diye konuştu.

 trabzonda kılıçdaroğlu 63bee

“ESNAF RAHAT NEFES ALACAK”

“Kim ne götürdüyse kuruşu kuruşuna biliyorum” diyen Kılıçdaroğlu, “İktidara gelirsek 1 ay içinde esnafın pandemi döneminde çektiği kredilerin faizini sileceğiz. Esnaf rahat nefes alacak. Stopaj vergisini sıfırlayacağız. Zincir mağazalardan en çok esnaf şikayet ediyor. Sana söz o beladan kurtaracağım esnafı.” dedi.

“SARAY’A DEĞİL HALKA ÇALIŞACAĞIZ”

Alandaki Trabzonlulara seslenen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

*Biz beraberiz. Altı lider beraberiz. Altı lideri bir araya getiren demokrasidir, yolsuzlukla mücadeledir. Altı Masa’yı bir araya getiren bu ülkede adaletin artık olmamasıdır.

*Biz bir araya geldik. Bu ülkeye adaleti getireceğiz. Kadın haklarını getireceğiz, gençlerin isteklerini yapacağız. Saray’a değil halka çalışacağız. Trabzon’da güçlü milliyetçi damarın olduğunu biliyorum.

*Kimse unutmasın, gerçek milliyetçi arıyorsanız o da biziz. Allah nasip eder cumhurbaşkanlığına geldiğimizde Süleyman Şah Türbesi’ni alacağım, vatan toprağına getireceğim.” ifadelerini kullandı.

“O DOLARLI İHALELERİN TAMAMINI TÜRK LİRASI’NA ÇEVİRECEĞİM”

*Yandaşlara euro veya dolarla ihale yapıyorlar. Ne yapıyorlarsa yabancı parayla. Hani Türk Lirası vardı. Hani milliyetçiydik? Bunların milliyetçiliğini gördünüz mü?

*Bay Kemal’in sözü var o dolarlı ihalelerin tamamını Türk Lirası’na çevireceğim. Bizim milliyetçiliğimizi Saraydakiler değil, tüm dünya bilecek. Ne diyordu rahmetli Ecevit, “Bizim milliyetçiliğimiz Akdeniz sularındadır” diyordu.

*Ne ezen ne ezilen hakça insanca hakça bir düzen diyordu Ecevit. Bu düzeni getireceğiz.

“DEMİRYOLUNU GÜRCİSTAN’DAN GEÇİREREK BUNU HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzon'daki demiryolu hayalini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

*Mustafa Kemal Atatürk, 100 yıl önce söyledi. Demiryolunu Gürcistan’dan geçirerek bunu hayata geçireceğiz. Her seçim döneminde 2023’te bitireceğiz dediler, şimdi 2053 diyorlar. Türkiye’ye söz Trabzon’a söz bunu bitireceğiz. Hafif raylı sistem konusunda sorun var.

*10 Trabzonlu var, 4’ü bakan. 10 Trabzonlu hafif raylı sistemi yapamıyor. Ama bir Trabzonlu. ‘10 büyük Metro inşaatını yapıyor.

*Bütün engellemelere rağmen yapıyor' dedim ‘Ekrem İmamoğlu büyük lokmadır, size yedirmeyiz.

“TÜRKİYE NASIL ŞAHLANIR TÜM DÜNYA GÖRECEK”

Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi yeniden inşa edeceklerini söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti:

*Geçmişte hangi partiye oy verdiyseniz başımın üstü. Siyaset geçicidir devlet bakidir. Devletin yeniden ayağa kalkması lazım.

*Devletin dini adalettir. Adaletin olmadığı yerde haksızlık olur, kargaşa olur. Devleti yeniden inşa edeceğiz.

*Sandık başına giderken elinizi vicdanınıza koyun. Kul hakkı yiyene asla prim vermeyin. Geleceğiz, bütün dünya görecek. Türkiye nasıl şahlanır tüm dünya görecek.”

KILIÇDAROĞLU'NDAN ÇADIR AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu, Trabzon'da halka hitap edeceği çadır için Valilik tarafından verilen iznin, programa bir gün kala iptal edilmesiyle ilgili olarak, “Biz salı toplantılarını halkla beraber yapalım dedik, çadır olsun orada yapalım dedik. Fakat çadıra engel çıkardılar. Sağ olsunlar böyle fırtınanın doğmasına sebep oldular. Onlara da teşekkür ederim. Rahmetli babam derdi ki ‘oğlum sen doğru dur eğri belasını bulur’. Vallahi, billahi de öyle. Doğru dur, eğri belasını buluyor.” diye konuştu.

“KUL HAKKI YİYENLERE OY VERMEYİN”

“Kul hakkı yiyenlere oy vermeyin” diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

*Ekrem Başkanımız cumhurbaşkanı yardımcısı olacak. Gröeceksiniz. Mansur Yavaş cumhurbaşkanı yardımcısı olacak. Altılı masa liderleriyle birlik içinde çalışıyoruz.

*Biz iktidara geldiğimizde neyi ne zaman nasıl yapacağımızı biliyoruz. Karşı taraf neyi nasıl yapacağını biliyor mu?

*Biz hazırız. Elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu öyle kullanın. Haktan, hukuktan, evlatlarınızdan, ormanlarınızdan yana oyunuzu kullanın.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            KAYNAK: Ajanslar

Gazeteler