head
2183026 810x458 75f08
Pazartesi, 29 Nisan 2024

 

Şanlıurfa’da Kuran kursunda yatılı eğitim gören 12 yaşındaki Abdülbaki Dakak, kursun yanındaki ahırda asılı halde bulundu. CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Dakak’ın şüpheli ölümünün araştırılması için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na başvurdu.


Şanlıurfa’da üç gündür kayıp olan 12 yaşındaki Abdülbaki Dakak’ın cansız bedenine ulaşıldı. Resmi izni bulunmadığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na kayıtlı olmadığı iddia edilen bir Kuran kursunda yatılı eğitim gören 12 yaşındaki Abdülbaki Dakak, kursun yanındaki ahırda asılı halde bulundu. Arkadaşlarının, ‘Bu hayata alışamadı’ dediği Dalak’ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

CHP’Lİ TANAL KONUYU TBMM’YE TAŞIDI...
CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, 12 yaşındaki Abdülbaki Dakak’ın şüpheli ölümünün araştırılması için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na başvurdu. Tanal, “Ailesi Suriye sınırındaki Ceylanpınar ilçesinde ikamet eden küçük yavrumuz Abdülbaki Dakak’ın, Şanlıurfa’nın merkez ilçesi Eyyübiye’ye kim tarafından getirildiği, ne maksatla bu ilçede bulunduğu gibi hususlar açıklığa kavuşturulmalıdır” dedi.

VALİLİK ‘İNTİHAR’ DEDİ...
Şanlıurfa Valiliği konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlimiz Eyyübiye ilçesi Beşat İncirli Mahallesi’nde A.D adında bir çocuğumuz kendisini asmak suretiyle intihar etmiştir. Olayın vuku bulduğu andan itibaren kolluk kuvvetlerimiz olayın aydınlatılması için sahada tüm ekiplerimizle birlikte hassas şekilde çalışmalarını sürdürmektedir.

Ayrıca olayın tüm detayları ile aydınlatılması için Valiliğimiz tarafından idari soruşturma, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından da adli soruşturma başlatılmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: Ajanslar

Gazeteler