head
2183026 810x458 75f08
Pazartesi, 29 Nisan 2024

 

Ankara'da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Özel bir hastanede ameliyattan 8 ay sonra şiddetli karın ağrısı şikayetiyle başka bir hastaneye başvurdu. Burada çekilen röntgende ince bağırsağına takılı 12 santim boyutunda makas olduğu görüldü...

 

'Teyze senin cebinde makas mı var?' sorusu hayatını kurtardı...

Ankara'da şaşılacak bir olay yaşandı. Özel hastanede yapılan ameliyattan yaklaşık 8 ay sonra şiddetli karın ağrısı şikayetiyle başka bir hastaneye başvuran Şadiye Boyun (54)'un karın bölgesinde ameliyat makası olduğu ortaya çıktı. Boyun, ameliyatı gerçekleştiren doktor ve hastane hakkında suç duyurusunda bulundu.

12 SANTİM BOYUNDA MAKAS KARNINDA UNUTULMUŞ...
Burada çekilen röntgende Boyun’un ince bağırsağına takılı 12 santim boyunda makas olduğu görüldü. İddiaya göre, haber verilmesi üzerine ameliyatın gerçekleştirdiği özel hastaneden görevliler geldi. Tekrar ameliyatın yapıldığı özel hastaneye götürülen Boyun’un bir kez daha röntgeni çekildi.Bunun üzerine oğlu Fatih Boyun, durumdan şüphelenerek e-Nabız uygulamasından röntgen sonuçlarına baktı ve annesini Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk ettirdi. Şadiye Boyun’un karnındaki makas ameliyatla alındı. Boyun, avukatı aracığıyla, ameliyatı gerçekleştiren doktor ve hastane hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

'SENDE MAKAS MI VAR?'
“Geçen yılı 5 Ağustos’ta sancılandım, ambulansı aradım. Ambulans beni Pursaklar Devlet Hastanesi’ne götürdü. Benden direkt röntgen istediler. Bana oradaki röntgeni çeken görevli, ‘Teyze senin cebinde makas mı var?’ diye sordu. Ben de ‘Oğlum ne makası, bende makas filan yok’ dedim. Üzerimi kontrol etti ve ‘Sende makas var’ dedi. Beni direkt gözetim odasına götürdüler. Benden röntgeni isteyen doktor da oraya geldi ancak bana makas olduğunu söylemedi."

'ÖZÜR DİLERİZ BİLE DEMEDİLER'
Ardından tekrar ameliyat olan Boyun'un ince bağırsağından makas çıkarıldı ancak hala tedavisi devam ediyor. Bu süreçte özel hastane tarafından bir kere bile aranmadığını ifade eden Boyun şöyle konuştu:"
Bana bir kere özel hastane tarafından dönüş yapıp, ‘Geçmiş olsun, biz bu hatayı yaptık. Özür dileriz’ bile demediler. Bana yapılan başkasına yapılmasın. Ben bu işi sonuna kadar götüreceğim.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: Ajanslar

Gazeteler