head
2183026 810x458 75f08
Pazartesi, 29 Nisan 2024

 

Sıcaklardan bunalan vatandaşlar kendilerini denizlere atınca denizanası ısırığı vakaları da görülmeye başladı. Çoğu denizanası ısırığı zararsız olsa da bazı durumlarda sağlık ekiplerine haber vermek gerekiyor...

 

Denizanaları dokunaçlarıyla avlarını sokar ve hedeflerini felç eden bir zehir salar.

Denizanaları insanların peşine düşmez. Ancak bir kişiye yüzerken bile ona değerse ısırılabilir. Hatta ölü bir denizanasına basan biri yine de ısırılabilir.

 

denizde dikkat 2 29f10

Denizanası ısırıkları acı verici olsa da çoğu acil müdahale gerektirmez. Tipik bir acı ile ağrı, kırmızılıklar, kaşıntı, uyuşma veya karıncalanma olabilir. Ancak bazı tehlikeli belirtilerde ambulans çağırmak gerekebilir.

Nefes almakta veya yutmakta güçlük çekiyorsa. Dili veya dudakları şişmiş veya sesinde değişiklik olmuşsa. Mide bulantısı, kusma veya ishal varsa. Başı dönüyor veya baş ağrısı varsa. Kas spazmları varsa. Eğer ısırılan bölge göz veya ağızsa acil tıbbi müdahale için ambulans çağırın.

 

denizde dikkat 3 6a171

İşleri daha da kötüleştirmemek için ısırılan bölgeyi sakın ovalamayın. Deride bulunan dokunaçları koparmak için cımbız kullanın. Alanı sert bir kart veya cisimle asla kazımayın.lık bir duş veya o bölgeyi ılık suyla ıslatma ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir.

Gazeteler