head
2183026 810x458 75f08
Pazar, 28 Nisan 2024

 

Fırtına, sağanak ve kar yağışının etkili olduğu kentlerde yaşamını yitirenlerin sayısı 9’a çıkarken, 11 kişinin halen kayıp olduğu açıklandı...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hafta sonu meydana gelen sel ve aşırı yağışlar nedeniyle 9 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Batan Türk gemisindeki 11 kayıp mürettebat ile ilgili arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

 

rrr 89e74

Karadeniz Ereğli’de Kafkametler gemisinin battığı mendirekte ve zarar gören bölgelerde incelemelerini sürdüren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, batan geminin mürettebatıyla ilgili süren arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu. Mürettebattan 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını belirten Bakan Yerlikaya, “Dün rüzgar hızı zaman zaman 70 knotun üzerine çıktığı, dalga boyunun da 8-9 metreyi bulduğu bir ortamda, Zonguldak ili Karadeniz Ereğli ilçemizdeki bu olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle İzmir’e gitmek üzere limandan ayrılan Türk bayraklı Kafkametler adlı kuru yük gemisi sürüklenerek mendireğe çarpmak suretiyle maalesef batmıştır. Gemide bulunan 12 Türk mürettebattan 1 vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK : Ajanslar

Gazeteler