head
2183026 810x458 75f08
Pazartesi, 29 Nisan 2024

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde İstanbul, Ankara, Balıkesir, Bursa ve Bolu'da gösterilecek adayları açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Deniz Yücel, bugünkü MYK toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde 5 şehirde aday gösterilecek isimlerin kesinleştiğini duyurdu.

--İstanbul,

--Ankara, 

--Balıkesir,

--Bursa,

--Bolu için CHP'de adayların netleştirildiğini belirten Yücel, şu ifadeleri kullandı:

"İMAMOĞLU VE YAVAŞ YENİDEN ADAY"

Parti Meclisimizde bazı belediye başkan adaylarımız belirlendi.

Bugün 4’ü Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak üzere, 227 seçim çevresinde parti meclisimizde aldığımız kararla Belediye Başkan Adaylarımızı belirledik. Açıklayacağımız 4 Büyükşehirden 2’si zaten önceki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel tarafından ilan edilmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız; İstanbul’u AKP’nin talancı belediyecilik anlayışından kurtaran ve halkçı belediyecilik anlayışıyla tanıştıran, Sayın Ekrem İmamoğlu,
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız ise, Ankara’yı parsel parsel satanlardan kurtaran, Ankara’yı sosyal belediyecilik anlayışıyla tanıştıran Sn. Mansur Yavaş. Bursa ve Balıkesir İllerimizde de daha önce partimizin ve örgütümüzün, üzerinde mutabakata vardığı, ayrıca anketlerde de kazandığını gördüğümüz isimler parti meclisimizin kararıyla adaylaştı.

Yücel, MYK'dan çıkan karara göre Balıkesir için Ahmet Akın, Bursa için Mustafa Bozbey ve Bolu için Tanju Özcan isimlerinde mutabık kalındığını belirtti.


Gazeteler