head
2183026 810x458 75f08
Salı, 16 Nisan 2024

ALANYA GÜNEŞİ GAZETESİ OLARAK DİYORUZ Kİ;

Gazete ve Televizyonlar halkın ve Devletin;devletin kurumlarının...Yani kısaca herkesin ve her kesimin sesidir.Yasama-Yürütme Ve Yargı gibi;polis-asker-hakim-Doktor-itfaiye-ambülans gibi,Basında herkesin ihtiyacı ve olmazsa olmazıdır...

ALANYA GÜNEŞİ GAZETESİ OLARAK DİYORUZ Kİ;

--Basın olmadan demokrasi olmaz...

--Basın olmadan özgürlük olmaz...

--Basın olmasa,baskıcı rejim olur ve kimsenin sesini kimse duymaz!

--BASIN VAR OLMALI VE BASINA YAYIN HAYATI İÇİN EKONOMİK DESTEK ŞART...

--Yerel yayın yapan;

--Televizyonlar..

--Gazeteler..

--Dergiler..

--İnternet gazeteleri,haber portalları 

AYIRIM YAPMADAN  Belediye-Siyasi partiler-Esnaf Odaları-Kaymakamlık-Valilik,oteller ve firmalar tarafından DESTEKLENMELİDİR...

basin1 e1c9c

 

 

BRAVO TUNÇ SOYER BAŞKAN!

Yerel basına Soyer modeli...

Yeni düzenleme ile İBB--İzmir Büyükşehir belediyesi Meclisi kararları ayda iki kez yedi yerel gazetede ilan olarak yayımlanacak...

izmir gazeteciler cemiyeti başkanısoyer izmir de alternatif ulusal medya yaratabiliriz 210708 43b0e

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve İzmir CHP Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer

 

İzmir’den yükselen  #YerelBasınaSesVer  çağrısına ilk somut yanıt İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den geldi. Soyer, destek için yerel basınla işbirliği yaparak model oluşturacaklarını duyurdu.

Soyer, ilçelerin de dahil olmasıyla birlikte İzmir’e özgü bir ‘yerel yönetim-yerel basın’ modeli yaratacaklarını söyledi.


Yeni Yargı Paketi’nde yer alan icra ve iflas ilanlarının gazetelerde yayımlanma zorunluluğunun kaldırılmasının yerel basın üzerinde yaratacağı tahribata karşı ilk umut ışığını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaktı. Belediye Meclisi’nde alınan kararları her ay, yedi yerel gazetede ilan olarak yayımlatacaklarını belirten Soyer, ilçelerin de dahil olmasıyla birlikte İzmir’e özgü bir ‘yerel yönetim-yerel basın’ modeli yaratacaklarını söyledi.

Yerel basın sosyal medya kampanyası başlattı...


İzmir Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde, İzmir’de yayın yapan 7 yerel gazetenin Yeni Yargı Reformu Paketinde yer alan icra ve iflas ilanlarının gazetelerde yayımlanma zorunluluğunun kaldırılması maddesine yönelik tepkileri sürüyor.

İzmir’in yerel gazeteleri;

--Ege Telgraf,

--Yenigün,

--Yeni Bakış,

--Ticaret,

--9 Eylül,

--Haber Ekspres,

--İLKSES gazeteleri 4Temmuz da aynı  başlıkla çıktı.

YerelBasınaSesVer manşetiyle yayınlanan gazeteler, Yeni Yargı Reformu Paketi’nin yasalaşması halinde yerel basının çok zor durumda kalacağını belirterek sosyal medya üzerinden de kampanya başlattılar.


İzmir yerel basınının kampanyasına çok sayıda milletvekili, politikacı, belediye başkanı ve vatandaşlar destek verdi. En önemli ve somut destek ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den geldi.

Meclis kararları yayınlanacak...


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yerel basın için hayati öneme sahip bir öneri ve işbirliği modeli ortaya koydu. Büyükşehir Belediyesi, yeni maddenin yerel basının bitirilmesi anlamına geleceği yönünde kaygılar taşıyan İzmir basınına nefes aldıracak bir uygulamayı hayata geçirme kararı verdi.
Tunç Soyer’in talimatı üzerine yapılacak olan düzenleme ile İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi kararlarının bundan böyle ayda iki kez yedi yerel gazetede ilan olarak yayımlanması sağlanacak. Bu sayede yerel basın kuruluşlarına ekonomik destek sağlanırken, şeffaf belediyecilik ve katılımcı demokrasi adına da çok önemli bir adım atılmış olacak.

Yerel basın-yerel yönetim işbirliği modeli öncü olacak...
Bu uygulamaya ilçe belediyelerinin de dahil olmasını hedeflediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Türkiye’ye örnek olacak bir yerel basın-yerel yönetim işbirliği modeli yaratabiliriz. Bunu yapmak zorundayız. Aksi takdirde yerel medyanın sesinin kısılmasını önleyemeyiz ki, bu da en çok demokrasimize zarar verir. Yakında tüm bu gazete sahipleriyle bir araya gelip beyin fırtınası yapacağız” diye konuştu.

Gazeteler