head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

YORUM--HABER-RÖPORTAJ...

Op.Dr. Ali DULUM,Sağlıkta ki başarısını ,Ülke ve Dünya düzeninde ki egemenlerin oyunlarını aydınlatanlarla; Bilgelikle taçlandırıyor...

***

Bir Çoban Ateşi;Hüseyin Hakkı KAHVECİ...

Son günlerde sosyal medyada gündeme dair çıkışlarıyla dikkat çeken bir isim: Hüseyin Hakkı KAHVECİ. Alanya'da Hüseyin Hakkı Kahveci'yi tanıyabileceğini düşündüğüm gazetemizin köşe yazarlarından Op.Dr. Ali DULUM'u aradım.Hüseyin Hakkı Kahveci'yi önce TV programlarından sonra kitaplarından tanıdığını söyleyince bir röportaj gerçekleştirdik.

- Hüseyin Hakkı Kahveci ile ne zaman ve nasıl tanıştınız?

Bir kaç yıl önce duayen gazeteci Can ATAKLI'nın Halk TV'de "Yazı İşleri " adlı programında Hüseyin Hakkı KAHVECİ'yi dinleme fırsatı yakaladım.Heyecanlı, yerinde duramayan, söyleyeceklerini anlatmak için sabbırsızlanan biriydi.Oldukça akıcı ve seri bir şekilde bilgilerini aktarıyordu.Daha önce bilmediğim bazı bilgiler veriyor farklı analizlerde bulunuyordu.İlerleyen haftalarda tekrar izledim. Daha sonra kitaplarını buyuk bir heyecanla aldım ve okudum.

-Peki kimdir Hüseyin Hakkı Kahveci?

Sizin gibi gazeteci.Sizin gibi kalemi ve argümanları güçlü. Hüseyin Hakkı Kahveci'nin biyografisi oldukça dikkat çekici.Memur bir ailenin çocuğu.Pakistan'da Tıp Eğitimi okumuş, ABD'de İşletme Eğitimi almış.Mesleki alanda oldukça başarılı biri.Aklıma ilk gelenler; ülkemizin önemli turizm şirketlerinde yönetici pozisyonunda çalışmış, Airport TV'de program yapmış, Anayurt, Dünya, Yeniçağ Gazetelerinde köşe yazarlığı yapmış, önemli uluslararası organizasyonları yönetmiş, ANSAV(Anadolu Stratejik Araştırmalar Vakfı) yönetim kurulu üyesi, terör ile ilgili konularda yazıları olan, oldukça iddialı kitapları bulunan, Parlementohaber.com'u yöneten biri.Yani kartviziti dopdolu.

-Kitaplarında ne anlatır, belli bir konuya yoğunlaşır mı?

Emperyalizmin bölgemizdeki politikalarına değinir.Bölgemizde olup bitenleri tarih eğitimi almamamasına rağmen iyi sentez yapar. Bölgemizde gerçekleşen olayların ipuçlarını iyi yakalar yani iyi iz sürer. Sözlerden, eylemlerden sonuçlar çıkarır. 2017 yılında başlarında Küdüs'ün İsrail için önemini vurgular(Amerika büyükelçiliğini onca gürültye rağmen oraya taşıdı).Şanlıurfa'da bulunan Göbeklitepe'nin insanlığın ilk ibadethanesine dair farklı çıkarımı vardır.Dini sembolleri iyi yorumlar.

-İlginç

Siyasal İslamı ve siyasal islamcıların emperyalistlerle kesişen yollarını bulur, yakalar ve gözümüze sokar.Atatürk vurgusu eserlerinde oldukça yoğundur.Hüseyin Hakkı Atatürk'ü toplumun bir bölümünde olduğu gibi resim, rozet, bayrak olarak ele almaz.Hatta çok ilginç bir betimlemesi var.Atatürkçülüğü bir algoritma olarak ele aldığını belirtiyordu.İlginç ve oldukça zekice değil mi?

-Nasıl Yani?

Atatürkçülük bir algoritmadır diyor.Yani eğitim, sağlık, ekonomi, kültür, savunma...bunları bir bütün olarak görüyor.Sözü edilen alanlardaki kodların Mustafa Kemal Atatürk tarafından

yazıldığını belirtiyor.Atatürk sonrası bu kodlarda (Hacklenme)kırılma meydana geldiği için şu anda içiinde bulunduğumuz sorunlarla yüzleşmek zorundayız, diyor.Yine okullarda verilen Atatürk ile ilgili bilgileri ezberleterek bir yere varamayacağımızı belirtiyor.

-Ya kitapları?

Üç kitabını okudum.O kitaplar özelinde aktarayım.

Rabıta;Rahmetli Uğur Mumcu'dan sonra Hüseyin Hakkı Kahveci'de tekrar Rabıta adını alan bir kitap yazmış. Rabıta kitabnın her sayfası okudukça sizi şaşırtıyor.Kitabın içeriği de oldukça zengin ve hacimli.Ortadoğu'da ortaya çıkan/çıkarılan RABITA örgütünü ele alıyor.Nasıl bir Batılı proje olarak kurulduğu, çevre ülkelerde nasl desteklenip örgütlendiği anlatılıyor.Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin içine sızdıkları yada sızdırıldığı belgeler ve şahitlikler eşliğinde aktarılıyor.Bugünkü Türkiye'nin halinin tesadüf olmadığını Hüseyin Hakkı Kahveci adım adım anlatıyor.

-Uğur Mumcu'dan bugüne bir şey değişmemiş galiba?

Kitapta sizi hayrete düşüren çok detay var.Hüseyin Nihal Adsız, Aparslan Türkeş, Necmettin Erbakan, Özal kardeşler,....daha pek çok detay var.Bence her vatansever okumalı.

-Diğer kitap?

Mühürlü Vagon, Mustafa Kemal Atatürk, Mustafa Suphi, Sultan Galiyev, Enver Paşa, Lenin Türk kimliği özelinde ele alınarak incelenmiş.Bu liderlerin kişisel özellikleri vurgulanarak nasıl küresel güçler tarafından ortadan kaldırıldıkları belgelerle anlatılmış.Türk İstiklal Savaşı'nda Türk-Rus yardımlaşmasına yer verilmiş.

"Atatürkün Yasaklanan Kitabı"nda ise, Mustafa Kemal Atatürk'ün Hatay stratejisi, Atatürk'ün Filistin sorununa bakışı ele alınmış. 1948 öncesi bölgedeki gelişmeler işlenmiş.

-Atatürk'ün bölge ile ilgili sözü...

Atatürk, Filistin konusunda Batıya şöyle kesin uyarı veriyor: "Biz vakıa bir kaç sene Araplardan uzak kaldık. Fakat şimdi kendimize kâfi derecede güvenip ve kudretimizi bildiğimiz için İslamiyet'in mukaddes yerlerini Musevilerin ve Hıristiyanların nüfuzunun altına girmesine mani olacağız. Biz şimdiye kadar dinsiz ve İslamiyet'e lakayt olmakla itham edildik.

Fakat bu ithamlara rağmen Peygamberin son arzusunu yani, mukaddes toprakların daima İslam hâkimiyetinde kalmasını temin için hemen bu gün kanımızı dökmeye hazırız. Avrupa'nın bu mukaddes yerlere temellük etmek için yapacağı ilk adımda bütün İslam âleminin ayaklanıp icraata geçeceğinden şüphemiz yoktur."

-Son olarak,

Hüseyin Hakkı Kahveci, zeki, espirili ve bu topraklarda az rastlanacak derecede donanımlı. Ve en önemlisi küresel güçlerce hem ekonomik, hem kültürel hem de askeri olarak kuşatıldığımız şu günlerde Toros Dağlarında o çoban ateşini söndürmemek istiyor."Çoban ateşi yoksa biz de yokuz" diyor.

 

Çoban ateşini söndürmemek için bilinçlenelim, okuyalım.

Gazeteler