head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Balıkesir'e 30 kilometre uzaklıkta bulunan Gökçeyazı Mahallesi'nde yolcu otobüsünde yangın çıktı.

Çıkan yangında 2'si çocuk 5 kişi hayatını kaybederken 17 kişi de yaralandı. Otobüste 34 yolcu bulunuyordu. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yangının ya kahve makinesinden ya da sigortadan kaynaklandığını açıkladı...

 

Balıkesir'de yolcu otobüsünde çıkan yangında ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Balıkesir-Edremit kara yolu Gökçeyazı Mahallesi mevkisinde, Kamil Koç firmasına ait 06 LK 794 plakalı yolcu otobüsünde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye, 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri sevk edildi.

ÖLENLERDEN 2'Sİ ÇOCUK

İlk belirlemelere göre otobüste bulunan 2'si çocuk 5 kişi yaşamını yitirdi.

 

 YANAN OTOBÜS 2 5d44245066a97c21e6ab30d6 96389

BALIKESİR VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, feci olayla ilgili yaptığı ilk açıklamada üç yetişkin ve iki çocuğun hayatını kaybettiğini söyledi. Vali Yazıcı yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Yangın söndürüldü, hepimize geçmiş olsun. 34 yolcu, 3 de mürettebatı olan otobüs yangına maruz kalıyor. Sebebi henüz itfaiye tarafından raporlanmadı. İlk bilgiler teknik arıza.Ama ne yazık ki 3 yetişkin, iki tane de çocuğumuz hayatını kaybetti. Yolcularımızdan 15 tanesi farklı hastanelerimizde, 17 yolcumuzun da jandarma karakolunda ifadeleri alıyorlar. Yaralılarımız arasında durumu ağır olan yok."

 YANAN OTOBÜS 3 5d4425ba66a97c22ae04addc d7296

YILMAZ: YA KAHVE MAKİNESİ YA DA SİGORTADAN

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da Balıkesir'deki otobüs yangınına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz araçtaki yangının ya kahve makinesinden ya da sigortadan kaynaklandığını açıkladı.

Yılmaz, "Muavin fark edince kaptanı uyarmış, sağa çekmişler. Ancak kapılar açıldıktan sonra oksijen hızla içeri girince alev hızlanmış. Yangın büyüyünce araç içinde panik ve izdiham yaşanmış. Yangından kaçamayan 5 kişi malesef hayatını kaybetti. Kurtulan yolcuların bir kısmı jandarmada ifade veriyor. 15-16 yaralımız var. Onların da sağlık durumları iyi. Orman yangını mevsimi olduğu için her 20 kilometrede bir itfaiye aracı bölgede tutuluyor. İhbarın ardından 2 dakika içinde itfaiye müdahalede bulundu" dedi.

YARALILARIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Balıkesir'in İvrindi ilçesinde, hareket halindeki yolcu otobüsünde çıkan ve 5 kişinin yaşamını yitirdiği yangında yaralanan 15 kişinin kimlikleri belirlendi.

Yaralı yolculardan:

--Saniye Yılmaz,

--Dursun Ata,

--Elif Ata,

--Merve Pehlivanoğlu

ve Semra Başar'ın Atatürk Şehir Hastanesi'nde;

--Türkan Tansuoğlu,

--İhsan Ali Hamsioğlu,

--Elif Kurtar ile Sude Kurtar'ın Balıkesir Devlet Hastanesi'nde;

--Güler Tezel,

--Seher Yonter,

--Özgün Okur,

--Övgü Okur,

--Hüseyin Emre Kahraman ve Berra Kahraman'ın ise İvrindi Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındığı belirtildi.

 

Gazeteler