head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiği birçok konuda olumlu dönüş alınmaya başlandı. Erdoğan'ın talimatıyla Başkan Muhittin Böcek'in 200 milyon liralık borçlanma isteği onaylandı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aralarında muhalefet partili başkanların da olduğu 29 Büyükşehir Belediye başkanını 11 Eylül Salı günü Ankara'da toplamıştı.

Külliye'de yapılan toplantıdaki konuşmasında, parti ayırımı olmaksızın belediyelerin tamamının durumunu yakından bildiklerini vurgulayan Erdoğan, "Siyasi olarak elbette farklı görüşlere ve duruşlara sahip olabiliriz ama ülkemizin ve milletimizin ali çıkarları söz konusu olduğunda birlikte hareket edebilme erdemini gösterebileceğimize inanıyorum. Şehirlerinize ve oralarda yaşayanlara hizmet için yapacağınız tüm hayırlı çalışmalarda yanınızda olacağımı tekrar tekrar ifade ediyorum" demişti.

Bakanların yanında bütün belediye başkanlarını dinleyen Erdoğan, sorunların çözümü için anında talimat vermişti.


Cumhurbaşkanı ile yaptıkları görüşmede Antalya'nın sorunlarını aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in talepleri yerine getirilmeye başlandı.

Belediye ile ilgili mali durum analizini içeren dosya sunan Başkan Muhittin Böcek'in daha önce meclisten geçen 200 milyon liralık borçlanma isteği hemen onaylandı.

Kepez Santral Kentsel Dönüşüm Projesi'nde vatandaşların kiraları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gelmesi gereken para konusunda da somut sonuç alınırken, arıtma ve depolamaya yönelik Tarım ve Orman Bakanlığı'nda bekleyen Sarısu ve Beldibi'ne yönelik tahsis taleplerinin gereğinin yapılması için ilgili bakana talimat verildi.

Konyaaltı ilçesinde 150 yataklı hastane yapılmasına yönelik Sağlık Bakanlığı ihale kararı alırken, belediyede yapılacak atamalar da bu toplantıda gündeme geldi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'li Büyükşehir'in atama taleplerinin yerine getirilmesini istedi.


TUNCER'İN YOLU AÇILDI


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na talimatıyla, Başdanışman Cansel Çevikol Tuncer'in genel sekreterlik yolu da açıldı. Başkan  Muhittin Böcek, göreve geldiğinde Çevikol'u genel sekreter yapmak istemiş, fakat daha önceden memuriyeti bulunmadığı için bu işlem gerçekleşmemişti. Bunun üzerine Çevikol'un istisnai kadrodan memur yapılıp, sonra da genel sekreter olarak atanması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yazılmıştı. Bekleme sürecindeki bu karar, Erdoğan'ın talimatıyla işleme alındı ve bakanlık Çevikol'un Özel Kalem Müdürü olarak atamasını yaptı. Memur statüsüne kavuşan Çevikol, yasal süreyi tamamlayıncaya kadar genel sekreterliğe vekaleten atanacak ve ardından asaleten ataması yapılacak.


HAL SATIŞI ASKIDA


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in talep ettiği 200 milyon liralık borçlanma yetkisinin verilmesiyle birlikte, Toptancı Hal'de 98 dükkanın açık ihaleyle satışına da gerek kalmadı ve Büyükşehir satıştan vazgeçti.

Büyükşehir Belediyesi, Kepez'deki Toptancı Hali'nde zirai ilaç ve çiftçinin tedariklerini sağlayan 98 dükkanı açık ihaleyle satma kararı almıştı. 50 metrekareden oluşan dükkanların ihale bedeli 302 bin TL artı KDV olarak belirlenirken, ihale duyurusunun ardından dükkanlardaki kiracıları endişe sarmış, bazı esnaf ihalenin iptalini isterken, bazıları da ihale bedellerinin düşürülmesini ve kendileri dışında ihaleye kimsenin alınmaması talebinde bulunmuştu.

Hal ziyaretinde CHP Milletvekili Çetin Osman Budak, "Halin satışı Türel'in kararıydı" diye açıklama yapmıştı.

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

Gazeteler