head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

20. Dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, İstanbul Sözleşmesine atıfta bulunarak “Kızın diyor eve dostuyla gelirse saygılı olacaksın. Bir de çay ısmarlayalım kavata öyle mi? Kadın dostunu eve getirdi sakın kadına el kaldırma hapse girersin diyor. Yahu ne zaman p.zevenkliği medeniyet yaptınız.” ifadelerini kullanırken Gazeteci İsmail Saymaz kendisine ait sosyal medya hesabından tepki gösterdi...


Olay53.com’un haberine göre; Rize’de Zavendikli Mustafa Efendi adıyla bilinen Mustafa Yıldız’ın ölümünün 10. yılında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa 20. dönem Refah Partisi milletvekili Şevki Yılmaz konuşma yaptı. Yılmaz, Kadın Haklarının koruma altına alan İstanbul Anlaşması’na atıfta bulunarak skandal ifadelere imza attı.

Şevki Yılmaz’ın konuşmasının o bölümü:

sevki yilmaz 0f51a

“Şu hale bak ya. Kızın diyor eve dostuyla gelirse saygılı olacaksın. Vay vay vay. Bir de çay ısmarlayalım kavata öyle mi? Allah ıslah etsin ya. Kadın diyor bir dostunu eve getirdi sakın ha kadına el kaldırma hapse girersin diyor. Yahu ne zaman p.zevenkliği siz medeniyet yaptınız. Allah’tan korkun ya. Açık ve net konuşuyorum. Derdim olduğu için şehir şehir geziyorum bütün Türkiye’de. Aileyi ayakta tutan erkek kadın birliğini dinamitlediğiniz zaman devlet olmaktan tarihe gömülürsünüz. Onun için savaşın şekli 100 senedir değişti aileden bizi yıkmak istiyorlar: Aile olmadan devlet olur mu? Tarihçi İbn-i Haldun ne diyor: Güçlü devletler güçlü milletlerden, güçlü milletler de temeli sağlam ailelerden meydana gelir. Bu medya ne yapmak istiyor bu ülkede ya. Dizilerine varıncaya kadar ahlaksızlık, yuva yıkmak. Peygamber Efendimiz hayanız giderse ne yaparsanız yapın buyuruyor. Bir milleti ayakta tutan hayadır, edeptir. Onun için insan hakları olacak insan hakkı. Hayvan hakkı, ağaç hakkı. Hak, Allah’ın ismidir Allah’tan başkasına Hak değildir. Hukukumuzu Allah belirler. Yeniden Kur’an’ın gölgesinde, Resulullahın ahlakının gölgesinde büyük bir Türkiye inşaası için yola çıkmış Tayyip Erdoğan kardeşime ve yardımcılarına Allah’tan burada yardım diliyorum.”

AKP’Lİ İSİMLER KONFERANSA KATILDI
Şevki Yılmaz ‘ın konuşmaya yaptığı konferansa, AKP Rize İl Başkanı İshak Alim, Rize İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın, Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın, Reisü’l Kurra Vekili Şeyh-ül Kurra Mustafa Demirkan, Rize İrşad Vakfı ve Zavendikli Mustafa Hoca Kur-an Kursları Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Ali Saruhan, Rize İrşad Vakfı Müdürü Kadir Kara, AKP Güneysu İlçe Başkanı Mehmet Akif Karslı, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Recep Taylan, İl Müftü Yardımcıları Naci Çakmakçı ve Abdullah Köseoğlu, ilçe müftüleri katıldı.

İSMAİL SAYMAZ’DAN TEPKİ
Gazeteci İsmail Saymaz kendisine ait resmi sosyal medya hesabından tepki göstererek ” Şevki Yılmaz’ın bir üniversitede sarf ettiği rezil sözlere bakın: “Kızın diyor eve dostuyla gelirse saygılı olacaksın. Bir de çay ısmarlayalım kavata öyle mi? Kadın dostunu eve getirdi sakın kadına el kaldırma hapse girersin diyor. Yahu ne zaman p.zevenkliği medeniyet yaptınız.” ifadelerini kullandı.

Şevki Yılmaz’ın bir üniversitede sarf ettiği rezil sözlere bakın:
“Kızın diyor eve dostuyla gelirse saygılı olacaksın. Bir de çay ısmarlayalım kavata öyle mi? Kadın dostunu eve getirdi sakın kadına el kaldırma hapse girersin diyor. Yahu ne zaman p.zevenkliği medeniyet yaptınız.” 

— İsmail Saymaz (@ismailsaymaz) October 21, 2019

 

SİYASİ YASAKLI İLAN EDİLMİŞTİ
Necmettin Erbakan, Şevket Kazan, Ahmet Tekdal, İbrahim Halil Çelik, Hasan Hüseyin Ceylan, Şükrü Karatepe, Bekir Yıldız, Zeki Başaran, Selahaddin Aydar, Hasan Celal Güzel ve Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte siyasi yasaklılar arasına sokulmuştu.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ NEDİR?
Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi, bilinen adıyla İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetle mücadele amacıyla 11 Mayıs 2011’de İstanbul’da imzaya açılan Avrupa Konseyi sözleşmesi. Kasım 2015 itibarıyla 40 devlet tarafından imzalanmıştır.

Türkiye, 12 Mart 2012’de sözleşmeyi onaylayan ilk ülke olurken onu 2013-2015 yılları arasında 18 ülke (Andorra, Arnavutluk, Avusturya, Bosna-Hersek, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Karadağ, Malta, Monako, Polonya, Portekiz, Sırbistan, Slovenya) daha takip etti. Sözleşme 1 Ağustos 2014’te yürürlüğe girdi.

İstanbul Sözleşmesi’nin izleme ve denetleme komitesi olan ve kısaca GREVIO olarak bilinin Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddete Karşı Eylem Uzmanlar Grubunun başkanlığını 2015’ten beri Feride Acar sürdürmektedir

 

KAYNAK:www.TELE1 .com

Gazeteler