head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Büyükşehir belediyeleri taslağı değişiyor. İlçeler merkez ve taşra olarak ikiye ayrılacak. Taşra ilçelerine ayrı bütçe verilecek. Belediye ve bakanlık dışında kimsede imar yetkisi olmayacak. Belediyenin yapmadığı işi valilik yapacak...

AKP KAYBETTİĞİ BÜYÜKŞEHİRLER İÇİN HİLE YOLUNU SEÇİYOR...


Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre iktidar tarafından hazırlıkları süren Büyükşehir Belediyeleri Taslağı, finansman ve etik düzenlemelerin dışında, bu belediyelerin idari yapı ve ilçelerle olan ilişkileri konusunda da yeni düzenlemeler getirecek.

8 ayrı bölümden oluşan taslağın ilgili bölümündeki düzenlemelere göre imar planı hazırlamakta esas yetkili belediye meclisleri olacak.

Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın resen plan yapma ve kontrol yetkisi olacak.

Belediyelerin görevlerini ihmal etmeleri durumunda yeni bir mekanizma kuruluyor.

Halkın sağlığı ve esenliğini ilgilendiren konularda, belediye üzerine düşeni yapmazsa, mahkeme, valilik, bakanlığa kadar uzanan uzun süreç kısaltılıyor. Örneğin, bir bölgeye su verilemiyorsa, valilik hizmetin üç gün içinde yapılması için uyarıda bulunacak. Yapılmazsa, doğrudan hizmeti valilik üstlenecek. Bütçesi merkezden sağlanacak ve belediye başkanı hakkında görevi ihmal soruşturma süreci başlatılacak.

 

HABER: Ayten YILMAZ

Gazeteler