head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Türkiye genelinde Google servislerine erişim çöktü. Kullanıcılar arama servisleri başta olmak üzere Google'un Gmail ve Youtube gibi servislerine bir süre erişim sağlayamadı. Google hizmetlerine erişim bir süre sonra yavaş yavaş gelmeye başladı...

Google'ınTürkiye'deki hizmetlerine girişlerde aksamalar yaşandı. Youtube ve Gmail hesaplarına erişmek isteyen kullanıcılar sayfaları açıldığında hata kodunu görüyor. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

ERİŞİM SORUNU YAŞANIYOR

Arama motoru Google ve sağladığı hizmetlerde erişim sorunu yaşanıyor. İlk belirlemelere göre problemin küresel çapta yaşandığı belirtildi. CNN TÜRK'ün Google yetkililerinden elde ettiği bilgiye göre küresel kaynaklı bir sorun nedeniyle Google arama motoru ve Youtube gibi hizmetlerine erişimde sıkıntı yaşanıyor. Downdetector'da yer alan verilere göre Google'da yaşanan sorundan Türkiye ve Japonya en fazla etkilenen ülkeler oldu.

İLK AÇIKLAMA GELDİ
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan yapılan açıklamada kesintinin Türkiye ya da BTK kaynaklı olmadığı çalışmalara devam edildiği belirtildi.

Gazeteler