head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

Alanya Toplumsal Dayanışma Derneği Denetim Kurulu başkanı ve Eğitim Komitesi sorumlusu uzman psikolojik danışma Muzaffer Gülsüm Türkeli'nden toplumsal yaşama dair önemli uyarılar...

 

CORONA(COVİD-19) VİRÜSÜ SOSYAL İZOLASYONUNDA İYİLİK HALİMİZİ DEVAM ETTİRME ...

Corona (COVİD-19) virüsü salgını bize insanlar arası ilişkilerin ve fiziksel temasın hastalık yayabileceğini gösterdi, fakat aynı zamanda biliyoruz ki ilişkilerimiz bizi iyileştiriyor.
Bu süreçte sevdiklerinizle iletişim halinde olmaya da ihtiyaç duyuyorsanız, teknolojinin imkanlarından faydalanabilirsiniz.Bu zor zamanları atlatırken hem ilişkilerimize sahip çıkmamız ve sosyal iletişimimizi devam ettirmemiz bizim için oldukça faydalı olabilir. Bu süreçte ne yapa bilirsiniz?

1- Sevdiklerinizle iletişim halinde kalın...
Yüz ifadelerimiz ve vücut dilimiz, sağlıklı bir iletişim için oldukça önemli. Bu nedenle, sevdiklerimizin beden dilini ve mimiklerini görebileceğimiz şekilde bir iletişim kurmak, bizim için daha tatmin edici olacaktır. Sosyal medyanın uygulamalarını yüz yüze bir iletişim sağlamak için kullanarak, sevdiklerinizle olan bağınızın kopmamasını sağlayabilirsiniz.

2-İlişkilerinize odaklanın...
Bu süreçte ilişkilerimizi gözden geçirerek kendimize ilişkilerimiz için düzenleme ve yeni başlangıçları sağlaya biliriz: Ya halihazırda sahip olduğumuz ilişkileri güçlendirmek ya da yeni ilişkiler kurmayı deneye biliriz. Sahip olduğumuz ilişkileri yeniden güçlendirmek için uzun zamandır konuşmadığımız birini aramak, yeni ilişkiler kurmak için de uzun zamandır tanışmayı beklediğimiz bir kişiye mesaj atmak iyi birer adım olabilir.

Son olarak, sosyal medyada sürekli olarak Corona (COVİD-19) virüsü ile ilgili içeriklere maruz kalmak, virüsün ne kadar tehlikeli olduğu hissini körükleyerek daha da endişelenmeye sebep olabilir. Bu sebeple, bu durumdan kaçınmak ve kaygıyı azaltmak için medyada bu içeriklere bakma süresi günde 25-30 dakika ile kısıtlanabilir. Ayrıca, takip ettiğiniz içeriklerin kulaktan dolma bilgiler yerine güvenilir kaynaklardan geldiğinden de emin olmalısınız. Tüm bu önlemlere rağmen duygularınızla başa çıkamadığınızı hissetmeye devam ediyorsanız, vakit kaybetmeden bir ruh sağlığı profesyonelinden yardım almayı düşünebilirsiniz.

 

 

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

Gazeteler