head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 26 Nisan 2024

Türkiye'nin en başarılı şirketleri arasında  hızla yükselmeye ve büyümeye başlayan ve bir kaç yıl içinde yaptığı yatırımlar ve yarattığı istihdam ile;insanlara-doğaya ve hayvanlara verdiği yaşamsal destekle de Antalya'nın gözbebeği olan; yerli ve milli kuruluşlarımızdan Kırbıyık A.Ş.hakkında; geçmiş döneme ait değişen mevzuat ve üretim sisteminde ki mevzuat değişikliğinden dolayı ; iki yıl öncesine ait Tarım Bakanlığı düzeltme kararının bugün kü olaymış gibi gösterilmesinden ve firmanın haksız yere suçlanmasından,bu konuda araştırılmadan yapılan  talihsiz haber den sonra; Kırbıyık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Harun Şahin Kırbıyık imzalı bir tekzip ve kamuoyuna açıklama; haberi yapan ilgili basın kurumuna gönderildi ve kamuoyunu bilgilendirmek içinde tüm basın kuruluşlarına bu açıklama iletildi.

 

KIRBIYIK A.Ş DEN YAPILAN AÇIKLAMA VE TEKZİP METNİ...

 

 

Tekzip

____________________

 

" Günhaber.com imtiyaz sahibi Dursun Gündoğdu’nun dikkatine!


Günhaber.com.tr isimli haber sitenizde şirketimizle ilgili yapmış olduğunuz haber, kamuoyunu yanıltıcı yanlış ve eksik bilgiler içermektedir. Haberin içeriği ile manşetinizde yer alan ifadeler ise gazetecilik ilkeleri ile bağdaşmamakta hakaret niteliği taşımaktadır.
‘ Bakanlığın açıkladığı listede Antalya’dan o var’ manşetiyle verdiğiniz haberin görselinde ‘okul hayırseveri tağşiş imalatçı çıktı’ başlığı kullanmanız ise kamuoyunu yanıltma konusunda mahir bir tavır içerisinde olduğunuzu ortaya koymaktadır.

İlgili haber teknik detay bilgileri içerdiği için öncelikle bazı yasalardan haberdar olmaksızın bu haberi yaptığınızı belirtmek isteriz. Kaldı ki konuyla ilgili görüşlerimiz alınmış olsaydı size doğru bilgileri sunar sizde bu haberi en doğru şekilde verme şansınıza sahip olabilirdiniz. Yılların gazetecilik deneyimi olan bu haber sitesinden beklenen gazetecilik refleksi tarafımızdan konuyla ilgili görüş alınmasıydı. Ancak bu gerçekleşmeden haber yapılmıştır.

Yaptığınız habere konu olan durum 2018-2019 yılları arasını kapsamaktadır. Bildiğiniz üzere 2018 e kadar ürünlerimizde etil alkol kullanımı Bakanlığımızın izni ile serbestti. Bu tarihten sonra etil alkol kullanımı yasaklanmıştır. Fabrikamız doldur boşalt bir sistem olmadığı için piyasada tanklardaki ürün kalıntıları ile ilgili geçmiş tarihli etil alkollü ürün olması doğaldır.

Bahsi gecen parti nolu tüm ürünler 2019 yılında firmamızca piyasadan geri çekilmiştir. Şu an piyasadaki tüm ürünler yeni mevzuata uygundur. Kırbıyık Holding yönetim kurulu başkanı Harun Şahin Kırbıyık son derece başarılı bir işadamı olmasının yanı sıra iyi bir girişimci ve hayırsever iş insanı yönüyle ise örnek bir isimdir. Serik’te yapılması planlanan okul , benzeri çok olmayan ülkemizin örnek okullarından biri olacaktır. Çok yakında temeli atılarak belirlenen takvimden daha önce tamamlanarak ülkemizin hizmetine verilecektir.
2018 üretim mevzuatları ile günümüz üretim mevzuatları çok farklıdır. Haberi sanki yeni bir olay gibi sunuş biçiminizi kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Konuyla ilgili yasal haklarımızı kullanmak saklı kalmak şartıyla kamuoyuna doğru bilgi vermek amacıyla size bu açıklamayı gönderiyoruz."    

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

Gazeteler