head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 26 Nisan 2024

Şiddetli yağış Rize'yi de vurdu: 2 can kaybı...


Doğu Karadeniz'i etkisi altına alan sağanak yağış Artvin'in ardından Rize'yi vurdu. Sel nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Soylu, ulaşıma kapanan 6 köy için çalışma yürütüldüğünü söyledi. 

Rize'de etkili olan aşırı yağış bölgede sele neden oldu.

rizeyi sel vurdu 1 0U693Oq7aU6I7VHTzOvCuA 949c3

Rize'nin Çayeli ilçesi Madenli beldesinde kayıp olduğu bildirilen Ali Uzun'un cansız bedenine ulaşıldı.

Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, selden yaralı olarak kurtarılan 82 yaşındaki Havva Tüysüz'ün müdahaleye rağmen hayatını kaybettiğini bildirdi. 

İle bağlı İkizdere ilçesinde derenin taşması sonucu Rize- Erzurum yolu, ulaşıma kapandı.Bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katları ile araçları su bastı.İlçede sel tehlikesi nedeniyle bazı evler, tahliye edilirken, bölgeye AFAD ekipleri sevk edildi.

rizeyi sel vurdu 2 köprüUi6JVEqOBEuwQLVGVtH0WQ 1a383

ÇAYELİ'DE DERE TAŞTI, KÖPRÜ YIKILDI...


Çayeli ilçesinde de şiddetli yağış hasara yol açtı.

Kent genelinde sabahtan itibaren etkili olan yağışın şiddetini artırması üzerine Çayeli ilçesinde debisi yükselen Şairler Deresi taştı.Taşmanın etkisiyle dere üzerindeki köprü yıkıldı.Çevredeki çok sayıda aracın sular altında kaldığı sel nedeniyle Eski Pazar Mahallesi'ndeki apartmanların giriş katlarını su bastı.Binaların alt katlarında yaşayan vatandaşlar, üst katlardaki komşularının yanına sığındı.Şiddetli yağışın devam ettiği ilçede, belediye ekipleri dere sularının taşıdığı rusubatı temizlemek için iş makineleriyle çalışma yürütüyor.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sel felaketinin yaşandığı Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Madenli beldesinde incelemelerde bulundu.

Kentte baskınlara neden olan yağış için "Hakikaten bölgede son zamanlarda en yoğun yağış olarak değerlendirilebilir" diyen Soylu, "Geçen hafta Trabzon'da olmuştu, 60-65 kilogram yağmıştı. Oysa bu hafta burada yağan yağmurun miktarı 262-263 kilogram" dedi.

soylu rizede7v1BgrKqnEyPBCcDPL834Q 161bb

Bakan Soylu, yolu kapalı olan 6 köye ulaşma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Hasar tespit çalışmalarının da başladığını kaydeden Soylu, "An itibarıyla hastanede 2 kişi var. Onlar da taburcu edilecekler. Beklentimiz o yönde" ifadelerini kullandı.

Soylu Süleyman Soylu şöyle devam etti:

"Burada hem bu hasarın temizlenmesi açısından hem de bir daha bu meselelerle karşılaşmamak üzere alınması gereken tedbirler tüm bakanlıklar çerçevesinde planlanıyor. Hem hasar tespit konusunda, diğer meseleler konusunda da Sayın Cumhurbaşkanımızın net talimatı var. Vatandaşlarımızın karşı karşıya kaldığı hasarlar konusunda elden gelen bütün gayret ortaya konulacak. Bir de yapısal olarak yapmamız gereken meseleleri de devlet olarak hükümet olarak, elimizden geldiğince ortaya koymaya çalışacağız. "

soylu rizede 2 HGS9btt2R0qaDXfpZ8nr8Q 22a77

 

 

Alanya Güneşi Gazetesi 

KAYNAK: Ajanslar

 

 

 

Gazeteler