head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Giresun'un Dereli ilçesinde meydana gelen sel felaketinde 3 vatandaşın kaybolduğu bilgisinin olduğunu belirtti... 

GİRESUN 4 220820202336187939813 af27b

Giresun’da akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur nedeniyle bazı ilçelerde sel ve heyelan meydana geldi. Sel suları sokaklardaki araçları sürükledi. Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü verilerine göre etkili olan sağanak yağışta metrekareye ortalama 52 kilogram yağış düştü. En fazla yağış ise metrekareye 82,7 kilogram ile Bulancak ilçesine ve 80,8 kilogram ile Yağlıdere ilçesine düştü. Öte yandan AKP Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, "Şu ana kadar 3 kişinin Dereli ilçesinde selde kaybolduğu yönünde bilgi geldi. konu araştırılıyor" dedi. 

 

giresun da meydana gelen sel onune kattigi her 13531385 1957 o f5865

Giresun’da özellikle Piraziz ve Dereli ilçesinde etkili olan yağış nedeniyle cadde ve sokaklar sular altında kaldı.

Bazı yerlerde heyelanlar meydana gelirken yollar kapandı. Mahsur kalan vatandaşlar itfaiye ve AFAD ekiplerince kurtarıldı.

SEL SULARI ARAÇLARI SÜRÜKLEDİ...

Dereli ilçesinde Akkaya deresi taşarak sele neden oldu. İlçe merkezinde etkisini arttıran sel ATM'leri yerinden söktü.

Park halindeki araçları sürükledi. İlçede birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı.

YAĞLIDERE VE BULANCAK’TA SEL İLE HEYELAN...

Yağlıdere’de akşam saatlerinde başlayan etkili sağanak, sel ve heyelana neden oldu. İlçe merkezinden geçen Yağlıdere Deresi’nin ve yan kollarının taşması sonucu yollar, göle dönerken araçlar güçlükle ilerledi.

Çanakçı ilçesi Karabörk-Kuşköy arası mevkindeki köy yolu yamaçtan kopan toprak nedeniyle kapandı. Kapalı köy yolu, ekiplerin iş makinesiyle çalışmaları sonucu ulaşıma açıldı.

 

CADDE VE YOLLAR GÖLE DÖNDÜ...

Öte yandan Dereli ilçesinde Akköy Deresi’nin taşması sonucu cadde ve yollar göle döndü. Park halindeki araçlar sürüklendi. Bölgeye AFAD ve belediye ekipleri sevk edildi. İlçede heyelan sonucu da Giresun-Dereli yolu ulaşıma kapandı.

 giresun kapak 25319

80 KİLO YAĞIŞ DÜŞTÜ...

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü verilerine göre bugün Giresun'da etkili olan sağanak yağışta metrekareye ortalama 52 kilogram yağış düştü. En fazla yağış ise metrekareye 82,7 kilogram ile Bulancak ilçesine ve 80,8 kilogram ile Yağlıdere ilçesine düştü.

AKP’Lİ VEKİL: 3 KAYIP BİLGİSİ GELDİ...

Giresun'da bugün yoğun bir yağmur yağışı yaşandığını belirten Öztürk 3 kişinin Dereli ilçesinde kaybolduğu yönünde bilgi geldiğini ifade etti.

Öztürk, şunları söyledi:

* Yetkililerle sürekli görüşerek afet ile ilgili bilgi almaya çalışıyoruz. Valilikçe bir kriz masası oluşturuluyor.

* Şu ana kadar Yağlıdere ve Dereli ilçelerine taşan dereler nedeniyle sahilden ulaşım sağlanamıyor.

* Şu ana kadar 3 kişinin Dereli ilçesinde kayıp olduğu yönünde bilgi geldi. Konu araştırılıyor.

* Bölgedeki HES kapaklarının açıldığı yönünde gelen ihbarlar da var. Bunlarla ilgili DSİ yetkililerinden bilgi almaya çalışıyoruz.

* Giresun bir afetle karşı karşıya devletimiz milletimizin yanındadır.

 

KAYNAK:Ajanslar

Gazeteler