head
2183026 810x458 75f08
Salı, 30 Nisan 2024

-- Bir Türk doktoru düşünün,bireyin ve halkın sağlığı için çaba harcarken; Ülkesinin geleceği için yürek ve beyin arasında yolculuğa çıksın...

--Bir Türk doktoru düşünün, görevinin dışında ;ülkesi ve Türk dünyası için Dünyada olup biteni yeni nesile ulaştıran köprü olsun...

--Bir Türk doktoru düşünün ki; ülkenin geleceği çocuklar ve gençler için güneş olsun ve dünyada dönen çirkin karanlığı aydınlığa kavuştursun...

--Bir Türk doktoru düşünün ki,ülkenin belkemiği kadınlarımız  aydınlık ve özgür yarınlarda var olsunlar  diye hakikati haykırsın... 

 

İŞTE ALANYA DA, TÜRK DÜNYASI SEVDALISI BİR TÜRK DOKTORU...

ALİ DULUM 1 121154310 730909077492760 4874384945462265045 n 82eee

Doktor Ali diyor ki;

Son günlerde gözümüz, kulağımız Azerbaycan'da. Azerbaycan'ın güvenliği ve istikrarı hem bölge için hem de Türkiye açısından çok önemlidir.

Sakaların, Göktürklerin, Hazarların ve Oğuz Türklerinin medeniyetler kurduğu bölgenin adıdır Azerbaycan. Her karış toprağında Türk'ün izi bulunan Azerbaycan toprakları yaklaşık 28 yıldır işgal altında. Ve tam 28 yıldır konuyu çözüme kavuşturmak için inkişafi görüşmeler yapılıyor. Bu görüşmeler sorunu çözmediği gibi Ermenistan'ı daha da cesaretlendirmiştir. 

 

HOCALI KATLİAMAIhocalY katliamY diyanet haber 8aaca

 

1992'de Hocalı Katliamı ile 20 binin üzerinde Türk öldürüldü ve ardından Karabağ işgali bir milyon 600 bin Türk yerini yurdunu terk etmek zorunda kaldı. O günlerde dünya tek kutupluydu. Yeni bağımsızlığını kazanan Azerbaycan'ın bu işgali engelleyecek askeri gücü yeterli değildi. Ama aradan geçen 28 yılda çok şey değişti. Dünya şu anda çok kutupluluğa doğru giderken Azerbaycan hem askeri hem de ekonomik olarak güçlendi. Hatta Azerbaycan savunma bütçesi Ermenistan'ın toplam bütçesinden bile daha büyük hale geldi.

12 Temmuz'da Ermenistan Tovuz'a saldırarak bugünleri hazırlamıştı. Eylül ayının sonuna doğru Ermenistan tarafından tekrar bir harekat olunca tüm dünya gözünü yeniden Kafkaslara çevirdi. Şu anda hem dünya konjoktürü hem de Azerbaycan'ın özel koşulları işgal altında bulunan Azerbaycan topraklarını geri almak için çok uygun. Azerbaycan kendisinden beklendiği gibi bu harekata iyi hazırlanmıştı. Azerbaycanlı yöneticiler de halktaki tepkilere sessiz kalamadı ve duruma uygun söylevler verdiler.

KARABAĞ HARİTASI81 9b110aLFhj0oSJSbsOIYrPGHwRoQdmxMliMsaJo9 a332d

Kafkaslar bu kadar hareketli iken hem Rusya hem de ABD'nin sesiz kalması şaşırtıcı. Rusya'nın Ermenistan da ne kadar etkili olduğunu biliyoruz. Hatta Ermenistan-Türkiye, Ermenistan-İran sınır güvenliği Rus silahlı kuvvetleri tarafından sağlanıyor. Kimileri Rusya'nın bu sessizliğini Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Batı yanlısı tutumuna bağlamaktadırlar. Kimi otoriteler ise Rusya'nın bu sesizliğini Azerbaycan'a bir destek olarak ele almaktadırlar. Bu çok doğru bir tespit olmasa gerek. Çünkü Rusya gibi bir devlet bölgesinde Batı güdümünde Gürcistan benzeri bir devlet oluşumuna izin vermeyecektir. Bölgedeki hakimiyetini kaybetmek istemeyen Rusya, Azerbaycan'a dengeli bir destek vererek Ermenistan'ın burnunu sürtecek ama söz konusu Ermenistan'ın ezilmesi olunca buna da izin vermeyerek araya girecek ve sorunu masa başında çözemeye çalışacaklardır. Yani Rusya Ermenistan'ı Türklere harcatmayacaktır.

ABD ise gelecekteki Asya operasyonları için İran'da bulunan Azerbaycan Türklerine ihtiyaç duyabilir bu nedenle Kafkaslarda olanları yakından izlemekte. Ama o da Ermenistan'ın zayıflamasına izin vermeyecektir. Uygun bir zamanda devreye girerek Ermenistan'ın kırılan gururunu onaracak girişimlerde bulunacaktır. Büyük devletler her zaman kullanacakları bölgeler yaratırlar. Ve zamanı gelince o bölgeyi uyandırarak o ülke üzerinde operasyonlarda kullanırlar.

BM Güvenlik Konseyi kararlarına rağmen Ermenistan, Karabağ'daki işgale devam ediyor.BM kararlarını tanımamakta ısrar eden Ermenistan'dan mevcut koşullardan yararlanarak Karabağ derhal geri alınmalı. Azerbaycan kuvvetleri Karabağ'a gelince büyük ihtimal ile Rusya devreye girecektir. Bu bölgede huzur istemeyen büyük güçler her zaman kullanacakları bir kaos ortamı yaratmayı tercih edeceklerdir. Çin'in Bir Kuşak Bir Yol Projesi'nin de bu bölgedeki ayağını düşünecek olursak ABD bunu baltalamak için bölgedeki istikrarsızlıktan yana tavır koyacaktır.

Her şeye rağmen Azerbaycan Ermenistan karşısında bu defa üstünlüğü ele geçirdi. Zaman kaybetmeden işgal altındaki Karabağ'ı almalı.

Türkiye uluslararası hukukun elverdiği ölçüde Azerbaycan'a yardım etmeli. Biz Atabey Türk Ocakları olarak bu mücadelede tarafız ve kandaşlarımızın yanındayız.

azeri ve türk askeri120387570 4358170087557936 7472313254289057926 n f0021

Azerbaycan ve Türkiye kardeştir, aynı milletin çocuklarıyız.

Cephede kahramanca çarpışan Azerbaycan'daki kuvvetlere, bizim askerlerimize başarılar dileriz. Kalbimiz ve dualarımız askerlerimizle. Allah onları esirgesin ve ayaklarına taş değdirmesin.

Atabey Türk Ocakları, Ata-Türk'ün Türkleri olarak Azerbaycan'daki Ata-Türklere sonsuz selamlar ve muhabbetler.

ALİ DULUM 2 121160483 353719009226870 230552971653013952 n 648cc

Op.Dr.Ali DULUM

Atatürk/Atabey Türk Ocakları Alanya İl Beyi 

 

 

 

 

 

Alanya Güneşi Haber merkezi

Gazeteler