head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Sinop'ta sabah saatlerinde şiddetini artıran yağışlar hayatı felç etti. Ayancık ilçesine bağlı Yenikonak köyünde tek katlı bir evin yıkıldığı anlar kameraya yansıdı. Vatandaşlar binaların çatılarına çıkıp beyaz örtü sallayarak kurtarılmayı bekledi. Felaket bölgesine çok sayıda ekip sevk edildi...

SİNOPTA EVLER GÖMÜLDÜ 1 f39ee

Sinop'ta sabah saatlerinde şiddetini artıran yağışlar hayatı felç etti. Ayancık ilçesine bağlı Yenikonak köyünde tek katlı bir evin yıkıldığı anlar kameraya yansıdı. Vatandaşlar binaların çatılarına çıkıp beyaz örtü sallayarak kurtarılmayı bekledi. Felaket bölgesine çok sayıda ekip sevk edildi.

 

Sinop'ta akşam saatlerinde aralıklarla devam eden sağanak, sabah şiddetini artırdı. Sağanak nedeniyle Sinop'un Ayancık ilçesinde bulunan dere taştı, bazı mahallelerde vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı. Birçok araç ise sel sularına kapıldı.

 

SİNOPTA EVLER GÖMÜLDÜ 2 58980

BÖLGEYE EKİPLER SEVK EDİLDİ...

Elektrik direğinin sel sularıyla yıkıldığı anlar da cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Bölgeye sevk edilen çok sayıda arama- kurtarma ekibi, bot ve helikopter destekli olarak çalışmalara başladı. Çay üzerindeki köprü hasar görürken, sel sularına kapılan araç ise sürüklendi. Aracın içinde kimsenin bulunmadığı öğrenildi. Park halindeki araçlar ve bazı iş makineleri de sel suları arasında kaldı. İlçede mahallelere ulaşımın sağlandığı bağlantı yolu ise çöktü.

"MAHSUR KALAN VATANDAŞLARIMIZ VAR"...

Şu an için can kaybının olmadığını ifade eden Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya, "Zaviye Çayı, Aşağı köy, sanayi bölgesi ve pazar yerinde mahsur kalan vatandaşlarımız var. Çalışmalarımız sürüyor" dedi. İlçede iş makinesi üzerine çıkan operatörler de sel sularından korunmaya çalıştı. Bu anlar da cep telefonu kamerasına yansıdı.

SİNOPTA EVLER GÖMÜLDÜ 3 887b0

DEVLET HASTANESİ TAHLİYE EDİLDİ...

Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, ilçedeki bir fabrikada işçilerin mahsur kaldığını söyledi. Aliköy'de ise yaklaşık 100'e yakın vatandaşımızın kurtarılmayı beklediği öğrenilirken, bir hastanenin ise boşaltıldığı belirtildi.

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: Ajanslar

 

 

Gazeteler