head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Kar yağışı nedeniyle Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nda, Gaziantep kent merkezi ve Nurdağı ilçesinde ulaşım durdu; vatandaşlar arabalarında mahsur kaldı...

Gaziantep Valisi Davut Gül, kar yağışı ve kazalarla kayan araçlar nedeniyle ulaşıma kapanan Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolunda mahsur kalan 2 bin 800 kişinin kurtarıldığını açıkladı.

karlı yollarda kaldılar 2 b11f4

Kentte, dün öğle saatlerinde başlayan ve gece boyu devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle yollar kapanınca toplu taşıma araçları seferlerini durdurdu. Kendi araçlarıyla evlerine ulaşmak isteyenler büyük güçlük yaşadı. Birçok kişi de yürüyerek evlerine ulaştı.

Gaziantep'in, Adana, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Kilis ile bağlantısını sağlayan yollarda yağış nedeniyle birçok araç kaydı. Gaziantep- Adana otoyolunun 50'nci kilometresinde kayan TIR'ların yolu kapatması sonucu ulaşım durdu, yüzlerce araçta çok sayıda kişi mahsur kaldı. Mahsur kalan kişiler, ekiplerin çalışması sonucu saatler sonra kurtarıldı.
Kayan ve kaza yapan araçlar nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı yollarda mahsur kalan 1350 kişinin bölgelerden tahliye edilerek kurtarıldığı bildirildi.

karlı yollarda kaldılar 3 6eb65

Gece boyu oluşturulan kriz merkezinde gelişmeleri takip eden Gaziantep Valisi Davut Gül, "Kaymakamlarımızın koordinasyonunda emniyet, jandarma, AFAD ve diğer kamu kuruluşları iş birliğiyle 1350 hemşehrimiz kurtarılmış olup 5 bin 400 kişiye kumanya dağıtılmıştır. Yollarda çok sayıda araç mahsur kalmış olup kurtarma çalışmaları devam etmektedir" dedi.
Süreci takip ettiklerini ve araçların kayması nedeniyle yolların kapandığını dile getiren Vali Gül, ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü ve şehir dışına araç çıkışlarının durdurulduğunu kaydetti.

karlı yollarda kaldılar 4 c83bf

Vali Gül: Çoğu gitti azı kaldı...
Gaziantep Valisi Davut Gül, yollarda araçlarıyla mahsur kalan sürücülerin tek tek kurtarıldığını söyledi. Çalışmaların uzun sürmesinin, 50 santime ulaşan kar kalınlığı ve tipi ile araç trafiğinden kaynaklandığını belirten Vali Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Çalışmalar neden uzun sürdü? Yolda kalmış yüzlerce aracı Karayolları ekiplerimiz tek tek kurtarıyor. 45-50 cm kar kalınlığı ve yoğun tipi var. Araç trafiği çok fazla ve kaza durumunda binlerce araç birikiyor. Çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Çoğu gitti azı kaldı" dedi.

2 bin 800 kişi kurtarıldı
Gaziantep Valisi Davut Gül, kar yağışı ve kazalarla kayan araçlar nedeniyle ulaşıma kapanan Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolunda mahsur kalan 2 bin 800 kişinin kurtarıldığını açıkladı. Gül, geceden bu yana devam eden çalışmalarda, şu ana kadar 2 bin 800 kişi ile 1780 aracın kurtarıldığını belirtti.

Vali Gül, halen yolda mahsur kalanların olduğunu tahmin ettiklerini belirterek, "Şu ana kadar 1780 araç ile 2800 vatandaşımız kurtarıldı. Ancak halen kurtardığımız kadar vatandaşımızın mahsur kaldığını tahmin ediyoruz. Birkaç saat içerisinde yolun kapanmasına neden olan araçların çekilmesiyle tüm vatandaşlarımızı kurtarmış olacağız" dedi.

'186 kişi hastanede'
Vali Gül, kamyon ve TIR'ların kayması ve kazaya karışması nedeniyle yolun ulaşıma kapandığını belirtti. Gül, mahsur kalanların kumanya ihtiyaçlarının karşılandığını, kurtarma çalışmaları sırasında hastalara öncelik verildiğini ve geceden bu yana 186 kişinin hastanelere sevk edildiğini de kaydetti.

karlı yollarda kaldılar 5 718f3

Antakya-İskenderun yolu açıldı

Hatay'da yoğun kar yağışı ve buzlanma sebebi ile kapanan Antakya-İskenderun kara yolu ekiplerin çalışmasıyla ulaşıma açıldı.

Dün akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Belen ile Topboğazı mevkisi arasındaki yol ulaşıma kapanırken, yolda uzun araç kuyrukları oluştu.

Karayolları ekiplerinin erken saatlerinde başlayan çalışmasıyla yol trafiğe yeniden açıldı.

Trafik polisleri, kar lastiği veya zinciri olmayanların yolu kullanmasına izin vermezken, arızalanan ve kayan araçlar nedeniyle trafikte zaman zaman aksamalar yaşanıyor.

Öte yandan Antakya, Kırıkhan, Hassa ve Altınözü ilçelerinde yoğun kar trafikte aksamalara neden oldu.

Belediye ekipleri buzlanma ve kar birikintilerinin olduğu bölgelerde temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: Ajanslar

Gazeteler