head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 25 Nisan 2024

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Trakya istikametinden İstanbul'a araç girişlerinin durdurulduğunu açıkladı.

Yerlikaya, "Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar; yarın 08.00’e kadar durdurulmuştur" kararını duyurdu. Tipi şeklinde yağan kar İstanbul'da etkisini sürdürüyor...

istanbula girişler durduruldu 2 acde0

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların ilimize girişine yoğun kar yağışı nedeniyle izin verilmeyecektir” açıklamasını yaptı.

 istanbula girişler durduruldu 3 008dd

Vali Yerlikaya Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Kıymetli Sürücüler, İkinci bir duyuruya kadar; Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların ilimize girişine yoğun kar yağışı nedeniyle izin verilmeyecektir. Trakya istikametinden yola çıkılmaması önemle rica olunur.” dedi.

istanbula girişler durduruldu 4 0bc8d

İMAMOĞLU: ACİL VE ZORUNLU HALLER DIŞINDA KESİNLİKLE TRAFİĞE ÇIKILMAMALI...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından kentteki kar yağışıyla ilgili paylaşım yaptı. İmamoğlu, “Trafiğe çıkılmaması uyarımıza büyük oranda uyan İstanbullulara teşekkürler. Bölgesel, ani ve yoğun kar yağışı devam ediyor. Tüm ekipler yol açma, tuzlama ve kurtarma çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Acil ve zorunlu haller dışında kesinlikle trafiğe çıkılmamalı” uyarılarında bulundu.

 istanbula girişler durduruldu 15 ad424

KARAYOLLARI: İSTANBUL YÖNÜNE ULAŞIM DURDURULDU...

 

Karayolları Genel Müdürlüğü, “Anadolu tarafından İstanbul yönüne ulaşım, Sakarya’dan (İzmit ve İstanbul istikametine) itibaren tüm araçlar için durdurulmuştur. Kocaeli’nden ise yalnız ağır taşıt trafiği (İstanbul yönündeki TIR trafiği) durdurulmuştur. Yalova’dan İstanbul ve İzmir istikametindeki ulaşım tüm araçlar için durdurulmuştur” açıklamasını yaptı.

TIR HARİCİ ARAÇLARIN ANADOLU YAKASINA GEÇİŞİNE İZİN VERİLDİ...

Karayolları Genel Müdürlüğü’nden yapılan son açıklamada, “Anadolu’dan İstanbul’a giden, yoğun kar yağışından dolayı çevre illerde bekletilen TIR’lar hariç olmak üzere, diğer araçların İstanbul Anadolu yakasına ulaşımı için yol trafiğe açılmıştır. Ancak, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması gerekmektedir” denildi.

DÜZCE, KOCAELİ VE SAKARYA’DAN İSTANBUL’A GEÇİŞE İZİN YOK...

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Düzce Valisi Cevdet Atay, İstanbulda etkili olan kar yağışı nedeniyle açıklamada bulundu. Vali Yavuz, Vali Kaldırım ve Vali Atay; sosyal medya hesaplarından, İstanbul’da devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandığını, İstanbul istikametine gidecek araçlara ikinci bir duyuruya kadar izin verilmeyeceğini açıkladı.

İzmit’te trafik ekipleri, TEM Otoyolu gişelerinde İstanbul istikametine gidecek araçlara izin vermedi.

istanbula girişler durduruldu 13 dbde9

AFAD’DAN AÇIKLAMA...

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında toplamda ilgili çalışma gruplarından toplamda 74 bin 115 personel, 24 bin 858 araç, makine ve teçhizatın görevlendirildiğini açıkladı. AFAD tarafından yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

* Ülke genelinde yaşanan aşırı kar yağışları nedeniyle kapalı bulunan yolların açılması ve vatandaşlarımıza yardım ulaştırılması için AFAD koordinasyonunda Karayolları, Emniyet, Jandarma, 112, Belediye, İl Özel İdare, Türk Kızılay, UMKE ve STK ekiplerinin çalışmaları devam etmektedir.

* Gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında ilgili çalışma gruplarından toplamda 74 bin 115 personel, 24 bin 858 araç, makine ve teçhizat görevlendirilmiştir.

* Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Yalova, Bursa, Sakarya, Düzce ve Bolu güzergâhından İstanbul'a gidişler tedbir amaçlı durdurulmuştur. 8 İl Valiliği tarafından yolda kalan kişiler için gerekli tedbirler alınmıştır. İstanbul ve Adıyaman Havaalanları uçuşa kapatılmıştır.

* 19 ilimizde olumsuz hava koşulları nedeniyle 15.698 vatandaşımız misafirhanelerde ve yurtlarda misafir edilmiştir. Yurt genelinde, 4.603 kişinin mahsur kaldığı yerden alınarak güvenli bölgelere sevki sağlanmıştır. Bin 340 sıcak yemek, 32 bin 095 içecek, 15 bin 480 kumanya ve 20 bin 680 ikramlık dağıtımı yapılmıştır.

* Vatandaşlarımızın meteorolojik uyarıları takip ederek bu uyarılar doğrultusunda zorunlu olmadıkça yola çıkmaması önem taşımaktadır. Olumsuz hava koşullarından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Gelişmeleri takip ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

AVM’LER 19.30’DA KAPATILDI...

Yerlikaya kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle AVM'lerin de saat 19.30’da kapatılacağını duyurmuştu. 19.30 itibariyle alışveriş merkezleri kapatıldı.

 istanbula girişler durduruldu 14 845c4

“TÜM CEP OTOGARLARINDAKİ ÇIKIŞLAR DURDURULDU”...

Vali Yerlikaya, “Kıymetli hemşehrilerim; ilimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar; yarın (salı) 08.00'e kadar durdurulmuştur” kararını duyurdu.

TEKİRDAĞ VE KIRKLARELİ VALİLİKLERİ: İSTANBUL’A GİDECEK ARAÇLARA İZİN VERİLMEYECEK...

Tekirdağ Valiliği’nden yapılan açıklamada, İstanbul’a gidecek araçların 2’nci bir duyuruya kadar il sınırlarından çıkış yapmalarına izin verilmeyeceğini bildirildi. Açıklamada, “İstanbul ilinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeni ile vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanabilmesi için İstanbul iline hareket eden araçların, ikinci bir duyuruya kadar ilimiz sınırlarından çıkış yapmalarına izin verilmeyecektir. Vatandaşlarımızın kendi güvenlikleri için görevlilerimize yardımcı olmaları önemle rica olunur” denildi.

 

Valiliğin açıklamasının ardından Tekirdağ il merkezi, Çorlu, Marmaraereğlisi ve Çerkezköy ilçeleri başka olmak üzere İstanbul’a geçiş noktalarında polis ekipleri önlem aldı. Ekipler, İstanbul’a gidecek araç sürücülerini hava koşulları konusunda uyarıp, valiliğin aldığı karar doğrultusunda geçişlerine izin vermedi. Uyarı üzerine araçlar, geri döndü.

Kırklareli Valiliği de İstanbul’a gidecek araçlara izin verilmeyeceğini açıkladı. Açıklamada, “Değerli vatandaşlarımız, kıymetli sürücüler; İstanbul’daki yoğun kar yağışı nedeniyle Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların İstanbul iline girişine İzin verilmeyecektir. Can ve mal güvenliğiniz için ilimiz merkezi ve tüm ilçelerimizden İstanbul iline her türlü araç çıkışına ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar izin verilmeyecektir. Değerli vatandaşlarımızın ve sürücülerimizin can ve mal güvenliği için yola çıkmamaları önemle rica olunur” denildi.

BURSA’DAN İSTANBUL’A GİDECEK ARAÇLARA İZİN VERİLMEYECEK...

Bursa Valisi Yakup Canbolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İstanbulda devam eden yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana gelmiştir. Bu nedenle Bursa’dan İstanbul istikametine gidecek araçlara ikinci bir duyuruya kadar izin verilmeyecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerini kullandı.

 istanbula girişler durduruldu 5 ff976

THY, İSTANBUL HAVALİMANI UÇUŞLARINI DURDURDU...

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, “Olumsuz hava koşullarının İstanbul’da etkisini bir süre daha göstermesi bekleniyor. Türk Hava Yolları olarak İstanbul Havalimanı operasyonlarımızı seyahat güvenliği ve misafirlerimizin mağduriyet yaşamaması için 25 Ocak saat 04:00’e kadar durdurma kararı aldık” dedi.

istanbula girişler durduruldu 6 d100f

İGA: İSTANBUL HAVALİMANI’NDA UÇUŞLAR 04.00’E KADAR DURDURULDU...

Yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA, tüm uçuşların 25 Ocak saat 04.00’e kadar durdurulduğunu açıkladı.

 istanbula girişler durduruldu 7 295b4

YOLCULAR SAATLERCE MAHSUR KALDI...

Türk Hava Yolları'na (THY) ait TK-1985 sefer sayılı İstanbul-Londra uçağında yolcuların saatlerdir kar yağışı nedeniyle uçakta mahsur kaldığı öğrenildi.

Yolcular aprondaki uçakta beklemeye devam ederken, iş makinelerinin kar temizliği yaptığı görüldü. Saat 11.45'ten beri beklediği öğrenilen yolcuların akşam saatlerine kadar uçakta kalmaya devam ettiği bildirildi.

istanbula girişler durduruldu 8 7589e

HAVALİMANINDA KARGAŞA...

THY’nin İstanbul’a iniş yapamayan uçaklarını ise Antalya’ya yönlendirdiği öğrenildi. İstanbul Havalimanı’nda kargaşa yaşandığı ve salgın tedbirlerini ihlal eden görüntüler ortaya çıktığı görüldü.

 istanbula girişler durduruldu 9 ucak panosu 434ba

“SABAH TEKRAR GİTMEYE ÇALIŞACAĞIZ”...

Seferleri iptal olan yolcular bilet değişikliği için bilet satış ofislerinin önünde kuyruk oluşturdular. Yolcular, şehir içi ulaşımın da durması nedeniyle havalimanında kalmak zorunda kaldı.

Ukrayna’ya gitmek için havalimanına gelen ancak yoğun kar yağışı nedeniyle bir süre uçakta beklemek zorunda kalan Direr Servi, “Bizi uçağa aldılar. Uçakta yaklaşık bir saat bekledikten sonra uçuşun olmayacağı ve iptal edildiği söylendi. Bizi uçaktan geri çıkardılar. Biz de biletlerle ilgili değişime geldik. Yarın sabah uçağı değiştirip oradaki fuara yetişmemiz gerekiyor. Biletimizi değiştirip sabah tekrar gitmeye çalışacağız” dedi.

istanbula girişler durduruldu 10 0d44f

AVRUPA YAKASINDA KAR ETKİLİ OLUYOR...

Tipi şeklinde yağan kar İstanbul’un Avrupa yakasında etkili oluyor. Görüntüler SÖZCÜ kamerası tarafından saat 16:30 sıralarında TEM Metris Kavşağı civarında çekildi.

 istanbula girişler durduruldu 11 harita f6291

İSTANBUL'UN BATISINDA TRAFİK FELÇ OLDU...

Öte yandan yoğun kar yağışı trafiği de adeta felç etti. Özellikle kentin batı bölümünde araçlar kontak kapattı.

 

İSTANBUL HAVALİMANI’NDA ÇATIDA ÇÖKME...

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İstanbul Havalimanı’nda Turkish Cargo'ya hizmet sunan tesisimizin çatısında biriken kar kütleleri ve fırtına nedeniyle çöküntü meydana gelmiştir. Oluşan durumdan hiçbir çalışma arkadaşımız zarar görmemiştir, süreç yakından takip edilmektedir” dedi.

Üstün konuyla ilgili yaptığı üçüncü paylaşımda da “Olumsuz hava koşullarının etkisiyle çatısında kısmı çökme yaşanan kargo binamız geçici kullanım (uydu tesis) amacıyla inşa edilmiştir. Bir süredir atıl durumda bulunan tesisimizde hiçbir arkadaşımız zarar görmediği gibi hiçbir Turkish Cargo müşterisi de mağduriyet yaşamamıştır” dedi.

istanbula girişler durduruldu 12 943c4

YOLLARDA SON DURUM...

Bolu-Düzce il sınırı-Abant kavşağı, yol çalışmasının tamamlanmasıyla ulaşıma açıldı.

Tarsus- Adana-Gaziantep (TAG) otoyolu her iki yönde tüm araçlar için trafiğe açıldı.

Divriği-Arapgir yolu ulaşıma açıldı.

Taşkent-Sarıveliler yolu ulaşıma açıldı.

Kağızman-Ağrı yolu ulaşıma kapatıldı.

Akçakoca-Düzce yolu Kabalak mevkii zincir takılı olmayan TIR trafiğine kapatıldı.

Diyarbakır-Siverek yolu ulaşıma kapatıldı.

Diyarbakır-Bingöl yolu ulaşıma kapatıldı.

Elazığ-Diyarbakır yolu ulaşıma kapatıldı.

Diyarbakır-Adıyaman yolu ulaşıma kapatıldı.

Kırıkkale-Kırşehir yolu tüm araçlar için ulaşıma açıldı.

Of-Çaykara-Bayburt yolu ulaşıma kapatıldı.

Bayburt-Aşkale yolu (KOP Geçidi) TIR trafiğine kapatıldı. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: Ajanslar

Gazeteler