head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024
Çarşamba, 09 Ekim 2019 15:33

ALANYA VİTRİNDE

Yazan
Ögeyi Oylayın
(27 oy)
"Öyle zor, öyle zor ki seni içimden atmak.."

Ne güzel sözleri var bu şarkının değil mi?

İşte bizim Alanya aşkımız tamda böyle birşey..


Sonsuz sevgimiz karşısında bazı olumsuz durumları görmek insanı üzüyor. Bizler kentimizi hep en üst seviyede ve kusursuz görmek ve bununla övünmek istiyoruz.Hoşa gitmeyen ve ilkel görüntülerle kenti ucuzlatan manzaralar bizler açısından kabul edilmesi imkansız vaziyetlerdir.


Bir ana cadde de yada turizmin yoğun yaşandığı bölgelerde yapılan tadilatlar veya kiracısı çıkmış boş işyerleri,dükkanlar bir çok kez görüntü olarak kenti ucuzlatıyor , görüntüleriyle insanları etkiliyorlar.şöyle bir tehayyül edin , bir caddede yürüyorsunuz ve kuyumcu vitrinlerine bakıyorsunuz. Harcama gücünüz yüksek ve potansiyel alıcısınz. Bir dükkan vitrininde milyonluk emtialar hemen yanında boş ve içi pislik yuvası bir dükkan, bu durum sizin alışveriş iştahınızı kaçırmaz mı ?

VİTRİNLER 6 thumbnail ccc101019 047 e97fb
Muhtemel müşteri, vitrinde gördüğünü almayı yada en azından hakkında bilgi edinmeyi düşünürken hemen yan kısımdaki boş ve içi pislik dolu görüntüsüyle rahatsızlık veren işyeri gözüne takılınca tüm alışveriş arzusu yok oluyor , oradan uzaklaşıp gidiyor.

Aynı yere bir daha gelirmi bilinmez?

İşte böylece bir müşteri kaçtı ve parası memlekete nasip olmadı.. Daha niceleri bu durumdan etkilenir, takdirlerinize bırakıyorum..

VİTRİNLER 5 thumbnail ccc101019 048 32739


Pekala bu olumsuz görüntüyü nasıl bertaraf edebiliriz.?

Bir perde olabilir içeriden veya cama bir yapıştırma yapılır ve orada da belediyemizin hizmetlerini anlatan resimler olur.Böylece bu görsel kirlilik de ;Belediyemizin organizesinde ve standart görsellikler le kaplı kamuflaj sayesinde o boş işyerinin komşularıda etkilenmemiş olur.

Belki daha da yaratıcı fikirler çıkar zamanla ve o itici ucuz görüntüler önlenmiş olur.


Bu nereden çıktı şimdi demeyelim?

Sezonun bitiyor olmasıyla birlikte bazı boşalan işyerleri bu ve benzeri görüntüler sergiliyor, buda çevresini etkiliyor.

VİTRİNLER 4 thumbnail ccc101019 049 72493
Neyse bu sezonda kazasız belasız denecek bir biçimde sona yaklaşıyor.Kuyumcular, dericiler, ev ürünleri satanlar, halıcılar, restaurant işletmecileri , barcılar, otel işletmecileri,tekneciler, safari turu düzenleyenler,hülasa turizme deyen tüm sektörler, midyeciler, mısırcılar, Portakal sucular, dondurmacılar, pazarcılar, el işi ürün satanlar derken bir hayli çeşitli gerek seyyar gerekse yarı seyyar konumdaki arkadaşlarımızda sezonu tamamlıyorlar hayırlısıyla.


Sayın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy beyin göreve getirildiği günlerde vaad ettiği o kazançlı günlerin beklentisiyle iyi yeni sezonlara kavuşuruz tekrar inşaallah.

Okunma 14462 kez Son Düzenlenme Perşembe, 10 Ekim 2019 19:25

Gazeteler