head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024
Çarşamba, 29 Nisan 2020 21:17

TURİZM

Yazan
Ögeyi Oylayın
(62 oy)
Türk milleti büyük bir olgunlukla evlerine kapandı ve bu korona virüsü denilen lanetle mücadele anlamında duyarlılıgını ortaya koydu. Yirmi yaş altı ve altmışbeş yaş üstü tüm vatandaşlar neredeyse bir buçuk aydır evlerinde adeta hapis hayatı yaşıyor. Bu daha ne kadar sürdürülebilir bilemiyorum?


Sosyal mesafe gözetlemek ve buna dikkat etmek uygulamak bizim gibi toplumlarda epeyce zor.Bu sebeptendir ki restaurantlar, kahvehaneler,kafeler,hatta ibadet alanları kapatıldı.Bu alınan önlemlerin anlamına uygun olarak bizlerde biraz daha sabretmeli ve tedbirleri tavizsiz uygulamalıyız.


THY tüm uçuşları durdurmuş, hava limanları limanlar kapalı.Alışveriş merkezleri kapalı. Tüm bu durum ekonomik anlamda bir çok olumsuzlugu karşımıza çıkarıyor.


Ülkemizin gelirleri ve istihdam anlamında önemi tartışılmaz olan turizm bu durumdan en çok etkilenen sektörlerden belki de en önemli sektör.Alanya'mız anlamında da büyük olumsuzlukların oluşması sonucuyla ortaya çıkan bu durumdan kurtulmak için reçeteler yazılmaya başlandı son günlerde.
Sayın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy bey yavaş yavaş tarih vermeye ve bunalmış olan sektör temsilcilerine ümit vermeye başladılar. İlk önce iç turizm hareketinin başlatılması için bir girişim oldugu son günlerde duyulur oldu.

Hayırlısı olur inşaallah..


THY uçuşlarının başlamasıyla hareketlenmesi beklenen turizm sektörü bünyesinde birçok tehlikeyi barındırmaktadır.Bu salgın tehlikesi ortadan kalkmadan turizm hareketini başlatmak ne denli dogru olur bilmiyorum.
Korona virüsüyle savaşta karantina süreleri on dört günken , bize gelecek yabancı turist zaten bir bilemedin iki hafta kalıp gidiyorken biz bunları nasıl misafir edebiliriz?


Açık büfe uygulamasının ortadan kaldırılarak, sosyal mesafenin oluşturulması saglanacak gibi beyanlar var ancak uygulamada başarmak nasıl olacak bilinmez. Çok zorlamayla olacak bir iş degildir turizm. Bu sene için selası verilmemiş bir turizm sektörü duruyor bence önümüzde.


Devasa otellerde konaklayacak olan yabancılar bizim ümreye gidip hastalık getiren insanımız gibi onlarda hastalık getirebilir ,yada hastalık götürebilirler. Ortaya çıkacak bu durum tekrar düzeltilmesi imkansız sonuçlar çıkarabilir.


Tabii biz sanki turist hemen gelecekmiş gibi bir düşünceyle hareket ediyoruz da, durum hakikaten öylemi?

Ruslar bu yıl turist göndermeyeceklerini gündeme getirirken bizler sanki sınırımızda sıraya girmiş turistler varmış gibi konuya yaklaşıyoruz.

Aslında durum hiçte öyle degil.


Gerek T.C.Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdogan ve gerekse Alanya'mızın medarı iftiharı Sayın T.C. Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoglu beylerin çabalarıyla oluşturulan ve ülkemiz adına Dünya'nın birçok ülkesine gönderilen Korona virüs yardımları, ülkemizin hem tanınırlılığını ;hem de kadirşinaslığını ortaya koyarak adının her ortamda anılmasına vesile olmaktadır.

Bu anlamda da bu yardımlar operasyonu çok degerlidir.


Tüm dünya'daki toplam varlığı beş gramdan daha az oldugu söylenen bu virüs ve ortaya çıkardığı durum göz önüne alınınca, aciziyeti daha bariz ortaya çıkan insanoğlu biraz daha sabredip yeni maceralar oluşturmadan davranması gerektiğini idrak etmeli bence.


Her şeyin başı saglık.Her daim Saglıklı kalın.

Okunma 20634 kez Son Düzenlenme Çarşamba, 29 Nisan 2020 21:25

Gazeteler