head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

 

Alanya’nın kardeş şehri Trakai’de düzenlenen Şehir Festivali’ne Alanya Belediyesi heyeti de katıldı. Trakai’de çok güzel ağırlanan Alanya heyeti, festival boyunca renkli birçok etkinlikte yer aldı ve ülkemizi temsil etti...

trakaide 2 a0494

3 – 5 Haziran 2022 tarihlerinde Litvanya’daki Alanya’nın kardeş şehri Trakai Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu 30. Trakai Şehir Festivali kutlamalarına Alanya Belediyesi Heyeti katılım gösterdi. Alanya Belediyesi Meclis Üyeleri Mehmet Babaoğlu, Hacı Mevlüt Zavlak, Hüseyin Yaman ve Alanya Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Birimi Sorumlusu Özge Kıldırgıcı Litvanya ziyaretini gerçekleştirdi.

trakaide 3 f0d0f

Trakai Belediyesi Başkanı Andrius Satevicius Alanya heyetini en iyi şekilde ağırlarken, Alanya Belediyesi’ni temsil eden heyet, ülkenin 700. yıl kutlamaları sebebiyle coşkuyla gerçekleştirilen törenler ve etkinliklere dâhil oldu.

trakaide 4 702d1

Alanya heyeti festival kapsamında Litvanya Cumhuriyeti Parlamento Salonunda, Meclis Başkanı Viktorija Cmilyte Nielsen ile buluştu. Trakai Belediyesi eski Başkanı ve şu an Litvanya Cumhuriyeti Milletvekili olan Edita Rudeliene heyeti karşıladı.

trakaide 5 44bf7

Alanya Belediyesi Heyeti, Trakai Şehir Festivali açılış töreninde Türkiye Cumhuriyeti - Litvanya Vilnius Büyükelçisi Gökhan Turan ve Azerbaycan Cumhuriyeti - Litvanya Vilnius Büyükelçisi Dr. Tamerlan Garayev ile de bir araya gelme fırsatı buldu.

trakaide 6 e1f7b

Diğer kardeş şehir heyetleriyle birlikte resmi davetlere ve şehir etkinliklerine katılan Alanya Belediyesi meclis üyeleri, güzel bir festivali geride bıraktıklarını belirterek, Trakai Belediye Başkanı Andrius Satevicius ve personellerine teşekkür ettiler. 

trakaide 7 073a0

 

HABER: Uğur AKDAĞ

 

Gazeteler