head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

 

Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya, Bağ-Kur primlerine gelen artışla ilgili açıklamasında "Esnafın üstündeki Bağ-Kur primi ücretleri yükü hafifletilmeli" dedi...

1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olan asgari ücrete yapılan yüzde 30'luk zamla çalışanların yüzü bir nebze gülerken, aynı tarihte Bağ-Kur primlerine gelen artışla esnaf yeni bir umutsuzluk içerisine girdi.


Bağ-Kur primlerine yapılan artışla ilgili bir açıklama yapan Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya "En son 1.726,38 TL olan Bağ-Kur primi maalesef ki 1 Temmuz 2022 tarihinden sonra 2.232,50 TL olmuştur. Bu durum esnafımız üzerinde yeni bir kambur oluşturmuş, daha şimdiden zamlı Bağ-Kur primlerini nasıl ödeyeceğini düşünmeye başlamıştır. Hükümetimiz çalışanlar için artış, işverenler için teşvikler ve bir takım düzenlemeler yaparken Bağ-Kur primi ödeyen esnaf için maalesef bir düzenleme yapmamıştır. Esnaf bu konuda çok mağdurdur. Hükümetimiz hem Bağ-Kur prim ücretleri, hem de ücretlerin ödeme şekillerinde bir takım değişiklik yaparak esnafımıza destek olmalıdır. Bağ-Kur primleri kesinlikle daha makul seviyelere çekilmelidir. Düzenli primi ödeyebilen esnafa sağladığı yüzde 5'lik indirim oranı yüzde 20 seviyelerine çıkartılmalıdır. İçinde bulunduğumuz ekonomik şartlar göz önüne alındığında zor bir süreçten geçtiğimiz aşikardır. Esnafımızın üzerinde bu kadar yük varken bir de yüksek Bağ-Kur primleri ile yeni bir darboğazın içine sürüklenmemelidir. Hükümetimizden bu konuda acil bir düzenleme yapılmasını, çalışanlar gibi Bağ-Kur primi ödeyen esnafların da rahat bir nefes alması yönünde acil düzenlemeler ve teşvikler sağlanmasını istiyoruz" dedi.

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

Gazeteler