head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

 

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, encümen toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Kurban Bayramı ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Başkan Yücel, 16-17 Temmuz’da düzenlenecek 16. Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşlerine tüm vatandaşları davet etti... 

BAŞKAN YÜCEL’DEN BAYRAM MESAJI VE GÖKBEL’E DAVET...

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, haftalık olağan encümen toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 9-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek mübarek Kurban Bayramı ile ilgili Kaymakamlık düzeyinde tüm tedbirlerin alındığını belirten Başkan Yücel, “Kaymakamımız Fatih Ürkmezer başkanlığında ilgili kurum amirlerinin katılımıyla Kurban Bayramı öncesinde bir araya geldik. Kurban Bayramı ve tatil günleri boyunca Alanya’mızda güvenlik, trafik başta olmak üzere kentimizde huzurlu bir süreç geçirmek için gerekli önlem ve tedbirleri masaya yatırdık. Alanya halkımızın ve kentimizde bulunan yerli ve yabancı misafirlerimizin huzurlu ve güven içinde bir bayram geçirmesi için tüm kurumlarla işbirliği içinde çalışıyoruz” dedi.

yücel davet etti 2 3f7fa

BELEDİYE 4 NOKTADA ÜCRETSİZ KESİM HİZMETİ VERECEK...

Alanya Belediyesi’nin denetiminde Alanya’da 4 ayrı noktada kurbanlık satış alanlarının hizmet vermeye devam ettiğini belirten Başkan Yücel, “Oba Mahallemizde, Çıplaklı ve Cikcilli mahallelerinin kesişme noktası olan Bucakoluk Mevkii’nde (Orman Deposu üzeri) hayata geçirdiğimiz Kapalı Hayvan Pazarı ve Kurban Satış Tesisi, Konaklı Menderes Bulvarı, Mahmutlar Sanayi Sitesi altı, Demirtaş Yenidamlar Cami yanında olmak üzere veteriner hekimler kontrolünde 4 ayrı noktada kurbanlık satış hizmeti veriyoruz. Bayramda da 4 noktada, Eşgilik Düğün Salonu, Gazipaşa Dolmuş Durağı, Mahmutlar Şantiyesi ve Payallar Hizmet Binasında hazırlayacağımız alanlarda ücretsiz kesim hizmeti vereceğiz. Vatandaşlarımız kurbanlarını ücretsiz olarak bu noktalarda kestirebilirler” diye konuştu.

yücel davet etti 3 cba78

AÇIK ALANLARDA VE SOKAK ARALARINDA KURBAN KESİMİ YASAK...

“Açıkta, sokak aralarında hoş olmayan görüntülere hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğimizi belirtmek istiyorum” diyen Başkan Yücel, “Vatandaşlarımızın dini vecibelerini yerine getirirken çevreye ve diğer insanlara zarar vermemeye özen göstermelerini, kurban atıklarının poşetlenerek çöp kutularına atılmasını önemle rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İSKELE-RIHTIM BÖLGESİ TRAFİĞE KAPATILACAK...

Bayram tatilinde kentte çok büyük bir yoğunluk beklediklerini ifade eden Başkan Yücel, “Alanya Kaymakamlığımız ve Emniyet Müdürlüğümüzün aldığı ortak kararla trafik yoğunluğunu engellemek için arife gününden itibaren bayram süresince İskele Rıhtım bölgesi akşam 20.00’den gece 03.00’e kadar trafiğe kapatılacak. “ dedi.

yücel davet etti 4 d6a25

“BAYRAM BOYUNCA TÜM EKİPLERİMİZLE 7/24 GÖREV BAŞINDAYIZ”...

9 günlük bayram tatili boyunca Alanya Belediyesi’nin tüm kadroları ile görev başında olacağını belirten Başkan Yücel, “Vatandaşlarımızın güvenli, huzurlu ve kaliteli bir tatil geçirebilmeleri adına Çözüm Masası ekiplerimiz başta olmak üzere tüm birimlerimizle görevimizin başında olacağız. Vatandaşlarımız 7/24 Çözüm Masası ekiplerini 444 82 07 No’lu hattan arayarak, 0 552 444 82 07 No’lu hattan WhatsApp üzerinden veya sosyal medya hesapları üzerinden istek ve taleplerini iletebilirler. Zabıtadan fen işleri ekiplerimize, park ve bahçeler müdürlüğümüzden temizlik işleri müdürlüğümüze kadar bütün birimlerimiz görev başında olacaktır” dedi.

“TÜM ALANYALI HEMŞEHRİLERİMİN BAYRAMINI KUTLUYORUM”...

Tüm İslam Aleminin ve Alanya halkının bayramını kutlayan Başkan Yücel, “vatandaşlarımızın, yerli ve yabancı turistlerimizin kentimizde huzurlu bir bayram geçirebilmeleri için tüm birimlerimizle gerekli tedbirleri aldık. Bu vesile ile tüm halkımıza, kentimizde bulunan misafirlerimize hayırlı bayramlar diliyorum” dedi.

BAŞKAN YÜCEL’DEN GÖKBEL GÜREŞLERİNE DAVET...

2 yıl süren pandeminin ardından bu yıl 16. Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreş Festivali’nin gerçekleştirileceğini söyleyen Başkan Yücel, “Vatandaşlarımızın keyifli, huzurlu bir hafta sonu geçirmesi için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Cumartesi günü akşam Yudum ve Selami Şahin konseri ile başlayacak konserimiz Pazar günü Kırkpınar’ın başpehlivanlarının, ünlü güreşçilerin katılımıyla er meydanında Gökbel Güreşleri ile devam edecektir. Halkımızın özlemle beklediği, yayla kültürünü ve ata sporumuz güreşleri yaşattığımız Gökbel Güreşlerine tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum. Kırkpınar’ın Başpehlivanı Cengizhan Şimşek ve Kırkpınar’da dereceye giren birçok başpehlivan Gökbel Güreşlerinde kol bağlayacaktır. 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Altın Kemer’in sahibi olan Cengizhan Şimşek’i bir kez daha tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

 

 

 

HABER: Uğur AKDAĞ

 

Gazeteler