head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

Tarımsal sulama açısından Alanya için büyük önem sarf eden Yeniköy Barajı’nın bir an önce tamamlanması gerektiğini söyleyen CHP Alanya  İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, “Merkezi hükümet Alanya’mıza bakmıyor. Yeniköy Barajı da bunun bir ispatıdır” dedi...

CHP--Cumhuriyet Halk Partisi  Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Yeniköy Mahallesi’nde bulunan baraj incelemelerinin ardından eleştirilerini de aktardı.

2015 yılında temeli atılan ve 2022 yılında bitirilmesi öngörülen Yeniköy Barajı’nın özelliklerini aktaran Karadağ, “Yeniköy Barajı sulama barajı. Özellikle yaz ayları dönemi içerisinde Alanya’mızın en çok ihtiyacı duyulan suyu. Batı mahallelerimizdeki tüm mahallelerimize yani tarımsal sulama suyuna hizmet edecek olan bir baraj. Ancak aradan 7 yıl geçmesine rağmen bizzat baraj mahallinde Yeniöy Mahallesi muhtarı ile yaptığımız inceleme sonucu aşağı yukarı 10-12 metre civarında bir gövde yapılmış. Bu gövde ise 65 metre olması gereken bir gövde olacak. Daha sonra su toplamaya geçilecek. Bu duruma göre değil bir yedi yıl daha belki üç yedi yıl daha beklenmesi gerekir ki bu baraj bu hızla devam etsin. Hiçbir şantiyede görevli yok. Hiçbir çalışma yok ve tamamen bomboş” dedi.

“Alanya’nın en önemli geçim kaynaklarından biri turizm ama turizmin yanı sıra da tarım” diyen Karadağ, “Tarım olmadan kesinlikle Alanya’da yaşamı devam ettiremeyiz. Özellikle pandemi dönemi içerisinde hep beraber gördük” diye konuştu.

Merkezi hükümetin Alanya’ya iyi bakmadığını söyleyen Coşkun Karadağ, “Merkezi hükümet Alanya’mıza ters bakıyor. Yatırımları düzgün değil. Yeniköy Barajı da bunun bir ispatıdır. 65 metre yüksekliğinde olması gereken bir gövdenin şu anda 15 metresi yapılmadı. Toz, toprak içerisinde. Yazıktır. Bu barajın yapımındaki birinci etken tarım. Geçim kaynağını tarımdan yapan çiftçi kardeşlerimiz ister istemez bu suyu . ASAT’ın içme suyundan karşılamaktadır. İçme suyundan yapıldığı zaman çeşmelerdeki içme suyumuzun ve evsel suyumuzun olmadığı karşımıza çıkıyor. Özellikle muz ve avokado müthiş bir su kullanımı gerektiriyor. Dolayısı ile biz bu tarımsal suyu içme suyundan karşıladığımız zaman içme suyundaki çeşmelerimiz akmıyor. Ondan sonra vatandaşlarımız haklı olarak isyan ediyor. Bu konuda sayın üreticilerimize denecek herhangi bir şey yok. Ancak merkezi hükümetin bir an önce Toroslar’ın eteğinde bol su miktarı olan Alanya’mızda mutlaka çözümlemeli diye düşünüyorum. İyi bir başlangıç oldu ama yapılan hiçbir şey yok. Merkezi hükümetin bir an önce çiftçimize ve köylümüze bir hizmet olarak Yeniköy Barajı’nın bitmesi şart” dedi. 

 

 

 

HABER: Emine YILMAZ

 

 

 

 

Gazeteler