head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

Alanya’nın Karakocalı bölgesindeki tünellerde incelemelerde bulunan CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ ve yönetimi, hükümete sert eleştirilerde bulundu...

CHP ALANYA TEŞKİLATINDAN TÜNEL ELEŞTRİSİ...

CHP Alanya İlçe yönetimi bugün yapımı hala devam eden Karakocalı bölgesindeki tünellerde yerinde incelemelerde bulundu. Karakocalı ve Dimçayı tünellerinin olduğu projenin ödenek eksikliği nedeniyle 3 kez değiştiğini söyleyen Karadağ, hükümete sert eleştirilerde bulundu.

Öte yandan Karadağ, otoban ve tünel yatırımlarının Gazipaşa’ya bağlanması gerektiğini vurguladı. Karadağ, “Alanya'nın Karakocalı bölgesindeki tünellerde gördüğümüz yanlışlıkları ve olması gerekenleri paylaşmak istiyorum. Karakocalı ve Dimçayı tünellerinin olduğu proje 3 kez değişti. Her değişen projede insanların bazı hakları alınıyor. Burası daha önce imara açılan bir yer ancak burada imar izni henüz verilmiyor. Gerekçe olarak da yolun nereye geleceğinin tam tespitinin yapılmamış olması gösteriliyor. Karakocalı tüneli şu an durmuş vaziyette. Sebebi ise tüm Türkiye'de olduğu gibi burada da ödenek eksikliği. Seçimlerin yaklaşması ile birlikte merkezi hükümet hemen yapacağız diye terimler kullanmaya başladı. Ancak bir ülke ‘yapacağız, edeceğiz’ ile idare edilmez. Diğer projelerde de Alanya'ya merkezi hükümet net bakmamakta. Otoban projesinin de ihalesinin yapılması gerekirken tekrar ertelendiği söyleniyor. Nerede köprü, nerede altyapı, nerede kamulaştırma yapılacağı hiçbir şekilde net değil. Yine bir hayal ürünü satılmakta. Bu otoyolun ne bir altyapısı ne de bir kamulaştırması var. Bu yüzden proje ister istemez iptal oluyor” dedi.

 CHP VE TÜNEL 1 27010

‘ALANYA BU KADAR DIŞLANACAK BİR YER DEĞİL’...

Alanya’da hızlı tren hattının önemli eksiklik olduğuna değinen Karadağ, “Mustafa Kemal Atatürk 10. yıl söyleminde ‘Biz demir ağlarla ördük yurdumuzu’ diye bir söylemi vardır. Merkezi hükümetin yapacağı en iyi yatırımlardan biri de hızlı tren hatlarıdır. Şuan için hızlı tren hattını hükümet 2050 yılında ele alacaklarını söylüyor. Alanya bu kadar dışlanacak bir yer değil” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

HABER: Emine YILMAZ

Gazeteler