head
2183026 810x458 75f08
Salı, 23 Nisan 2024

 

Davet edildiği canlı yayın programlarında saha ziyaretleri ve projelerini anlatan Toksöz, seçim maratonunu sürdürdüğü şu zamanlarda ALTSO'ya dair plânlarını anlattı...

Yerel yönetimlerin önemli kademelerinde bulunarak, kentin dijitalleşmesine öncülük eden, daha sonrasında ticarete atılarak bunun da başarı ile üstesinden gelmiş ALTSO başkan adayı Tunahan Toksöz, esnafımızın evine ekmek götürme derdindeyken, isimlerin hiç önemli olmadığını, önemli olanın tüm üyeleri kucaklayıcı, destekleyici bir odanın oluşması gerektiğini söyledi.

"Ticaret odasını siyasetin dışına çekmemiz lazım. Her görünüşten, inanıştan insanın bir araya geldiği bir oluşum gerekli. Güven ortamını sağlayacağız."

Alanya sevdalısı biri olarak; siyasi kimliklerin ötesinde bir masa kurularak, ticaretin siyaset üstü görülmesi gerektiğini vurguladı. Derdinin, Alanya ekonomisini geliştirebilmek olduğunun altını çizdi.

toksöz 2 bd733

"Alanya'nın her bir metrekaresini gezmek için gelen turistimiz var. Ancak yeteri kadar iyi tanıtamıyoruz. Bunu sağlayacak profesyonel bir ekibimiz var ve afaki ücretlerle değil, farkındalık oluşturan bir Alanya tanıtımı yapacağız."

Aylık tanıtım üssü projesini Finliler üzerinden örnek vererek anlattığı programda Finliler'in ilgi alanlarına göre Alanya'ya onları çekecek görsel materyallerle, sponsorlu reklamlarla, ALTSO'yu da işin içine katarak, şehri tanıtacaklarını belirtti. Geçmiş yıllarda yurtdışı fuarlarına katılıp stant açarak, tanıtımda yer aldığını, ancak gelişen teknolojinin gereklerine göre hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

Konuşmasının devamında ALTSO'yu dijital dünyaya entegre ettiklerinde üyelerin binaya gelmesine bile gerek kalmayacağını, önemli olanın ALTSO'nun işlevi olduğunu aktardı. Oda olarak sadece KOSGEB destekli bir iş teşvikinin başarısız olacağını, girişimcilere iş fikrinin AR-GE'si yapılarak, ilgili ve üye odaklı bir destek sağlanacağını vurguladı.

"Ne yaparsanız yapın sevdiğiniz işi yapın" anlayışıyla çocukların kabiliyetlerine göre keşfedilmesi gerektiğini ve doğru yönlendirmelerle branşlaşmanın önünün açılması gerektiğine değindi. Ara eleman sıkıntısını çözecek adımları atacaklarını yineledi.

Antalya Havalimanı ile Gazipaşa Havalimanı'nı raylı sistemle birbirine bağlanmasının şehrin marka değerine, ulaşımına katkıda bulunacağını, bununla ilgili de ALTSO'nun çalışma alanına girmese de gerekli mercilere konuyu taşıyarak, çözüm getirilebileceğinin fikrini paylaştı.

ALTSO Başkan Adayı Tunahan Toksöz sözlerini şu şekilde noktaladı: Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Biz kendimizle yarışıyoruz. Seçim sabahına kadar gerekirse bir oy için çalışırız. Biz, ekibimize güveniyoruz. Destekleyen herkese teşekkür ediyorum. 6 Kasım sabahı kazanan, herkesin birleştirici sesi olacak.

 

 

 

HABER: Uğur AKDAĞ

Gazeteler