head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 25 Nisan 2024

 

2022-2023 İlköğretim Haftası nedeni ile açıklama yapan Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Burhan Ulu, eğitimde yaşanan sorunlara değindi... 

 

2022-2023 İlköğretim Haftası nedeni ile Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Burhan Ulu bir basın açıklaması yaptı. Başkan Ulu, açıklamasında yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilere başarı dileyip, geçtiğimiz günlerde İlçe Milli Eğitimde yaşanan değişimden bahsederek okullar ile ilgili sorunlara değindi. Eğitimdeki sorunları sıralayan Ulu, “Yeni eğitim öğretim yılı başlarken ne yazık ki eğitimin sorunlarının devam ettiği görülmektedir. Bu sorunlar hem öğrenciler hem veliler hem de öğretmenler boyutundadır.Bir çok yerde bu yıl da 40-50 kişilik sınıflarda ders yapılmaya devam edileceği görülmektedir. Bu ve benzeri sorunların halen devam ettiği acı bir gerçektir. Atanmayı bekleyen bunca öğretmen adayı varken öğretmen ihtiyacı ücretli öğretmenlerle karşılanmaktadır. Alanya ölçeğinde 300’den fazla ücretli öğretmen görevlendirilmiştir. Türkiye genelinde ise 100.000 civarında ücretli öğretmen vardır.Her zaman söylediğimiz gibi öğretmenin ücretlisi, sözleşmelisi olmaz.Öğretmen öğretmendir. Türk Eğitim-Sen’in bütün eğitim çalışanlarına verilmesini istediği eğitim öğretim ödeneği ne yazık ki bir belediyenin bölgesinde bulunan öğretmenlere yapacağı yardımdan daha düşük kalmıştır.Biz eğitim öğretim ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına her yıl enflasyon oranında arttırılarak verilmesini istiyoruz.Eğitim öğretimin temel taşı olan öğretmenlerin sorunları her geçen gün giderek artmaktadır. Öğretmenlerinin itibarının yerle bir olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Atatürk’ün, milletvekili maaşının öğretmen maaşına eşit olmasını istediği herkes tarafından bilinmektedir.Ne yazık ki günümüzde kamuda en az maaş alan meslek gruplarından birisi de öğretmenlerdir.

 Türk eğitim sen 2 2 83684

‘ÖĞRETMENLERE BÜYÜK HAKSIZLIK YAPILIYOR’...

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu eleştiren Ulu, “Öğretmenlik Meslek Kanunu Türk Eğitim-Sen’in 2006 yılından bu yana mücadele ettiği ve öğretmenlerin haklı isteklerini dile getirdiği bir konudur.1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununda öğretmenlik mesleği uzmanlık mesleği olarak tanımlanır.Zaten uzman olan öğretmenlere uzmanlık unvanı vermek adına sınav yapmak öğretmenlere yapılmış büyük bir haksızlıktır. Ayrıca, Başöğretmenlik kavramı da bize göre yanlıştır. Çünkü bu ülkenin tek başöğretmeni vardır, o da Atatürk’tür.Türk Eğitim-Sen olarak Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Değişen ekonomik şartlar nedeniyle Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi Milli Eğitim Bakanlığına ve YÖK’e yazı yazarak çalışanların aldıkları promosyonların güncellenmesi için girişimde bulunulması talebinde bulunmuştur.Türk Eğitim-Sen Antalya 2 No’lu Şube olarak biz de 2022’nin Mart ayından bu yana Alanya’da bu konuda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Sonuç alınıncaya kadar da mücadelemiz devam edecektir. Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında kamuoyu araştırma şirketi sahibi öğretmenlerin ahlakı ile ilgili haddini aşan ifadeler kullanmıştır. Biz de diyoruz ki öğretmenlerin ahlakını sorgulamak kimsenin haddine değildir. “Kişi kendinden bilir işi” sözünü hatırlatarak; biz öğretmenler olarak ahlakımızdan şüphemiz olmadığı gibi; ahlakımızın sorgulanmasına da müsaade etmeyiz. Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimizin hem güzel bilgilerle hem de milli ve manevi değerlerle donanacağı bir yıl olması en büyük temennimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim öğretim yılının öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

 

Gazeteler