head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

 

Alanya’nın Büyükhasbahçe Mahallesi Mamadı Sokak üzerinde çıkan orman yangını,  üç helikopterin müdahalesiyle kontrol altına alındı...

Helikopterleri havada gören Alanya halkını endişelendiren yangın, bugün öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle Büyükhasbahçe Mahallesi Mamadı Sokak üzerinde meydana geldi.

yangın alt 2 3d7c3

Bölgeden dumanların yükseldiğini gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi. Orman yangını, havadan ve karadan yapılan müdahalelerle kısa sürede kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

yangın 1 7607c

ÇİFT ROTORLU DEV HELİKOPTER DE YANGINA MÜDAHALE İÇİN SEVK EDİLDİ...

Yangına havadan ve karadan müdahaleler sürerken, Türkiye'nin geçtiğimiz yıllarda envanterine kattığı çift rotorlu ağır yük helikopteri Boeing CH-47 Chinook sevk edildi. Bir kerede 10 tona kadar su atabilen Amerikan menşeili helikopter, Alanya'da yangın söndürme faaliyeti sırasında görüntülendi. Uzun havada kalma süresiyle de bilinen helikopter aslen askeri amaçlarla kullanılıyor.

 yangın 2 ab9da

BAYRAKTAR TB2 YANGINI YAKINDAN TAKİP ETTİ...

Orman Genel Müdürlüğü envanterinde bulunan ve GZP Alanya Havalimanı'ndan kalkan Bayraktar TB2 İnsansız Hava Aracı, Alanya üzerinde yaptığı uçuşla yangını başından sonuna kadar yakından takip etti.

yangın 3 d3921

İlk kez iki yıl önce orman yangınlarını takip etmek için Orman Genel Müdürlüğü'ne alınan TB2 İHA'ları aynı zamanda termal kamera ile soğutma çalışmalarına da katkı sağlıyor.

 

 

 

 

Gazeteler