head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

 

Alanya Belediyesi tarafından her yıl Dünya Temizlik Günü’nde düzenlenen farkındalık etkinliği Hıdırellez mevkinde gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında toplanan çöpler yamaç paraşütü ile Kleopatra Plajına getirildi ve atık toplama kutularına atıldı...

TEMİZLİK 2 434b2


Türkiye’nin her şehrinde Dünya Temizlik Günü kapsamında yapılan farkındalık etkinliği Alanya’da da gerçekleştirildi. Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün öncülüğünde yapılan etkinliğe Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, Birim Müdürleri, Alanya’da faaliyet gösteren mavi bayraklı oteller ve eko okul projesi kapsamında yer alan okulların öğretmenleri ve öğrencileri katıldılar.

TEMİZLİK 3 0430a

HIDIRELLEZ MEVKİNDE ÇÖP TOPLANDI...

Etkinlik kapsamında Hıdırellez Mevkinde bulunan çöpler katılımcılar tarafından çöp poşetlerine toplandı. Sürdürülebilir çevre olgusunu vatandaşlar arasında yaygınlaştırma, çevrenin korunması ve atık yönetimi bilincinin oluşturulması gibi pek çok önemli konuda farkındalık yaratan etkinlik kapsamında toplanan çöpler, atık toplama kutularına dolduruldu.

TEMİZLİK 4 38f4b

TARİHTE BİR İLK: YAMAÇ PARAŞÜTÜ İLE ÇÖP TAŞINDI...

Hıdırıellez Mevki’nde toplanan çöpler farkındalık oluşturulması adına yamaç paraşütü ile Kleopatra Plajı’na getirildi. Alkışlar eşliğinde çöp poşetleri ile havalanan yamaç paraşütü plaja gelerek çöpleri atık toplama kutularına attı. Tarihte ilk kez yamaç paraşütü ile çöp taşınmış oldu ve ulusal çapta bir farkındalık projesine imza atıldı.

TEMİZLİK 5 6f48c

YENİALP: ÇOCUKLARIMIZA ÇEVRE BİLİNCİNİ AŞILAMALIYIZ...

Yapılan bu güzel etkinliği değerlendiren Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp; “Atık yönetimi ve çevre bilincinin geliştirilmesi, çocuklarımıza bu eğitimi vermek ve farkındalık oluşturmak için yaptığımız etkinliğimizi bu yıl da gerçekleştirdik. Gerçekten katılımın yoğun olduğu güzel bir etkinlik oldu. Alanya Belediyesi olarak şehrimizin dört bir yanında çalışmalarımıza devam ediyor ve temiz bir çevre için mücadele ediyoruz. Tüm katılımcılara ve bu önemli organizasyonda emeği olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

 

TEMİZLİK 6 875fc

 

HABER: Uğur AKDAĞ

Gazeteler