head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024

 

Alanya tarihi için büyük önem taşıyan Alanya Atatürk Evi Müzesi’ndeki tadilat çalışmalarının 1,5 yıldır bir türlü bitmemesi vatandaşın tepkisini çekti. CHP İlçe Başkanı Karadağ ve ADD Alanya Şubesi Başkanı Sirkeli "Atatürk Evi'ni açın" çağrısı yaptılar...

ALANYA ATATÜRK EVİ 3 6110c

Alanya Atatürk Evi Müzesi’nin tadilat çalışmaları tamamlanamadığı için yaklaşık 1.5 yıldır kapısına kilit vuruldu. Vatandaşlar bakım ve onarım çalışmalarının bir türlü tamamlanmamasına tepki gösterdi.

 ALANYA ATATÜRK EVİ 1 6961a

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 18 Şubat 1935’te Alanya’ya yaptığı ziyaret sırasında bir süre kaldığı ev, sahibi Tevfik Azakoğlu tarafından Kültür Bakanlığı’na bağışlanarak 1987 yılında müze haline getirilmişti. Alanya Atatürk Evi Müzesi’nin 2021 yılında başlatılan bakım ve onarım çalışmaları bir türlü tamamlanamıyor. Geçtiğimiz 18 Ocak tarihinde Atatürk Evi Müzesi’ne ziyaret için giden vatandaşlar kapıdaki ‘Tadilat nedeniyle 31.12.2022’ye kadar ziyarete kapalıdır’ yazısıyla karşılaşıyordu. Günümüzde kapıda bilgilendirici bu yazının da kaldırıldığı görülüyor. Alanya Atatürk Evi Müzesi’ni tadilat gerekçesiyle ziyaret edemeyen vatandaşlar, uzun süredir devam etmesine karşın bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanmamasına tepki gösteriyor. Konuyla ilgili yetkililerin açıklaması ise merakla bekleniyor.

 

 ALANYA ATATÜRK EVİ 4 KARADAĞ ba98c

BAŞKAN KARADAĞ; ‘BU ART NİYETTEN BAŞKA BİR OLAY DEĞİL’...

 

Basına açıklamalarda bulunan CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, "Bu konuyu uzun zamandır düşünüyoruz. Yoğun programımızdan dolayı bu konuyu bir türlü gündeme getiremedik. Alanya’daki birçok insan Atatürk Evi’nin hala sürüncemede kalmasını merak ediyor. Bu bana kalırsa bir art niyetin ürünüdür. Bu atla deve değil. Bu kadar yatırıma para harcayan merkezi hükümet, birçok yatırıma para ayıran Alanya Belediyesi ve pek çok kurum Atatürk Evi’nin dış cephesinin onarımını sürüncemede bıraktı. Bu art niyetten başka bir olay değil. Bu konuyu tabii ki kınıyoruz. Bir an önce Atatürk Evi’nin hizmete girmesi ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Alanya’ya geldiğinde konakladığı evin bir an önce müze halinde tekrar görev yapması Alanyamız için elzemdir” dedi.

 ALANYA ATATÜRK EVİ 5 SİRKELİ 0c54a

ADD BAŞKANI SİRKELİ; ‘TİTİZLİKLE KORUNMALI VE AÇIK OLMALI’...

 

Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şube Başkanı Zuhal Sirkeli ise “Sadece Alanya’da değil ülkemizdeki pek çok yerinde aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Üzülerek takip ediyoruz. Ankara Çankaya’daki Atatürk Müze Köşkü uzun zamandır tadilatta. Uzun bir süredir tadilatı bitmiyor. Geçen yıl 14 Temmuz’da Lozan’daki büyük Atatürk heykelinin oraya gittik. Heykel örtü ile kapalıydı ve tadilatta olduğu belirtildi. Bu konunun gündeme taşınması ve en kısa sürede de açılması gerekiyor. Önümüzdeki zaman içinde Atatürk’ün Alanya’ya geliş yıldönümünde de orasının açık olması çok önemli. Atatürk’ün isminin olduğu her yer, Atatürk’ün yaşadığı her mekanın titizlikle korunması ve açık olması gerekir” ifadelerini kullandı.

ALANYA GÜNEŞİ HABER YORUM LOGO 03fc1

ALANYA GÜNEŞİ GAZETESİ OLARAK SORUYORUZ?..


-- "Alanya Atatürk Evi niye kapalı?

--Alanya Atatürk Evi'nde Tadilat sürüyorsa ne zaman bitecek?" 

--Alanya halkı yetkililerden bir açıklama ve karar bekliyor...

 

 

 

 

HABER: Ayten YILMAZ

Gazeteler