head
2183026 810x458 75f08
Çarşamba, 24 Nisan 2024

 

Alanya Aktif Gazeteciler Cemiyeti (ALGC), 1. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. ALGC Kurucu Başkanı Ferit Kesen ve kurucu üyeler güven tazelediler...

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) gerçekleştirilen genel kurula ALGC üyesi gazetecilerin yanı sıra KGK (Küresel Gazeteciler Konseyi) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) önceki dönem başkanlarından Necati Masatlı, Manşet Alanya Gazetesi sahibi Hüseyin Kalaycı, Yön Haber Gazetesi sahibi Abdullah Arslan ve ALTSO Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Necati Şatana da katıldı.

ALGC KONGRE 4 04c1b
İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşu ile başlayan genel kurulun açılış konuşmasını yapan ALGC Kurucu Başkanı Ferit Kesen, ALGC'nin faaliyetlerini ve hedeflerini aktardı.


Genel kurulda üyelerin önerisiyle divan başkanlığına KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, divan başkan yardımcılığı görevine Mesut İlhan, katip üyeliğe ise Necati Şatana seçildiler.

 ALGC KONGRE 3.jpeg MASA d03f7

'ARKADAŞLARIMIZ BÜYÜK SORUMLULUK ALDILAR'...

Divanda bir konuşma yapan KGK Genel Başkanı Dim "Kongremizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bildiğiniz gibi Alanya Aktif Gazeteciler Cemiyeti’nin (ALGC) 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleştiriliyor. Neden ALGC'ye ihtiyaç duyuldu sorusunun cevabını aslında hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Ne yazık ki; Sayın Necati Masatlı’nın da, benim de çok emek verdiğimiz Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nin son dönemde rotasından saptığını ve cemiyetin adeta birilerinin ikame kurumu haline getirildiğini üzülerek gördük. Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) geçmiş dönemlerde sadece gazetecilerin bulunduğu, diğer meslek erbaplarının pek de yanına yaklaşamadığı bir kurumdu. Aslında gazeteciler, toplumun kanaat önderleridir. Gazetecilerin bir meslek grubu olarak kendi ahlaki değerlerini koruma yükümlülüğü vardır. Bunu da cemiyetler sayesinde sağlamış olmaları gerekirken, ne yazık ki Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nin her önüne geleni üye yapması, meslekle ilgisi olmayan kişilerin üye olabilmesi, meslekle bağını koparmış kişilerin de üyeliğe hatta yönetim kurulu üyeliğine devam ettiği bir grup haline gelmiş olması bizleri gerçekten yaraladı. AGC'ye çok emek veren bir kişi olarak ben de üzüldüm. Diğer arkadaşlarımızla birlikte bu konunun çok da tartışmasını yaptık. Böyle bir oluşuma gerek var mı, içeride mi mücadele edilmeli sorularının yanıtlarını çok tartıştık. Son kongrede şimdiki başkanımız aday oldular. Bir takım entrikalar, dışarıdan müdahaleler sonucu çok az farkla kaybedilen bir seçim yaşadık. Bu seçimin adil olmayan sonucunu da kabullenerek hareket ettik. Biz kabullendik ama o taraf kabullenemedi. Belki bunca müdahaleye rağmen bu kadar az bir farkla seçim kazanmak hoşlarına gitmedi. Bazı arkadaşlarımıza yönelik hak edilmeyen bir muamele ile karşılaştık. Hem meslektaşlarımıza, hem de etik ve ahlaki değerlerimize sahip çıkmak için böyle bir oluşuma karar verildi. Arkadaşlarımız bu noktada gerçekten büyük sorumluluk aldılar. Değerli kurucu başkan Ferit Kesen'e, kurucular kurulu üyelerine ve tüm ALGC üyelerine çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 ALGC KONGRE 2 993fd

ALGC FAALİYETLERİ VE YENİ YÖNETİM OY BİRLİĞİ İLE ONAYLANDI...

Genel kurulda tüm üyelerin oy birliği ile hem faaliyet raporu hem de yeni yönetim onaylandı.
Yine ALGC üyelerinin yazılı önerisiyle KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim'in ALGC Onursal Başkanı olması konusu oylandı. Tüm üyelerin oy birliği ile
Dim, ALGC Onursal Başkanı seçildi.


Ayrıca ALGC Başkanı Ferit Kesen, ALGC'ye katkılarından dolayı Dim'e çiçek ve plaket vererek teşekkür etti.
Genel kurul, ALGC tüzel kişiliğinin KGK'ya üyeliği konusunda yönetim kuruluna yetki verdi.
ALGC kongresi, dilek ve temenniler ile sona erdi.

 

İŞTE ALGC'NİN YENİ YÖNETİMİ

Ferit Kesen
Mesut İlhan
Teoman Eriş
Zeliha Öner
Mehmet Ali Parmaksız
Kübra Kaş
Ramazan Kurnaz
Engin Anak
Geylani Topaloğlu
Meryem Kanberoğlu
Vildan Rende


ONUR KURULU


Mehmet Ali Dİm
Oğuz Korum
Selçuk Öztürk


DENETİM KURULU


Mevlüthan Çavuşoğlu
Sudi Çandır
İbrahim İpbüker

 

 

 

HABER: Ayten YILMAZ

Gazeteler