head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

Detur’un iflasını açıklaması, ALTSO Başkan Adayı Turizmci Eray Erdem’in iflaslara karşı önlem amaçlı sigorta önerisini yeniden gündeme getirdi...


İskandinav Pazarı’nın önemli seyahat acentelerinden biri olan Detur’un iflasını açıklaması konaklama sektöründe şok etkisi yarattı. Acentelerin iflası sonrası konaklama sektöründe oluşan kayıpların önüne geçmeye yönelik geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan ALTSO Başkan Adayı Eray Erdem’in sigorta önerisi de yeniden gündeme geldi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Eray Erdem, iflasın sektör için önemli sorunları beraberinde getirdiğine işaret etti. Erdem, “İflas haberi bekleniyordu ama iflas başvurusunun resmileşmesi oldukça üzücü bir durum. Dünya ekonomisinin dahi sıkıntılı bir süreçten geçtiği bu dönemde Detur’un iflası sonrası birçok konaklama tesisi ve beraberindeki tedarikçi firma sorunlar yaşayacak. Belki konaklama sektöründe de iflas mağduriyetleri olacak. Turizm sektörüne geçmiş olsun’ dedi.

311437568 888143555503957 450519182311119221 n 5cc64


“ARTIK DERS ALMALIYIZ”...


ALTSO Başkan Adayı geçtiğimiz haftalarda konuyla ilgili önerisini HABERTÜRK Televizyonu’nda katıldığı bir programda açıklamıştı. Erdem o tarihte dikkat çeken açıklamasını yineledi ve şunları söyledi: “Geçmiş dönemlerde de birçok tur operatörü ve acente iflasını açıkladı ve konaklama sektörü bu durumda büyük mağduriyetler yaşadı. Bu iflaslara karşı daha da sağlam durabilmek için öncelikle Avrupa’da örnekleri görülen ticari alacak sigortasının hayata geçmesi gerekir. Sigorta ile mağduriyetlerin önlenebileceğini düşünüyorum. Bu sigortalar masraflardan düşülmekte ve ödenen primler kayıplar karşısında çok düşük kalmakta. Ciddi maddi kayıpların engellenmesi için bu tür sigorta sistemlerinin devreye alınması ve konaklama sektörünün Avrupa'da olduğu gibi sigortacılık yöntemiyle kendini korumaya alması gerekli. Aksi takdirde Detur, Thomas Cook, Tursem, Kayıtur ve Anıtur gibi iflas olaylarının yenileri yaşandığında konaklama sektörüne darbe vuruyor. Bu darbe sadece konaklama sektörü değil ülke ekonomisine de olumsuz etkiler bırakıyor.” İfadelerini kullandı.

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

 

Gazeteler