head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 25 Nisan 2024

 

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkan Adayı Eray Erdem, Alanya basını ile kahvaltılı bir organizasyonda bir araya geldi... 
 
ERAY ERDEM BASIN İLE KAHVALTI 3 024dc
 
5 Kasım’da gerçekleşecek olan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) seçimleri öncesinde çalışmalarına tam gaz devam eden başkan adayı Eray Erdem, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Barbecue Olive Garden’de gerçekleşen etkinlikte Erdem, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken projeleri hakkında bilgi verdi. 
 
ERAY ERDEM BASIN İLE KAHVALTI 2 59ac2
 
ALANYA TAKDİR EDİYOR...

Seçim sürecinde Alanya tarafından takdirle karşılaştıklarını belirten Erdem, “ Bu seçim sürecinin Alanya'ya, bizlere yakışır kamuoyunun da takdirini toplamış bir yarış süreci olduğunu görüyoruz. Burada en büyük paylaş sizlersiniz. Şu anda yaklaşık 10-11 günlük bir süreçteyiz. Yoğun bir süreç. Bildiğiniz üzere geçen yıl Eylül-Ekim gibi ALTSO seçimleri için aday olarak biz de kamuoyunun karşısına çıktık. Çalışmalarımızı 6. vites modunda bugüne kadar getirdik. Şu an son virajdayız ama bu çalışmaları yaparken en büyük hassasiyetimiz her zaman olduğu gibi Alanya kamuoyunun, Alanya'nın kendi hassasiyetlerinin, değerlerinin, zede görmeden bu sürecin yürütülmesiydi. Ben öncelikle kendi adıma daha sonra da aday arkadaşlarımın da göstermiş olduğu hassasiyetin farkındayım. Huzurlarınızda o arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çünkü, herkes aynı hassasiyetle bu süreci yürüttü. Alanya adına kazanan arkadaşımız kimse, "Alanya kazanmıştır" diyerek 6 Kasım sabahı herkes hayatının olağan akışına devam edecektir” dedi.
 
ERDEM’DEN TEŞEKKÜR...

Alanya için yapılan hizmetler adına teşekkürlerini ileten Erdem, “Bugüne kadar Alanya'da herhangi bir hizmette bulunmuş herkese bir kardeşiniz, arkadaşınız olarak müteşekkirim. Ama başta bugün benim de aday olduğum odaya hizmet etmiş geçmiş dönem bütün başkanlarımıza, şu an halen görevde olan sayın Mehmet Şahin'e verdikleri emekler için, Alanya'ya getirdiği hizmetler için çok teşekkür ediyoruz” dedi.
 
‘SEVİYELİ BİR SEÇİM SÜRECİ YÜRÜTÜLÜYOR’...

Alanya’nın menfaatleri için hep daha iyiyi hedeflediklerini vurgulayan Erdem, “ Bundan sonraki süreçte de ben ve diğer aday arkadaşların iddiası; üzerine koyarak bir tık daha ilerisini yaparak bir yola çıktık. Dolayısıyla seçim kampanyalarımız hep bu minvalde yürüttük. Bunun bir savaş değil Alanya sevdası, Alanya'ya hizmet yarışı olduğunu hem kendi ekiplerimizle istişarede sürekli dile getirdik. Hem kamuoyunun karşısına çıktığımızda siz değerli basın mensuplarına verdiğimiz röportajlarda sık sık bunu dile getirdik. Alanya kamuoyundan aldığımız tepkiler ben kendi adıma " Seçimi kazandım diyebiliyorum". Bunu mazbata olarak söylemiyorum ama Alanya kamuoyunun bize belirttikleri takdir duyguları bu süreçte bizim başarılı çıktığımızın göstergesidir. Çünkü herkesin dediği şu, "Herkes uzunca yıllardır Alanya'nın özlediği seviyeli bir seçim süreci yürütülüyor." Bu seviyeli gidişin de inanın en büyük mimarları ben ve ekip arkadaşlarım. Hepimiz bu hassasiyet doğrultusunda bu kampanya sürecini yürüttük.” şeklinde konuştu.
 
ERAY ERDEM BASIN İLE KAHVALTI 4 BEN 94a71
 
 
‘HAZIRLIKLARIMIZI YAPTIK’...

Her dönemin kendi konjonktürü içinde değerlendirilmesi gerektiğini aktaran Erdem, “ Dün yapılanlar muhakkak dünkü ihtiyaçları eksiklere yeterli derecede bir reçeteydi. Ama bugüne yetmeyebilir. Biz de bugünün ve yarının derslerini çalışarak onlara reçete yazmak üzere yola çıktık. Ev ödevi hazırlıklarımızı yaptık. İnşallah Allah 5 Kasım'da Alanya işi insanların bize vereceği yetki ve görevle devamındaki 4 yıllık hizmet sürecinde sizlere çok mahcup olmadan o süreci tamamlamaya nasip eder. Benim kendi gördüğüm küçük dokunuşlarla çözülebilecek Alanya'nın birçok sorunu var. Çünkü ben iş hayatının ta dibinden gelmiş bir arkadaşınızım.  Dolayısıyla ticareti iyi okuyan bir kardeşinizim. Bu minvalde iyi kötü eksiklerin ne olduğunu, neler yapılabileceğini biliyoruz.” dedi.

OLMAZSA OLMAZ PROJE “ORTAK AKIL”...

Alanya için gördüğü en büyük eksiğin ortak akıl olduğunu söyleyen Erdem, “Bu aslında Türkiye'nin en büyük eksiği ama benim Alanya için gördüğüm en büyük eksik talip olduğumuz kuruluşlarda maalesef ortak aklı çok harekete geçiremiyoruz.  Konu her ne olursa olsun eğer Alanya ortak payda sorun Alanya'nın sorunu ise, ben görev alırsam görev aldığım süre içerisinde Alanya'nın menfaatlerine, kendi şahsi hesap kitaplarımı, kırgınlık, kızgınlıklarımı bir kenara bırakıp Alanya'nın ortak değerleri için tüm paydaşlarla o masa etrafında oturmaya sizlere söz veriyorum. Dolayısıyla bizim olmazsa olmaz projemiz oydu. Bunun doğru olduğunu bilen arkadaşlarımız da ortak akıl vurgusunu yapmaya başladılar. Çünkü bazen kural belirlemek oyun kurmak o yarıştaki takımdaki diğer arkadaşlara söylemlerini pozitif ya da negatif yöne çeker. Biz bu anlamda bu işi kazandık diyebiliriz. Mazbatayı alır ya da alamayız o ayrı bir şey ama eminim ki günün sonunda Alanya, bu süreci ve bizleri takdir edecektir. Çünkü Alanya'nın hassasiyetlerini ilmek ilmek kağıda döktük. Hepimizin en büyük serveti bugüne kadar biriktirdiğimiz dostluklar, arkadaşlıklar. Bir dostluk edinmek de akşamdan sabah mümkün değil. Bunun 3 yıl, 5 yıl, 10 yıl,40 yıl bir emeği var. Tabiri caizse 40 yıllık ibadeti  bir kadeh şaraba heba etmeyelim. Dolayısıyla bir selamımızı bile kaybetmeyelim. 5 Kasım günü yapacağımız asıl muhasebe şu; Bugüne kadar var mı kırdığımız bir arkadaşımız? Eğer birine kırdıysak biz o seçimi yanlış yürüttük, yanlış yönettik demektir. Birinci önceliğimiz bu oldu. Bugüne kadar da başarılı getirdik götürdük. İnşallah 5 Kasım'da da bu emeklerimizin karşılığını Alanya ticaret insanları sağduyulu davranıp bize mazbata görev evrakımızı takdim ederler. Biz de Alanya'nın hizmetkarı olmak üzere mazbatayı aldığımız gün itibariyle 4 yıllık hizmet sürecimizi başlatmış oluruz. Bu süreçte bütün adaylar bir proje hazırlar. Bunların hiçbirinin temel dayanağı aslında çok da yoktur. Çünkü seçileceğiniz ya da hedeflediğiniz kurumun, kuruluşun iç yapısını çok bilmezsiniz. “ ifadelerini kullandı.
 
ERAY ERDEM BASIN İLE KAHVALTI 5 3dd97
 
‘EKİP OLARAK DERSİMİZE ÇALIŞTIK’...

Ekip olarak Alanya’nın neye ihtiyacı olduğu konusunda çalışmalar yaptıklarını dile getiren Erdem, “Şehrin her köşesinin farklı coğrafi ve ticari karakteristik özelliği var. Şu an Mahmutlar ve Konaklı bölgesinin ticari karakteristik özelliği çok farklı. Mahmutlar' da yeni Alanyalı dediğimiz dostlarımızın nüfusu arttı. Oradaki ticari karakter artık biraz daha direkt orada konaklayan orada yaşayan insanlara endeksli yürüyecek. Konaklı bölgesi direkt turizm,  otelcilerin yoğunlukta olduğu bölge. Dolayısıyla sizin geliştireceğiniz çözüm Konaklı' ya uyarken Mahmutlar' a uymayabilir.  Şehri bütün alacağız ama o pazılın parçalarını da iyi değerlendirmek lazım. Ekip olarak dersimize bu konuda çok iyi çalıştık. Kısmet olursa, Alanya bize bu yetkiyi verirse projelerimizi hayata geçirmekle ilgili gayretlerimiz olacaktır” dedi.
 
 
KOMİTELER HAZIR...

Komitelerinin 3 ay önce hazırlandığını söyleyen Erdem, açıklamasında “ Seçim tarihinin tam da sezonun bitimine denk gelmesi münasebetiyle birçok insanın pandemiden sonraki en verimli sezonu diyebiliriz. Biz bu yola geç yolda düzelir mantığıyla çıkmadık. Biz yaklaşık 7-8 ay göçü hazır ettik. Yolda bir sekteye uğramadan göçümüze devam ediyoruz. Bütün komitelerimiz hazır. Komitelerimiz 3 ay önce hazırlandı. Onları da inşallah kamuoyu ile paylaşacağız.” Sözlerine yer verdi.
 
ERAY ERDEM BASIN İLE KAHVALTI 7 ecbe9

ERDEM’DEN BASINA DESTEK...

Medyanın önemini vurgulayan Erdem, “Medya ülke içinde şehir içinde çok önemli. Birliği haber alma özgürlüğü çok önemli. Bu seçim sürecinin bu kadar dingin ve seviyeli pay sahibi inanın sizlersiniz. Geçmiş dönemlerde de gördük. Yine görüyoruz. Dolayısıyla o teşekkürü de yinelemek istiyorum. Bana düşen ne varsa ben her zaman yanınızda olurum” dedi.

‘TÜM BAŞKAN VE EKİPLERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM’...

Mehmet Bey'in enerjisi müthiş. Bunu sizler de biliyorsunuz. Muhtemelen uyumadan 24 saati tamamlıyor sürekli. Alanya'ya hizmet etme noktasında çok hevesli. Bundan da keyif alan birisi. Mehmet'in yaptıklarının yapacaklarının muhakkak artıları veya eksileri vardır. Geçmiş dönemdeki başkanların da vardı. Her şeyi kendi konjektör dönemi içerisinde değerlendirmek lazım. Şu bir gerçek ki ben bugüne kadar Alanya'da gerek belediyede gerek odada gerek diğer STK’larda, mesleki örgütlerde genel yönetimin işini eksiye götürdüğünü görmedim. Gelen herkes muhakkak üzerine bir şey koydu. Dolayısıyla bugüne kadar görev yapmış bütün başkan ve ekiplerine teşekkür ediyorum.

KOALİSYON DÜŞÜNÜLÜYOR MU?

Seçim sonucunda salt çoğunluğun sağlanamaması halinde bir koalisyonun düşünülüp düşünülmediği sorusuna Erdem, " şu anda böyle bir girişimde bulunmak etik olmaz. Şu anda böyle bir girişimde bulunmak etik olmaz. Çünkü siz bir yarışa girip ekip başı olarak yola çıkarsanız o saatten sonra kendinizden ibaret olmuyorsunuz. Hem bir ekip var hem ekibe sorumluluk var hem Alanya kamuoyuna karşı bir sorumluluk var. Dolayısıyla o seçimden sonraki süreçte olabilir. Bu soruyu bana birkaç ay önce de bir arkadaşımız sormuştu. Ben de etik olanın şu olduğunu söyledim: Diyelim ki tek aday ipi göğüsleyemedi. Her hangi bir kaygı gütmeden. Alanya'nın da keyfini, huzurunu kaçırmadan. En çok komite alan aday bana göre hükümetteki seçimlerde olduğu gibi çoğunluğu alana koalisyon kurma görevi verilmesidir. Bunun aksi bir durum olursa Alanya'daki iş insanlarının iradelerine saygısızlık yapmış olur. X arkadaşımız eğer birinci aday çıkarsa sayı olarak ben her türlü desteği vermekle mükellefim. Hem o arkadaşımızın emeğinin heba olmaması hem de onu destek veren iş insanlarının iradelerine saygıdan dolayı bunu böyle dile getirmiştim. Daha sonra x adaylardan biri de bunu duymuş beni arayarak teşekkür etti bu konuyla ilgili. En azından ben kendi adıma bu sözü burada veririm. Bir arkadaşımız benden bir komite fazla ise ben onun yanında durmakla mükellefim. Bize bir görev tebliğ ederse Alanya ile ilgili sonuna kadar destek veririm. Onlardan da aynı şeyi beklerim. Bu Alanya kamuoyunun huzuru için en doğrusudur.

‘MARKA DEĞERİNİ ARTTIRACAK’...

İş insanlarının işinin çoğunluğunun İstanbul'da olduğu için İstanbul planlamalarının da olduğunu söyleyen Erdem " Artık finans merkezi İstanbul'a kaydı. Özellikle iş insanlarımızın işinin çoğunluğu bu saatten sonra İstanbul'da. Bir de dünyaya açılan metropol. Yani İstanbul olması bizim odamızın ve şehrimizin marka değerini arttırır diye düşündüğümüz için hat safhada ihtiyacı da karşılar. Onunla ilgili planlamamız var.

'ORTAK PAYDAŞLARLA BİRLEŞİP YOĞRULMAK GEREKİR'...

Bölgesel çalışmanın önemini yineleyen Erdem, “Alanya hakikaten turizmin başkentiydi. 80'lerde 90'larda Alanya'ya günübirlik ziyarete gelen insanlar olurdu. Yurt dışında da bir seyahat acentesine gittiğinizde camında 50 tane otel reklamı varsa Türkiye ile ilgili inanın bunun 40 tanesi Alanya olurdu. Bunun da en büyük sorumlusu başta bizleriz. Biz Alanya'ya yatılı gelen misafirlerin maalesef çaya gelmişler gibi düşünüp hazırlıksız yakalandık. Bu da biraz Alanya ticaretinin hızlı çarkından dolayı insanlar öncelik sırasını yanlış yaptı. Öncelik sıramız parayı kazanmak oldu. Dolayısıyla uzun vadede şehrin sırtına sürekli hançer vurduk. İnşallah bugüne kadarki hatalardan ders çıkarırız. Şehri bir işletme gibi hatta şehrin tamamını bir AVM gibi düşünün. AVMlerdeki hiçbir işletme çok küçük istisnalar hariç zarar etmez niye planlı düşünür. Talebe doğru karşılıkla girer ama bizim maalesef o anlamda eksiklerimiz var. İşte bu noktada biz belediye ile diğer STK' larla muhakkak fikir birliğinde bulunup gerekirse Alanya özeli için az önce örnek verdiğim Mahmutlar ve Konaklı ticari karakterinin birbirine uymadığını söylemiştim. Mahmutlar' da bir iki tane otel kaldı. Dolayısıyla oraya yerleşmiş insanlardan ekonomik çark dönecek ama Konaklı da 10 gün tatile gelip giden insanlardan dönüyor çark. İki bölgeye aynı reçeteyi sunamazsınız. Şehir de böyle. Ortak paydaşlarla birleşip yoğrulmak gerekir. “ dedi.

‘ALTSO SİYASET ÜSTÜ BİR KURUM’...
ALTSO’ nun siyaset üstü bir kurum olduğunu kaydeden Erdem, “Şu an mevcut adaylar içerisinde hiç siyasallaştırmadan bu işe başlayan ve bugüne kadar getiren ekip biziz. Bildiğiniz üzere bir dönem AK Parti’liydim. Bir dönem CHP meclis üyeliği yaptım. 5 yıl AK Parti’liydik 5 yılda CHP' liydik. Orada nasıl amacımız şehre hizmet etmekti. O günün şartlarını doğru bulduğumuz ekiple hizmet etme noktasında bize verilen görevi yerine getirmeye çalıştık. Bu sürece de girerken kamuoyunda CHP'li kimliğimiz biraz daha hatırlanır daha taze olduğu için. Ben bu hassasiyetle ilk ziyaretimi CHP'ye yapmıştım. CHP'den de istirham etmiştim. " Ben böyle bir yola gireceğim. Bu partide de 5 yıl görev aldım ama sizlerden ricam beni Parti'nin adayı olarak görüp lanse etmeyin. Öyle bir durum olursa ben bunu basın yoluyla tekzip ederim. Çünkü ticaret odası iş insanlarının mensup olduğu bir yer. İş insanlarının önceliği iştir. ALTSO siyaset üstü bir kurum ve kuruluş konusunda gösterilebilecek en üst noktada gösterdik.” Dedi.

‘ALANYASPOR’A SAHİP ÇIKMALIYIZ’...
 
Alanyaspor yönetiminde 18 yıldır görev alan Erdem, Alanyaspor'a yönelik desteklerini belirterek, " Alanyaspor'a katkı sunmak adına orada görev alıyoruz. Şehirlerin marka değerleri vardır. Spor kulüpleri de olmazsa olmazlardan bir tanesi. Onların da yaşayabilmesi için o şehrin tüm fertlerinin maddi, manevi sahip çıkması lazım. Alanya bu konuda zayıf. Ama burada ben bir art niyet olduğunu düşünmüyorum. Alanya'nın ticari hayatının buna negatif bir etkisi var. Yani kisilerin kendi hobilerine, ilgi alanlarına ayıracak çok bir zamanı yok. Bu Alanya için en büyük eksik. Benim fikrim Alanyaspor kulübünün gelir getiren bir kaç işletmesi olması lazım. Onu da inşallah yönetimde de devam edersek hayata geçiririz" diye konuştu.
 
EKİP BÜTÜNLÜĞÜ...

Samimi açıklamaları sonrası Erdem’in ekip arkadaşları da Erdem’e olan güvenlerinden bahsederken, ekip olarak  birlik ve beraberlikle seçim sürecini çok iyi yönettiklerini vurguladı.
 
Kahvaltı bitiminden sonra etkinlik fotoğraf çekimi ile sona erdi.
 
 
 
 
 
 
 
HABER: İbrahim AKDAĞ
 
 
 
 

Gazeteler