head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

 

Alanya Belediyesi, Pretoria Türk Konsolos ve Yunus Emre Enstitüsü’nün destekleriyle Marion Kate Smith ve Alex Maswangany’nin “2 Afrikalı’nın Gözleriyle Türkiye” sergisi Alanya’da açıldı...

 

SERGİ 2 4809b
Güney Afrikalı sanatçılar Marion Kate Smith ve Alex Maswangany, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un başkanlığını yaptığı Yunus Emre Enstitüsü’nün Johannesburg Şubesi ve Türkiye’nin Pretorya Büyükelçiliği himayesinde Türkiye’yi ziyaret ederek Alanya Belediyesi’nin de katkılarıyla Tarihi Sarnıç yapısı içerisine sergi açtı.

BİRBİRİNDEN ÖZEL ÇİZİMLER SERGİLENDİ...

Alanya Belediyesi ve Yunus Emre Enstitüsü’nün destekleriyle Marion ve Alex sergisi Alanya’da sanatseverlerle buluştu. 2 Afrikalı’nın Gözleriyle Türkiye sergisi, Kızılkule yanında olan tarihi Sarnıç’ta açıldı. Birbirinden değerli çizimlerin bulunduğu sergide Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, Alanya Belediyesi Kültür Müdürü Nimet Hacıkura, Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar incelemelerde bulundu.

SERGİ 3 10a98

ALEX KIZILKULEYİ KALEME ALDI...

2017 yılında Yunus Emre Enstitüsü’ne katılan, Güney Afrika’da yetimhanede yetişen ve 25 yaşında olan Alex Maswangany, Kaligrafi ile burada tanıştığını belirtti. Kuşaktan kuşağa aktarılabilen uzun süreli bu sanatı üretmeye kendini adayan Alex, tarihi Kızılkule’yi de kaligrafi sanatı ile buluşturdu.

MARİON ÇEKİYOR ALEX İSE ÇİZİYOR...

Seyahat etmeyi çok seven ve Türkiye’yi 31 kez ziyaret ederek 40 şehri gören Marion Kate Smith, seyahati boyunca Marion’un çektiği fotoğraflar bir albümde yayımlanmıştı. Bu albüm Güney Afrika’daki Türk elçiliğini ziyaret eden misafirlere hediye olarak verildi.

SERGİ 4 c4c18

“2 Afrikalı’nın Gözleriyle Türkiye Sergisi” için Marion’un çektiği 10 fotoğraf, Alex tarafından çizime dönüştürüldü.

 

 

 

HABER: Mertcan YILMAZ

Gazeteler