head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 25 Nisan 2024

 

Alanya Lokantacılar ve Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, serpme kahvaltı nedeniyle yaşanan israfın önüne geçmek için seçme kahvaltı projesini hayata geçirme kararı aldıklarını duyurdu...

Alanya'da son  yıllarda serpme kahvaltı alışkanlığı oldukça yaygınlaştı.

Hafta sonu serpme kahvaltıya gitmek moda oldu, çoğu zaman tıklım tıklım olan mekanlarda oturacak yer bulmak zorlaştı. Midelerden çok göze hitap eden yiyeceklerin büyük bir kısmı hiç dokunulmadan çöpe gidiyor.

Alanya Lokantacılar ve Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, serpme kahvaltı nedeniyle yaşanan israfın önüne geçmek için seçme kahvaltıya geçme kararı aldıklarını duyurdu. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan  Başkan Değirmenci, “Tüm Türkiye'de olduğu gibi Alanya’da kahvaltı kültürü bir gelişme ve ivme gösterdi. Birçok işletme kahvaltı ile ilgili çeşitli çalışmalar yaptılar. Vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdiler. Bunların içinde en çok rağbet gören ise serpme kahvaltı oldu. Pandemi döneminde ve Rusya-Ukrayna savaşının ardından tedarikte yaşanan sıkıntılar dünya genelinde gıda krizine neden oldu. Gıda fiyatlarındaki aşırı artışı her kesim derinden hisseder hale geldi. Biz de bir farkındalık ortaya koymak istedik. Serpme kahvaltılarda masalarda çok fazla çeşitlilikler oluyor. Bu çeşitlerin de büyük kısmı maalesef tüketilmiyor. İnsanlar bir kısmını yiyor ancak büyük bir kısmı çöpe gidiyor. Bu bir israfı önleme projesidir. Kamuoyu oluşturmak için böyle bir çalışma başlattık. Serpme kahvaltı yerine seçme kahvaltıyı ön plana çıkarmak istedik. İnsanların yiyecekleri kadar çeşit alabilmeleri ve fiyata da yansıması açısından bir seçenek olarak sunmaya çalışıyoruz. İşletmelerimiz serpme kahvaltıyı yine satabilirler. Seçme kahvaltıyı da bir seçenek olarak ortaya koymamız gerekiyor. Hem fiyat açısından daha uygun hale gelecektir hem de israfı büyük oranda önleyeceğiz. İnsanlar gıdaya ulaşamazken, açlıkla mücadele ederken bizim böyle bir israfın önüne geçmemiz gerektiğini düşünüyorum. Pandemi döneminde otellerde açık büfelerde yemekler personellerin dağıtımıyla israfın yarı yarıya azaldığını gördük. Serpme kahvaltı yerine seçme kahvaltı ile aynı şekilde israfın önüne geçebileceğimizi düşünüyorum” dedi.

 

 

 

HABER: Ayten YILMAZ

Gazeteler