head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

 

Dünya Şehircilik Günü'nde Avena Otel'de toplantı düzenlendi. Toplantıda Demirci, 25 yılını dolduran şehir plancısı olarak plaket alırken belediyelerden daha çok planlamacı arkadaşların istihdam edilmesi gerektiği yönünde talepte bulundu...

dunya sehircilik gunu nde bir araya geldiler h68855 a33ec 330bf

Dünya Şehircilik Günü nedeniyle Avena Otel'de düzenlenen toplantıda Antalya Büyükşehir Belediyesi Muhittin Böcek, Londra'da olması sebebi ile yerini vekil olarak Erkan Demirci'ye bıraktı. Demirci, toplantı sonunda 25 yılını dolduran şehir plancısı olarak plaket aldı. 25 yılını dolduran şehir plancılarından Kuddusi Müftüoğlu,,Erkan Demirci,Mükerrem Babaoğlu,Sibel Bulut,Yelda Kaya'ya plaket takdimi Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından yapıldı. Demirci, “Tüm belediyelerimizden biraz daha meslek mensuplarımızın sayısının arttırılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.


‘ŞEHİR PLANLAMACILARINA İSTİHDAM SAĞLANMALI’...
Toplantıda konuşan Demirci, “ Alanya’da plancı olarak uzun süredir görev yapıyorum. Planlama aslında çok zevki ve güzel bir meslek. Sadece imar planı çiziminden ibaret değil şehri yönlendiren mekansal çehresini geliştiren bir meslek. Sosyolojik yapısına demografik yapısına ekonomik yapısına hepsine verdiği kararlarla tesir eden bir meslek. Ama çokta fazla sorunları var. Özellikle plansız bir bölüm açma ve mezun verme durumu söz konusu. Şuanda Türkiye’de her yıl 2 binden fazla öğrenci mezun oluyor. Maalesef iş anlamında da o yüzden sıkıntı çekiyoruz. Belediyelerimizin istihdam ettiği meslektaşlarımız var hava kurumlarında çalışan meslektaşlarımız var ama 2 bin adet mezunlar bu işler olmaz. Öğrencilerimiz başka sektörlere kaymak zorunda kalıyor. Onun için mezun sayısının biraz daha azaltılıp daha nitelikle mensupların yetişmesine yönelik hükümetten beklentilerimiz var. Bu konu hakkında sıkı bir çalışma yapılması lazım. Belediyelerimizden daha fazla plancı istihdam etmeleri yönünde isteklerimiz var. Alanya Belediyesi’nde 6 tane plancı var bunun 20 tane olması alsında Alanya için fazla bir rakam değil aksine belediyeye faydalı olurlar yeter ki arkadaşlarımızın önü açılsın. Tabii ki kamu kurumları istihdam yaratmak için değil kamuya hizmet için çalışıyorlar bu durumun ekonomik boyutunu da biliyoruz. Ama tüm belediyelerimizden biraz daha meslek mensuplarımızın sayısının arttırılmasını talep ediyoruz. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Dünya Şehircilik Günü’nü kutluyorum” dedi.


‘ŞEHRİN NİCELİK VE NİTELİK KAZANMASINDA EN BÜYÜK PAYA SAHİPLER’...
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise, “Öncelikle 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’nü kutluyorum. Bu vesileyle de her zaman feyz aldığımız her zaman önderlik yapan o şehrin nitelik ve nicelik kazanması için bizlere örnek olan şehir planlamacılarımızın da Şehircilik Günü’nü kutluyorum. Biliyorsunuz ki biz hep bunu söyleriz çalışmalarımızda biz şehrin geçmişini iyi biliriz bugün çok iyi biliriz ama şehri planlarken mutlaka şehir planlacıları ile planlamakta fayda olduğunu düşünüyoruz. Çünkü onlar şehrimizin 100 yıl sonrasına göre ve bu şehrin nitelik kazanması için mücadele edenler çünkü onların bilgi birikimi ve bizlere gösterdikleri doğrultularda bu şehri planlamakta fayda olduğunu düşünüyorum. Her şeyin üstünde memleket sevgisi olduğu zaman başaramayacağımız bir değer yok. Burada ki arkadaşlarımızın tüm özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

HABER: Mertcan YILMAZ

Gazeteler